Příjemnou noc, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 agelky_olomoucV 5. kole UNIQA extraligy ČR přišly volejbalistky VK AGEL Prostějov o nulu v kolonce ztracených setů, ale proti SK UP Olomouc byly určitě rády i za vítězství 3:1. Nebezpečný sok jim totiž v souboji dvou hanáckých klubů sebral hned zahajovací sadu a duel následně mohl pokračovat jakkoliv. Realita byla taková, že zbytek utkání jasně ovládly obhájkyně titulu, čímž upevnily své vedení v tabulce.

 

 

VK Prostějov – UP Olomouc 3:1 (-24, 15, 15, 18)

Rozhodčí: Kovář a Z. Grabovský
Čas: 85 minut
Diváků: 500

Sestava Prostějova: Miletič, Hrončeková, Hippe, Gomes, de Assis, Vincourová, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Olomouce: Košická, Silva, Vanžurová, Kojdová, Rutarová, Tinklová, libero Maléřová – Honková, Nachmilnerová, Uhrová. Trenér: Jiří Teplý.

Bodový vývoj – první set: 3:2, 3:4, 4:7, 6:8, 6:10, 8:10, 9:12, 13:12, 13:14, 16:14, 18:17, 20:17, 23:20, 23:23, 24:23, 24:26. Druhý set: 1:0, 1:4, 3:4, 10:5, 10:7, 12:7, 12:9, 14:9, 16:10, 18:11, 20:12, 22:13, 23:15, 25:15. Třetí set: 0:2, 2:4, 15:4, 15:6, 19:9, 19:11, 21:12, 21:15, 25:15. Čtvrtý set: 1:1, 4:1, 4:3, 6:3, 10:4, 13:5, 17:6, 17:8, 19:9, 19:11, 20:13, 23:15, 23:17, 25:18.

Velmi koncentrovaně vstoupily hostující hráčky do derby. Jejich vysoké bloky a útoky z velké výšky dělaly Agelkám problémy, zvlášť když ty se viditelně rozjížděly spíš zvolna (4:7, 6:10). Až díky zlepšené střední části úvodní sady tým VK otočil skóre na 13:12 a zdálo se, že situaci zvládne. Za stavu 23:20 se však Olomoučanky vzepjaly k výborné koncovce, naopak lídryně tabulky zachybovaly. A třemi body za sebou se zrodilo dílčí překvapení – 24:26.
Hned zkraje druhého setu se schylovalo k pokračování nečekaného průběhu (1:4), leč vysokoškolačky nasazenou laťku neudržely. Prostějovské družstvo výrazně přidalo na obrátkách, pronikavě zlepšilo všechny herní činnosti a hlavně rozdílem v kvalitě svého podání proti špatné přihrávce soupeřek univerzitní výběr postupně převálcovalo – 25:15.
Třetí díl zápasu se tomu předchozímu dost podobal. Vékáčko znovu hůř odstartovalo, načež ztrátu 2:4 doslova brutálním způsobem obrátilo třinácti body v řadě (při vynikajícím servisu Gomes) na 15:4! V dané pasáži přidaly Čadovy svěřenky k výbornému podání i útoku všech plejerek také dobrou obranu, snad poprvé v letošní sezóně rostl počet úspěšných bloků hodně přes desítku. Bezradné ženy SK nedokázaly většinu času téhle síle nijak čelit – 25:15.
Stejně jednostrannou podívanou sledovali fandové rovněž polovinu čtvrtého dějství (17:6), přitom se však ani náhodou nenudili. Mač kořenila spousta dlouhých výměn včetně některých opravdu krásných s výstavními individuálními zákroky, zvlášť pokud olomoucká parta ve svých světlých okamžicích zdárně sekundovala AGELu. Jelikož však mnohem častěji převažovala dominance rozpumpovaného Prostějova, výsledkově nebylo co řešit – 25:18 a 3:1.


Pohledem trenérů:

Miroslav Čada (kouč VK AGEL Prostějov): „V úvodním setu se nám nedařilo na podání ani v obraně. Zkazili jsme pět servisů, přitom většina ostatních také neměla potřebnou kvalitu. Hlavně kvůli tomu i slabší obranné činnosti byla celá sada vyrovnaná, nepomáhal ani dobrý útok. A v závěru měl soupeř trochu víc štěstí. Od druhého setu jsme ale hru po všech stránkách zlepšili, střetnutí následně probíhalo plně v naší režii. Přesto v projevu týmu stále postrádám větší jistotu v mezihře a byl bych rád za mnohem preciznější provedení řady akcí. Plně spokojený tedy nejsem, na druhou stranu je pravda, že navzdory zápasově náročnému programu pořád tvrdě trénujeme a proto věřím, že zlepšení brzy přijde. Jasně nejlepší hráčkou dnes byla Flávia de Assis.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Začátek byl z naší strany takový zpomalený a když jsme průběh prvního setu otočily, přišlo polevení v koncovce. Kvůli tomu jsme sadu ztratily, naštěstí od druhého setu šel náš výkon hodně nahoru. Náročný týden jsme zakončily vítězstvím a je podstatné, že jsme utkání z nepříznivého vývoje takhle zvládly.“
Jiří Teplý (kouč SK UP Olomouc): „Věděli jsme, že proti Prostějovu nesmíme hrát u zdi a naopak musíme riskovat. To se nám dařilo v úvodním setu včetně zvládnuté koncovky, ale pak jsme bohužel šli do šíleného útlumu, což v této sezóně zatím pravidelně opakujeme. Soupeř výrazně přidal na servisu a my naopak hodně ubrali, přidaly se problémy s přihrávkou, nedařilo se skládat útoky. Postupně jsme se dostali do velké křeče a dělali takové chyby, jaké bychom normálně dělat neměli. Druhá, třetí i čtvrtá sada byly z naší strany hrozně ustrašené a celkově špatné, domácí kralovali. Přesto chci vyzvednout dobré výkony Heleny Kojdové a Hanky Maléřové.“
Veronika Tinklová (kapitánka SK UP Olomouc): „První set jsme odehrály velice dobře, bohužel tím naše spokojenost skončila. Pak jsme přestaly bojovat, hromadily chyby a Prostějov si nás úplně rozebral. Výkon od druhé sady je pro nás všechny velkým zklamáním.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...