Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 agelky_bakuSkromný cíl neudělat na palubovce Rabity Baku ostudu a důstojně se rozloučit s CEV Champions League 2012/13 naše volejbalistky splnily. V posledním 6. kole základní skupiny B ženy VK AGEL Prostějov většinu času odolávaly náporu velmi silného protivníka, v jednom setu nebyly daleko od vítězství a celkově podaly solidní výkon, který však na spolufavorita celé mezinárodní soutěže dle očekávání nestačil.

Rabita Baku – VK Prostějov 3:0 (17, 23, 15)

Rozhodčí: Kondakov (Ukrajina) a Brutman (Izrael)
Čas: 73 minut
Diváků: 1300

Sestava Baku: Rabadžieva, Krsmanovič, Starovič, Cruz, Akinradewo, Skorupa, libero Castillo – Hübner-Grün, Zakreuskaja, Fomina. Trenér: Marcello Abbondanza.

Sestava Prostějova: Velikiy, Žarkova, Hippe, Gomes, de Assis, Vincourová, libero Chlumská – Miletič, Soares, Jelínková. Trenér: Miroslav Čada.

Bodový vývoj – první set: 1:2, 4:2, 6:3, 8:4, 10:6, 10:9, 12:10, 12:12, 14:14, 20:14, 20:16, 24:16, 25:17. Druhý set: 1:0, 1:2, 3:2, 4:3, 4:7, 6:7, 9:8, 10:12, 13:13, 18:14, 19:17, 22:18, 22:20, 23:22, 25:23. Třetí set: 3:0, 9:1, 11:3, 11:5, 13:6, 13:8, 16:8, 17:11, 19:11, 22:12, 23:15, 25:15.

Domácí vůbec nešetřili své největší hvězdy a nastoupili de facto v nejsilnějším složení, přesto s nimi parta z Hané v zahajovací sadě dlouho držela krok. Úvod sice patřil díky několika bodovým blokům Rabitě (8:4), ale poté hostující děvčata přidala na servisu (hlavně Žarkova) a díky zpřesněné přihrávce také v útoku, což vedlo k rychlému vyrovnání na 12:12. Škoda, že se pak Agelky o slibně rozjetý set připravily jedním nezvládnutým postavením. Během podání Skorupy došlo k několika chybám na příjmu (14:14 – 20:14), ofenzivně úderné soupeřky se dostaly do pohody v zakončení a místo předchozí vyrovnanosti tak skóre narostlo do nepříjemně vysokého rozdílu – 25:17.

Zkraje druhé části se delší šňůra povedla i našemu týmu, a to v trvání čtyř bodů. Dobře servírovala Gomes, skvěle zafungovala obrana včetně bloků (nadrážely míče) a opakovaně vyšly smeče ze zadních pozic (Hippe, Gomes). Jenže obrat z 3:2 na 3:7 vzápětí devalvovalo několik vlastních nepřesností, tudíž mistr Ázerbájdžánu získal vedení záhy zpět na svou stranu (9:8). Tím však přetahované nebyl konec, střídající Miletič okamžitě pomohla k dalšímu otočení na 10:12. Podobně jako první dějství pak i to následující rozhodla série Rabity v takřka stejné fázi (13:14 – 18:14), když tentokrát na podání zaúřadovala nejlepší hráčka střetnutí Starovič. Aspoň že v závěru holky bojovaly jako lvice, dokázaly snížit na 23:22 a podlehly nejtěsnějším rozdílem – 25:23.

Oč slibněji vypadala koncovka prostřední sady, tím hůře hned od začátku probíhal třetí set. Favoritky znovu přidaly plyn, celé družstvo Prostějova pod tlakem chybovalo a najednou svítil na ukazateli hrozivý stav 9:1! Čadovým svěřenkám se vůbec nedařilo položit balón na zem, přitom jinak vůbec nepředváděly špatný volejbal. To se projevilo v další pasáži, kdy vékáčko solidní kvalitou zkorigovalo na hratelných 13:8. Bohužel víc už toho nesmírně silné Baku českým šampiónkám nedovolilo a zbytek duelu mělo bezpečně pod kontrolou. Přesto AGEL na dalekém východě vzdor porážce nula tři neudělal ostudu, naopak své účinkování v top evropském poháru 2012/13 uzavřel důstojným způsobem – 25:15 a 3:0.

Závěrečné vystoupení našich volejbalistek v evropské Lize mistryň 2012/13 nebylo navzdory porážce 0:3 v ázerbájdžánské metropoli vůbec herně marné, byť nakonec kraloval favorit. Přečtěte si, jak duel po jeho skončení zhodnotili oba koučové a kapitánky.

Marcello Abbondanza (trenér Rabity Baku): „Poslední utkání v základní skupině už nemohlo nic změnit na našem postupu do play off z prvního místa. Přesto jsme se chtěli maximálně soustředit a znovu odvést kvalitní výkon, což se vcelku povedlo. Díky tomu jsme vyhráli hladce 3:0.“

Mira Golubovič (kapitánka Rabity Baku): „I proti papírově slabšímu soupeři bylo naším cílem hrát dobrý volejbal, abychom prodloužily vítěznou sérii a navázaly na dosavadní kvalitu ve skupině. To se podařilo a já věřím, že postupem mezi nejlepších dvanáct pro nás nic nekončí.“

Miroslav Čada (trenér VK AGEL Prostějov): „Myslím, že jsme nepodali špatný výkon a v některých pasážích hráli velice dobře. Celkově se však projevila mnohem větší síla domácích, kterým gratuluji k dnešnímu vítězství i prvnímu místu ve skupině. A přeji hodně štěstí do play off.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Rabita má výborný tým a vyhrát tento zápas si naprosto zasloužila. Náš výkon byl střídavý, chvílemi jsme se držely dobře a místy to bylo slabší. Celkově je ve skupině škoda jiných utkání, která jsme měly víc odbojovat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...