Příjemnou noc, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zdravotních trablů v kádru volejbalistek VK AGEL Prostějov přibývá, ale v souboji 11. kola UNIQA extraligy žen ČR 2012/13 to žádné vážnější potíže neznamenalo. Vedoucí tým soutěže dle předpokladů porazil papírově slabší Ostravu a ani v jednom setu soupeře nepustil na dvacet získaných bodů. Vítězná povinnost tím byla navzdory komplikacím s řadou zranění jasně splněna.

VK Prostějov – TJ Ostrava 3:0 (16, 15, 19)

Rozhodčí:
 Renčín a Antušák
Čas: 68 minut
Diváků: 300

Sestava Prostějova:
 Miletič, Hrončeková, Soares, Velikiy, Žarkova, Jelínková, libero Gomes - Hippe. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Ostravy: Zedníková, Langová, Kukučová, Kadlecová, Zemanová, Mayerhoferová, libero Elblová – Sedláčková, L. Šípová, Čuboňová, Pinková, V. Šípová.Trenér: Zdeněk Pommer.

Bodový vývoj – první set: 0:2, 2:2, 4:3, 5:4, 5:7, 6:8, 9:8, 11:9, 11:11, 12:12, 16:12, 20:13, 23:14, 25:16. Druhý set: 2:3, 5:3, 5:5, 6:6, 9:6, 11:9, 13:9, 15:10, 17:11, 19:12, 21:13, 22:15, 25:15. Třetí set: 0:2, 1:3, 6:3, 6:6, 8:6, 10:9, 12:9, 13:12, 15:13, 15:15, 16:16, 23:16, 23:18, 25:19.

Nečekané problémy měly favoritky v úvodu střetnutí. Z nepříliš fungujících herních činností byl nejmarkantnější málo důrazný útok, který hostující děvčata často vychytávala a následně bodovala. Proto se skóre zpočátku vyvíjelo v jejich prospěch (0:2, 6:8), ještě v polovině sady panoval nerozhodný stav 12:12. Teprve pak se Agelky rozjely, dostaly protivnice pod tlak a zlepšením výkonu rozhodly díky zdrcující šňůře 11:2. První dějství tak nakonec vyznělo jednoznačně – 25:16.

Druhá část měla podobný průběh. Nejprve se tým ze severu Moravy solidní produkcí držel (2:3, 6:6), pak hanácká parta přidala a utekla (9:6, 15:10, 19:12). Prostějovští fandové přitom mohli mít radost z nastoupení stále zraněné nahrávačky Jelínkové, v základu si navíc vedla dobře. Při zakončení ostravskou obranu větrala zejména dvojice Soares – Hrončeková, post libera místo odpočívající Chlumské slušně zastala smečařka Gomes. Celkově vékáčko hlavně zásluhou své výborné kapitánky mělo dál jasně navrch – 25:15.

Menší peripetie se vstupním vedením a následným „zlobením“ outsidera přišla i ve třetím setu (1:3, 6:6). Jenže členky devátého družstva tabulky nedokázaly vyšší úroveň své hry udržet dlouho, po slibné pasáži vždy vyrobily sérii chyb. A neboť jich v poslední sadě bylo nejméně, vzdorovaly nadmíru dlouho. Čadovy svěřenky se potřebovaly srovnat s vynuceným střídáním další marodky Miletič, místo níž přišla na smeč univerzálka Hippe. Jakmile Hanačky tuhle změnu vstřebaly, udeřily sedmi body v řadě z 16:16 na 23:16 a duel definitivně přiblížily k závěru. Ten nastal záhy – 25:19 a 3:0.

Miroslav Čada (kouč VK AGEL Prostějov): „Splnili jsme to, co jsme chtěli – zvítězit tři nula. Náš výkon však byl kolísavý s pasážemi ve větší i menší koncentrovanosti. A také se dost potýkáme se zraněními. Dnes nahrávala Míša Jelínková, kterou asi nemine artroskopická operace kolena, šetřili jsme Markétu Chlumskou kvůli problémům rovněž s kolenem a během zápasu musela odstoupit Marina Miletič pro potíže s tímtéž kloubem. S ohledem na tyto komplikace jsme si poradili solidně, jednoznačně nejlepší na hřišti přitom byla Solange Soares.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov): „První dva sety jsme i přes vyrovnané začátky zvládly dobře, ve třetím nás trochu rozhodilo zranění Mariny Miletič. Už takhle máme dost holek zdravotně mimo a když musela místo Mariny na smeč Saskia Hippe coby účko, potřebovaly jsme se v nezvyklém složení znovu chytit. To se naštěstí povedlo a za dané situace jsme utkání celkově odehrály dost slušně.“

Zdeněk Pommer (kouč TJ Ostrava): „S naší hrou jsem byl v určitých fázích spokojen, hlavně začátky setů jsme měli dobré i vzhledem k momentálnímu rozpoložení týmu, jeho postavení v tabulce. Co mi však vadí, to jsou dlouhé šňůry bodů, které soupeřům vlastními chybami umožňujeme. Prostějov je svou výkonností samozřejmě jinde než my, ale nemuseli jsme mu to sami usnadňovat. Přesto jsme uhráli mnohem lepší výsledek než před námi SG Brno i Šternberk, s čímž cítím částečnou spokojenost.“

Kateřina Mayerhoferová (kapitánka TJ Ostrava): „Určitě jsme nepřijely s tím, že Prostějov porazíme. Cílem bylo vyzkoušet různé herní situace, dát do zápasu všechno a získat co nejvíc bodů. To se částečně podařilo, ještě lepší výsledek znemožnila naše největší slabina v podobě dlouhých sérií inkasovaných bodů v jednom postavení. S tímhle se už od minulé sezóny hodně potýkáme.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...