Příjemnou noc, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Touha našich volejbalistek vyhrát aspoň jeden zápas v Champions League 2012/13 či alespoň získat nějaký bod do tabulky nedošla naplnění. Ženy VK AGEL Prostějov podlehly v 5. kole základní skupiny B Atomu Trefl Sopoty 0:3, když střídaly nadějné pasáže s vyloženě špatnými. To herně vyrovnanější a papírově silnější sok předváděl po většinu duelu vyšší kvalitu, což vedlo k jeho na pohled jasnému vítězství. Poražený mančaft zůstal pevně ukotven na poslední čtvrté pozici a své účinkování v letošní Lize mistryň uzavře 11. prosince na palubovce Rabity Baku.

VK Prostějov – Trefl Sopoty 0:3 (-15, -16, -24)

Rozhodčí: Rajkovič (Chorvatsko) a Mičevski (Makedonie)
Čas: 73 minut
Diváků: 1000

Sestava Prostějova:
Velikiy, Žarkova, Hippe, Gomes, de Assis, Vincourová, libero Chlumská – Soares, Jelínková, Hrončeková, Miletič. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Sopot: Kaczorowska, Lukasik, Rourke, Coimbra, Shelukhina, Belcik, libero Zenik – Podolec, Cabrera. Trenér: Jerzy Matlak.

Bodový vývoj – první set: 2:0, 3:1, 3:7, 6:8, 6:11, 8:11, 8:13, 12:14, 13:19, 14:22, 15:25. Druhý set: 2:0, 2:3, 4:5, 10:5, 10:9, 12:9, 14:12, 16:12, 16:25. Třetí set: 1:1, 3:1, 3:4, 4:10, 7:11, 8:16, 11:16, 16:17, 17:20, 19:20, 21:21, 24:24, 24:26.

Slibný úvod domácího týmu (3:1) doslova rozbila urostlá ranařka z Austrálie Rourke. Na české mistryně vytáhla tvrdý smečovaný servis, tím jim rozhodila přihrávku a vyústěním byla série bodových bloků v řadě za sebou na 3:7. Tím favorit nabral vítr do plachet, vepředu jej držely hlavně tři veličiny: kvalitní podání, výborná obrana na síti a ofenzivní údernost výše jmenované, téměř dvoumetrové univerzálky. Hanačky se složitě prosazovaly v útoku (vůbec se nedařilo Gomes), chytily se teprve při účinném servisu Velikiy (9:14 – 12:14). Dlouhé trvání však tohle vzepětí nemělo, neboť následoval další úder výtečně podávající Rourke a v součinnosti se strojově fungující hrou celého družstva Atomu bylo vékáčko do poslední částice smeteno z kurtu – 15:25.

Také druhou sadu odstartovaly Agelky dobře, jenže po rychlém obratu z 2:0 na 2:3 to vypadalo na pokračování ve vyjetých kolejích. Naštěstí kolektivu výrazně pomohla perfektně servírující Žarkova a během jednoho postavení se naše děvčata vrátila do zápasu (4:5 – 10:5). Najednou celý mančaft zuřivě bojoval, o sto procent víc si věřil. A směřoval ke kýženému získání setu, které ale bohužel nepřišlo. Za slibného stavu 16:12 totiž nastal fatální výpadek na příjmu proti nepříjemné plachtě Lukasik. Sopoty proti náhle ztrápeným soupeřkám zaznamenaly až neuvěřitelnou šňůru třinácti (!) bodů, čímž celé dějství brutálně otočily ve svůj triumf – 16:25.

I ve třetím dějství se prostějovské hráčky mohly opřít o povedený začátek, ovšem znovu jim to nebylo nic platné. Na rozjetého protivníka totiž nestačily v žádném ohledu, hlavně interakce zakončení VK versus bloky Treflu vycházela opakovaně a drtivě ve prospěch hostujícího souboru. Tento fakt stál za dalším prudkým zvratem z 3:1 na 4:10, který vydatně ovlivnil zbytek střetnutí. Naše zraněními sužované a psychicky zlomené volejbalistky se dlouho nedokázaly zmobilizovat, naopak skóre 8:16 hrozilo nejtěžším debaklem v novodobých dějinách volejbalu v Prostějově. Naštěstí AGEL ještě zabral a možná už nečekaně udělal ze zdánlivě ztraceného setu drama (21:21)! Leč se smutným vyvrcholením, neboť poslední dvě výměny urvala ve svůj prospěch parta od Baltského moře – 24:26 a 0:3.

Miroslav Čada (kouč VK AGEL Prostějov): „V dnešním střetnutí dominovala hlavně blokařská síla protivníka, ta znamenala pro náš útok velký problém. Nemáme v kádru hráčku typu Rourke, která opakovaně dokáže skládat balóny přes postavený dvojblok. Tohle bylo pro výsledek rozhodující.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Škoda, že jsme v prvním i druhém setu hrály vždy jen do šestnácti bodů. Potom soupeř udělal dlouhou sérii a tím průběh otočil, nám se nedařilo ubránit Rourke. Přitom jsme dobře servírovaly, bohužel obrana ani útok tak úspěšné zdaleka nebyly. Proti vysokým blokům pomohlo zrychlení hry ve třetí sadě, aspoň tam jsme bojovaly vyrovnaně až do koncovky. Škoda výsledku 0:3, vývoj utkání nebyl tak úplně jednostranný.“

Adam Grabowski (asistent kouče Atom Trefl Sopoty): „Klíčem k našemu vítězství byly dvě herní činnosti: přihrávka a blok. Většinu střetnutí jsme po téhle stránce dominovali, pouze při zhoršení příjmu nebo obrany se domácí dostali do zápasu. Celkově jsme podle mého názoru byli lepším družstvem a zaslouženě uspěli.“

Izabela Belcik (kapitánka Atom Trefl Sopoty): „Jsme opravdu šťastní za dnešní výhru. Problémy jsme měly jen v úvodu druhého a na konci třetího setu vinou zhoršené přihrávky. Proto se z utkání v závěru stala bitva o každý míč, ale hlavní je, že se nám povedlo i třetí sadu získat. Vítězství 3:0 je velmi důležité a jsme s ním maximálně spokojeni.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...