Dobrý podvečer, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

47 agelky_slaviaNecelé dva dny po těžké bitvě v Cortese a den po leteckém návratu do ČR nastoupily volejbalistky VK AGEL Prostějov k duelu 7. kola UNIQA extraligy žen 2012/13 proti Volleyball clubu Slavia Praha. Únavu domácí tým překonal a místy kousající mladice z hlavního města nakonec zdolal bez fatálních komplikací i ztracené sady, čímž se vrátil do čela soutěže.

VK Prostějov – Slavia Praha 3:0 (18, 14, 21)

Rozhodčí:
 Večeřa a Buchar
Čas: 68 minut
Diváků: 200

Sestava Prostějova: Miletič, Hrončeková, Soares, Velikiy, Žarkova, Vincourová, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Slavie: Caithamlová, Smolková, Hanzlová, Vašutová, Vinecká, Cebáková, libero Pillerová – Ančincová, Prokopová. Trenér: Jiří Vojík.

Bodový vývoj – první set: 1:0, 1:2, 2:4, 4:4, 4:6, 7:7, 8:9, 11:9, 11:12, 14:13, 17:14, 19:15, 22:16, 22:18, 25:18. Druhý set: 0:1, 4:1, 6:2, 6:5, 9:5, 15:6, 16:8, 19:8, 19:10, 22:10, 22:13, 24:13, 25:14. Třetí set: 0:2, 2:3, 2:5, 6:9, 10:9, 10:11, 15:12, 15:14, 17:15, 17:17, 20:17, 20:19, 22:19, 24:20, 25:21.

V úvodní sadě jako by Agelky ještě byly na zpáteční cestě z Itálie domů a nikoliv na hřišti Sportcentra DDM. Mdlý výkon plný chyb i nepřesností bez potřebné razance v útoku (ta chyběla hlavně u Velikiy) umožnil hostujícímu družstvu zpočátku vést (5:7), pak ještě dlouho držet krok (11:9 – 11:12, 14:14). Až druhá polovina setu přinesla zvýšení hanáckých otáček, což stačilo na postupný únik a bezpečné vítězství. Nadstandardně často přitom Vékáčko sahalo k ulívkám při zakončení, poměrně dost bodů přidalo též úspěšnými bloky – 25:18.

Povedenou koncovkou se domácí hráčky dostaly do tempa i pohody a z toho rezultoval rychlý náskok 6:2 vybudovaný především výborným servisem Hrončekové plus bodovými zásahy Žarkove. Pak sice nápor na chvilku vypnul (6:5), ale rozjetý favorit hned vzápětí pokračoval ve zkvalitněné herní produkci. Vše vycházelo z velmi dobrého podání (Velikiy, Žarkova), nabaloval se lepší útok, neprostupná obrana a v součtu mladé Slávistky vůbec nestačily. Druhé dějství pro ně skončilo vysokou porážkou – 25:14.

Jasným průběhem zápasu ukolébané Prostějovanky však za dané situace polevily, naopak soupeřky se výrazně zvedly. A třetí část tím pádem zahájila podobně jako první (2:5, 6:9). Zvrat zařídily až středové plejerky VK: Hrončeková na servisu, Žarkova útočně (10:9). Tahle čtyřbodová šňůra úřadující mistryně znovu nastartovala, jenže celé střetnutí nadprůměrně podávající Pražanky tentokrát nesložily předčasně zbraně. Vyrovnané šance držely až do skóre 17:17, poté ještě dotáhly z 20:17 na 20:19. A teprve úplná koncovka patřila větší volejbalové kvalitě snoubené s bohatšími zkušenostmi v podání AGELu – 25:21 a 3:0.


 

Ľubomír Petráš (asistent kouče VK AGEL Prostějov): „Z naší strany to byl trochu unavený výkon hlavně na začátku prvního setu a většinu posledního. Náročný program šel holkám do nohou, možná i do hlav, naštěstí se s tím dokázaly postupně vypořádat. Těžili jsme z lepšího útoku a solidní obrany, naopak problémy vznikaly kvůli našim deseti zkaženým servisům. Podstatné je celkové zvládnutí zápasu, což se budeme snažit zopakovat hned zítra v nelehkém souboji s Olympem.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Zvládly jsme to 3:0, což je hlavní. Po velmi náročném dvouhodinovém utkání v Cortese se logicky projevila nějaká únava, ale přesto jsme se snažily být koncentrované celý čas. Občas to nevycházelo a vlastními chybami jsme soupeřky pouštěly do hry, ovšem nasazení nechybělo. Což vidím jako největší pozitivum. Z kolektivu je cítit, že hodně chce, a na tom se dá stavět.“

Jiří Vojík (kouč Volleyball clubu Slavia Praha): „Chtěli jsme Prostějov potrápit tím víc, že měl za sebou těžké střetnutí v Itálii a delší cestování. Tohle pro nás byla určitá výhoda, byť domácí jsou samozřejmě výkonnostně mnohem výš. Také jsme si chtěli vyzkoušet některé herní věci. Při pohledu do zápasových statistik vidím, že jsme soupeře mírně předčili na servisu i přihrávce, naopak jsme dost zaostávali jak v útoku, tak v obraně. Což ve volejbale rozhoduje a proto se zrodil zasloužený výsledek 3:0. Splnit cíl v podobě zisku setu se nám tedy nepovedlo, třeba to vyjde příště.“

Ivana Cebáková (kapitánka Volleyball clubu Slavia Praha): „Přijely jsme do Prostějova pokusit se o aspoň trochu dobrý výsledek. Samozřejmě jsme nepočítaly s vítězstvím, ale cílem bylo neprohrát příliš moc.V částech prvního i třetího setu se nám dařilo hrát vyrovnaně a dokonce jsme vedly, naopak druhá sada byly vyloženě špatná. Celkově máme do dalšího vzájemného utkání v poháru ještě co zlepšovat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...