Příjemnou noc, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 agelkySvé účinkování v Českém poháru žen 2012/13 otevřely naše volejbalistky úvodním zápasem čtvrtfinále v hale Volleyball clubu Slavia Praha. Tým VK AGEL Prostějov tam přes počáteční trable zvítězil bez jediné ztracené sady a minimálně jednou nohou tak už vkročil mezi nejlepší čtyřku soutěže. Odveta se hraje 22. listopadu od 17.00 hodin v hale Sportcentra DDM.

Slavia Praha – VK Prostějov 0:3 (-24, -17, -16)

Rozhodčí:
 Záhorcová a Činátl
Čas: 66 minut
Diváků: 100

Sestava Prostějova:Jelínková, Žarkova, Gomes, Soares, Hrončeková, Velikiy, libero Chlumská. Trenér:Miroslav Čada.

Celý zahajovací set trápily mladé Slávistky jasného favorita. „Domácí hráčky riskovaly servis a protože jim dost vycházel, byl průběh vyrovnaný. Kvůli horší přihrávce jsme měli problémy v útoku, holky často chybovaly, soupeři naopak vycházela obrana,“ popsal ne moc vydařený vstup do střetnutí kouč Agelek Miroslav Čada.

Drama rozsoudila až koncovka, v níž hostitelky dokázaly srovnat na 23:23 a 24:24. „K setbolu jsme Slavii nepustili a závěr zvládli, což bylo pro další vývoj utkání klíčové. Od druhé sady jsme totiž výrazně zlepšili útok hlavně zásluhou Solange Soares, celkově zpřesnili i zklidnili hru. Naproti tomu Pražankám přestalo vycházet riskantní podání a zbytek duelu tak proběhl jasně v naší režii,“ ohlížel se Čada.
Triumf poměrem 3:0 bral jako splněnou povinnost. „Nepodali jsme žádný super výkon, na druhou stranu mančaft herní průměr postupně zvedl v dobrou volejbalovou kvalitu. S mladým družstvem Slavie jsme si dle očekávání poradili a teď už myslíme na další souboj, tedy sobotní extraligu ve Frýdku-Místku,“ připojil Čada.

Co se týká domácí odvety čtvrtfinále ČP s Volleyball clubem, stačí našim ženám k postupu získat jedinou sadu, pouze při výsledku 0:3 by rozhodoval dodatečný zlatý set. To je však při vší úctě k pražskému výběru spíš science fiction. Reálně se prostějovský kolektiv již může těšit na pohárové semifinále, v němž by potkal lepšího z dvojice Přerov – Frýdek-Místek. A první mač na Hané vyhrál domácí PVK 3:1 (-15, 22, 22, 21). Znám je momentálně ještě jeden čtvrtfinálový výsledek Českého poháru, konkrétně UP Olomouc – KP Brno 3:2 (-23, 11, 21, -14, 11). Poslední duo soupeřů Olymp Praha – TJ Ostrava se poprvé střetne až 11. listopadu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...