Dobré dopoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

vk sternberk11Ženy VK AGEL Prostějov mají před sebou třetí duel základní skupiny B v evropské Champions League 2012/13. Ve středu 14. listopadu od 19.30 hodin nastoupí v hale italského velkoklubu AsystelCarnaghi Villa Cortese a klidně se mohlo stát, že na Apeninský poloostrov odcestují s přervanou dlouhou sérií vítězství proti českým soupeřům.

V 6. kole UNIQA extraligy totiž Hanačky měly spoustu práce s udoláním výborně hrajícího Frýdku-Místku na jeho palubovce, kde zvítězily až po tvrdé dřině 3:1. „Sokol podal opravdu skvělý výkon, takhle kvalitně jsem ho ještě asi neviděl nikdy hrát. Chtěl bych ocenit jak dobrý volejbal frýdeckého družstva, tak skutečnost, že jsme náročný souboj nakonec zvládli,“ řekl hlavní trenér VK Miroslav Čada.

Výběr TJ přitom nabral parádní formu i bez zraněné letní top posily Martiny Jakubšové. „Hru perfektně řídila nahrávačka Dudová, která celý mančaft strhla k super zákrokům v poli. Navíc se útočně dařilo jejich střeďačkám, všechny hráčky se příkladně vykrývaly a z toho pramenila velká vyrovnanost střetnutí. My se dál potýkáme s problémy v obraně, naštěstí pomohla trojice střídajících Míša Jelínková, Solange Soares i Anna Velikiy. Výsledek 3:1 rozhodně bereme, v případě ztráty dramatického třetího setu mohl zápas dopadnout jakkoliv,“ připustil Čada.

Ač to snad může znít trochu nadneseně, mač na severu Moravy posloužil Agelkám jako vhodná průprava na nejbližší měření sil v Lize mistryň. Prostějovský kolektiv si ve Frýdku prošel mnoha kritickými situacemi a těch jej nyní na hřišti Villy čeká s určitostí ještě o poznání víc. Protivník patří do absolutní špičky italské nejvyšší soutěže (vicemistr 2012), v minulém ročníku Champions League obsadil čtvrté místo. A vysoké ambice má i letos.

„Cortese je součástí mezinárodní klubové špičky, ve vzájemném souboji s takto silným soupeřem můžeme jen překvapit. Budeme čekat na svou šanci a pokud se naskytne, pokusíme se ji co nejlépe využít. Pořád platí, že jakýkoliv získaný set či dokonce bod v naší skupině Ligy mistryň bereme jako úspěch. Ve sportu se může stát všechno a třeba nám zrovna středeční zápas vyjde na maximum,“ odtušil Čada.

Ambiciózní AsystelCarnaghi vzniklý sloučením oddílů Cortese a Novary zatím porazil doma Sopoty 3:1 a stejným poměrem podlehl venku Rabitě Baku. Jeho jasným cílem je postup do play off, to znamená obsazení nejhůře druhé pozice v béčkové grupě. „Nechci spekulovat, zda má Villa kvalitativně blíž k Rabitě nebo Sopotům, dost záleží na konkrétním výkonu v každém utkání. Rozhodně se může opřít o spoustu vynikajících hráčských osobností, například nahrávačku Rondon, smečařku Bosetti, univerzálku Barun či blokařku Garzaro. Pouze výtečná Cardullo na liberu je zraněná,“ vyjmenoval kouč VK AGEL.

Výprava Prostějova se do Itálie přesune během úterka 13. listopadu. „V deset hodin dopoledne jedeme autobusem do Vídně, odtamtud letíme do Milána a z něj je to už jen čtyřicet minut znovu autobusem do Cortese,“ popsal Čada cestu do dějiště důležitého střetu. Návrat zpět je plánován na čtvrteční večer, přitom v pátek 16. i v sobotu 17. listopadu shodně od 17.00 hodin nastoupí naše ženy doma v rámci UNIQA extraligy proti Slavii Praha, respektive Olympu Praha. „Opět je to velmi náročný program, který však musíme zvládnout,“ zdůraznil Miroslav Čada.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...