Dobré odpoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 kadetkyPáté dvoukolo extraligových soutěží volejbalových mládežnic potvrdilo zcela rozdílnou úspěšnost obou týmových zástupců VK AGEL Prostějov mezi českou elitou. Juniorky doma dvakrát podlehly Přerovu, zůstávají poslední a v polovině základní části začíná být zřejmé, že postup do finálové skupiny pro nadstavbu zůstane asi jen nesplněným snem. Naopak kadetky jsou po vítězstvích na Vysočině stále bez porážky v čele a suverénně směřují k účasti v nejlepší šestce.

JUNIORKY

VK Prostějov – PVK Přerov 0:3 (-26, -11, -12) a 1:3 (-16, -24, 10, -16)

Sestava v prvním utkání: Zatloukalová, Missottenová, Mlčáková, Růžičková, Adamčíková, Chludová, libero Uličná – Koblerová, Kolderová, Lakomá. Sestava ve druhém utkání: Zatloukalová, Missottenová, Lakomá, Růžičková, Adamčíková, Mlčáková, libero Uličná – Přibylová.

Hodnocení trenéra Jaroslava Matěje:
„Na sehraného, zkušeného a kvalitního soupeře jsme měli, ale jen při opravdu dobrých výkonech. Které bohužel nepřišly. Úvodní zápas rozhodla koncovka prvního setu, kdy jsme udělali hrubé chyby a s nimi se proti tak silnému týmu nedá uspět. Po ztracené sadě to navíc všechny holky zabalily, chyběla jim ochota k sebeobětování v duchu myšlenky: ať některá jiná začne a já se přidám. Jenže nezačala žádná. Přerov tím pádem lépe bránil i servíroval, což vedlo k jeho hladkému vítězství. V odvetě děvčata chtěla hrát a byl znatelný velký posun v nasazení, chuti bojovat, plnit pokyny. Druhý set jsme z vedení 24:22 ztratili dost nešťastně, třetí zvládli po všech stránkách výborně. Jenže maximální soustředění se nepovedlo přenést do čtvrté sady, místo toho přišlo sebeuspokojení a polevení. Což se vymstilo v několika klíčových balónech, které nás definitivně položily. Od stavu 5:10 holky přestaly věřit v možnou výhru a byl konec. Pořád se potýkáme s nedořešením vztahů uvnitř kolektivu ve smyslu toho, co kdo chce a je ochoten udělat či obětovat pro dobro celého družstva. S tímhle dál bojujeme, neboť některé hráčky leccos uznají, zatímco jiné to neberou za své. A tahle rozpolcenost vede k situacím, kdy těžké duely předčasně balíme. Svou roli hraje také nezkušenost mladého týmu.“

KADETKY

Nové Veselí – VK Prostějov 0:3 (-22, -19, -22) a 1:3 (-14, 24, -16, -14)

Sestava v obou utkáních: Koblerová, Meidlová, Lakomá, Adamčíková, Přibylová, Chludová, Gogová, Stavinohová, Kopúnová, Kočařová, libera Kratochvílová a Jetelová.

Hodnocení trenéra Jaroslava Matěje:
„Na Vysočinu jsme jeli s tím, abychom si vyzkoušeli různé varianty hry i složení družstva. Sestavu jsem tentokrát měnil po každém setu, čímž jsem holkám trochu zamotal hlavy a uměle pro ně vytvořil složitější situaci. Proti ne úplně slabému soupeři ji mančaft zvládl, což mě těší. Navrch jsme měli zejména útočně, v prvním střetnutí jsme vždy dokázali napravit občasné výpadky a pokaždé uhrát vyrovnanou koncovku. Odveta byla poněkud jiná, tam jsme po kvalitním vstupním setu zkolabovali ve druhém bez nenápadné opory Adriany Přibylové. Ona je pro hru celého kolektivu nepostradatelná a jakmile šla ze hřiště, zbortila se konstrukce týmu včetně nasazení. Proto jsem Áju do sestavy od třetí sady vrátil a ve zbytku zápasu jsme Nové Veselí doslova spláchli.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...