Příjemnou noc, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

48 agelkyJen půl roku trvá celá volejbalová sezóna na klubové úrovni. To znamená, že jakmile odstartuje, peláší v hodně rychlém zápasovém tempu bez jakékoliv přestávky (kromě vánoční). Pouhý měsíc a týden tak stačil k tomu, aby UNIQA extraliga žen ČR ukrojila ze svého programu plných devět kol, což je polovina základní části. Jak ji hodnotí kouč VK AGEL Prostějov?

„Nejsem spokojený se dvěma duely. Už v šestém kole na hřišti Frýdku-Místku jsme měli velké problémy a jen tak tak vyhráli 3:1, ještě horší výkon pak přišel doma proti Olympu Praha. Tam jsme při výsledku 3:2 po dlouhé době ztratili bod a klidně mohli podlehnout, což by se nám hlavně před vlastními diváky nemělo stávat. Za tahle slabší střetnutí byly hráčky po právu zkritizované,“ zmínil Miroslav Čada.

Připomeňme si dosavadní výsledky Hanaček v nejvyšší národní soutěži: doma Šternberk 3:0, venku Ostrava 3:0, doma KP Brno 3:0, venku Přerov 3:0, doma Olomouc 3:1, venku Frýdek-Místek 3:1, doma Slavia Praha 3:0, doma Olymp Praha 3:2 a venku SG Brno 3:0. K tomu je nutno připočítat dvě vítězství 3:0 nad Slavií ve čtvrtfinále Českého poháru, čímž se šňůra triumfů VK proti družstvům z ČR protáhla již na 107 soutěžních utkání.

„Kromě dvou výše zmíněných soubojů jsme neměli větší problémy, ale většinou se nedokážeme vyvarovat určitých výpadků minimálně v některých setech. Naše výkony by měly být víc konzistentní a bez tolika chyb. Třeba naposledy na SG Brno jsme vydrželi koncentrovaně makat celou dobu, i když papírově slabší soupeř nás pochopitelně nedostal pod velký tlak. S takovým nasazením a soustředěností bychom však měli hrát pokaždé,“ upozornil Čada.

Po volejbalové stránce vidí největší rezervy v obraně na síti. „Pořád máme málo bloků, v téhle činnosti bychom měli dosahovat větší bodové efektivity. Ovšem nejen z tohoto hlediska se potřebujeme herně posouvat dál, aby každý mohl v našem projevu jasně pozorovat zlepšování, progres. Výsledkově chceme na domácí scéně nadále vítězit a pokud možno nepřipustit ani žádnou další pětisetovou bitvu,“ vyslovil prostějovský lodivod svůj plán.

Celkově se extraliga v jeho očích vyvíjí dle předpokladů se dvěma dílčími výjimkami. „Kvalitní hrou i bez zraněné posily Jakubšové mě příjemně překvapil Frýdek-Místek, naopak za očekáváním dosud zůstává papírově silná Olomouc. Jinak je nahoře Olymp, od kterého se to dalo čekat, a daří se i velmi solidnímu Přerovu, zatímco Královo Pole šlo po odchodu mnoha opor podle všeobecných prognóz dolů,“ rozebral Čada situaci.

Co se Agelek týče, v tomto týdnu nejprve zajíždějí do Šternberka (čtvrtek 29. listopadu, 17.00 hodin) a poté přivítají v hale Sportcentra DDM Prostějov tým Ostravy (sobota 1. prosince, 17.00 hodin).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...