Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 agelky_brnoToužily zaskočit favorita, místo toho utrpěly hladkou porážku. Naše volejbalistky ve 4. kole základní skupiny B evropské Ligy mistryň 2012/13 nedokázaly čelit precizní hře Asystelu Carnaghi Villa Cortese, který v hale Sportcentra DDM naplno ukázal svou velkou sílu. Agelky tím pádem nezískaly ani sadu a nadále zůstávají bez bodu čtvrté v tabulce.

VK Prostějov – Villa Cortese 0:3 (-15, -18, -19)

Rozhodčí: Cambre (Belgie) a Groenewegen (Nizozemsko)
Čas: 69 minut
Diváků: 1300

Sestava Prostějova: Velikiy, Žarkova, Hippe, Gomes, de Assis, Vincourová, libero Chlumská - Miletič. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Cortese: Bosetti, Veljkovič, Barun, Klineman, Folie, Mojica, libero Vigano - Garzaro. Trenér: Giovanni Caprara.

Bodový vývoj – první set: 0:5, 2:5, 2:7, 3:9, 5:10, 5:12, 8:13, 9:16, 10:18, 11:20, 14:22, 14:24, 15:25. Druhý set: 2:0, 2:2, 5:4, 5:7, 8:8, 9:11, 12:11, 12:13, 14:14, 14:18, 16:18, 16:20, 17:22, 18:25. Třetí set: 1:1, 1:3, 5:4, 7:5, 7:9, 11:9, 11:11, 12:15, 14:15, 15:18, 16:20, 17:23, 19:25.

Pro domácí začalo důležité střetnutí nejhůře, jak mohlo: pětibodovou šňůrou soupeře, kterou musel kormidelník Čada přerušit oddechovým časem. Nijak výrazně to nepomohlo a italský celek dál kraloval jak útoky z velké výšky, tak obrovitými bloky. Za stavu 5:12 byl tudíž vybrán už druhý time-out. Zabral jen chvilkově (8:13), následně převaha Villy ještě vzrostla. Diametrální rozdíl spočíval v útoku i v obraně a hostujícím hráčkám navíc mnohem lépe vycházelo též podání. Z toho pramenila naprosto jednoznačná úvodní sada – 15:25.

Vítr do plachet Agelky nabraly zkraje druhé části, kdy se jaly častěji prosazovat při zakončení (2:0, 5:4). Jejich citelně zkvalitněný výkon sice chvílemi srážely laciné hrubky, ale už dokázaly s favoritem vyrovnaně držet krok stejně, jako v předchozím vzájemném duelu na Apeninském poloostrově. Útočně se dařilo Hippe a v poli, na přihrávce i v mezihře byla tradiční oporou Chlumská, jenže slibně rozjetý set se zaseknul při skóre 14:14. Od toho okamžiku Cortese zapnulo na vyšší obrátky, jež pod tlakem chybující děvčata VK nedokázala zachytit – 18:25.

Nicméně české mistryně to nepoložilo, naopak brzy po zahájení třetího dějství získaly díky zlepšenému servisu novou naději (1:3 – 5:4). Dvoubodové vedení 7:5 sice vzápětí prohospodařily vinou série Asystelu na 7:9, naštěstí hned oplatily stejnou mincí (11:9). Bohužel výborné míče Hanačky dál střídaly s nepřesnostmi, v tomto ohledu působil zkušenější tým z Itálie mnohem vyrovnaněji. Na rozdíl od vzájemného mače na své vlastní palubovce tentokrát předvedl ze všech hledisek kompaktní výkon, když se vedle urostlých opor Barun, Klineman a Veljkovič mohl opřít zejména o výtečnou navrátilkyni do základní sestavy Bosetti. Závěr tak vyzněl opět jasně pro Carnaghi, celý souboj trval jen něco přes hodinu – 19:25 a 0:3.

Miroslav Čada (kouč VK AGEL Prostějov): „Dnešní střetnutí zdaleka nebylo tak vyrovnané, jako úvodní vzájemné měření sil v Itálii. Proti fyzicky velmi disponovanému soupeři jsme se útočně těžko prosazovali, výšková převaha hostů nám dělala značné problémy i v obraně. Díky návratu Bosetti do sestavy protivník zahrál mnohem lépe než před týdnem a uspěl naprosto zaslouženě.“

Saskia Hippe (univerzálka VK AGEL Prostějov): „Pro nás to byl velice těžký zápas proti silnému soupeři. Pod tlakem jsme dělaly dost chyb, někdy v sériích za sebou. Po jasném prvním setu jsme se zlepšily a ve druhém i třetím zpočátku vedly, jenže pak bylo Cortese zkrátka lepší. Snažily jsme se a bojovaly až do konce, bohužel to nestačilo.“

Giovanni Caprara (kouč Asystel Carnaghi Villa Cortese): „Jsem velice spokojen jak s výsledkem 3:0 v náš prospěch, tak s předvedeným výkonem. Pouze ve třetím setu jsme polevili, naštěstí jen chvíli a vzápětí šel celý kolektiv znovu nahoru. Od Prostějova jsem očekával lepší hru podobnou té z minulého duelu, ale nedali jsme mu moc šancí.“

Katarina Barun (univerzálka Asystel Carnaghi Villa Cortese): „Utkání se nám hodně povedlo. Dobře jsme začaly a kvalitní výkon udržely v podstatě až do konce, přitom jsme ze zápasu venku měly trochu obavy. Díky výborné hře jsme to však zvládly bez problémů.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...