Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 agelky_brnoNízkému věkovému průměru obou protivníků odpovídal i průběh celého střetnutí. Chvílemi se totiž až moc chybovalo, aby vzápětí fandové plesali nad hezkými akcemi či výměnami. Mnohem větší herní stabilitu a kvalitu přitom prokázaly favorizované volejbalistky VK AGEL Prostějov, proto navzdory počátečním obtížím brněnské Královo Pole jednoznačně porazily.

3. kolo UNIQA extraligy

VK Prostějov – KP Brno 3:0 (21, 9, 14)

Rozhodčí: Labašta a Dziacký
Čas: 67 minut
Diváků: 500

Sestava Prostějova: Kossányiová, Žarkova, Velikiy, Gomes, de Assis, Vincourová, libero Chlumská – Miletič, Hrončeková. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Brna: Součková, Marešová, Vyklická, Staňková, Michalíková, Suchoňová, libero Zoulová – Onderková, Menšíková, Širůčková, Toufarová, Nálezková. Trenér: Stanislav Václavík.

Bodový vývoj – první set: 1:2, 4:2, 6:3, 6:8, 8:9, 8:11, 12:13, 13:15, 16:15, 18:18, 20:18, 22:19, 23:21, 25:21. Druhý set: 1:1, 15:1, 19:2, 19:4, 22:4, 22:6, 23:8, 25:9. Třetí set: 3:0, 3:2, 5:2, 6:4, 8:4, 8:6, 11:6, 13:9, 15:9, 17:10, 21:11, 23:12, 23:14, 25:14.

V nezvyklém složení s Velikiy na univerzálu měly Hanačky během úvodní sady značné problémy. Moc jim nešla přihrávka, nezvykle těžko se prosazovaly v útoku a málo bránily. U soupeřek to bylo přesně naopak, což vedlo k nečekanému vedení KP po dost dlouhou dobu (6:8, 8:11, 13:15). Až obrat na 16:15 nasměroval domácí tým k vítězství v koncovce, na které se však hodně nadřely – 25:21.

Druhý set přinesl něco diametrálně odlišného. Klíčem k drtivému skóre přitom byla čtrnáctibodová šňůra (!!) při podání Žarkove, jejíž servis špatně přijímající Brňanky prostě nemohly vzít. Agelkám navíc oproti předchozímu dějství vycházelo úplně vše a za stavu 15:1 tak bylo předčasně rozhodnuto. Hostující družstvo pak zkusilo aspoň odvrátit jednociferný výsledek, ale těsně se mu to nepovedlo – 25:9.

Třetí pokračování derby dvou moravských klubů probíhalo vyrovnaně do té doby, kdy děvčata zpod Špilberku ještě zvládala korigovat své manko (8:6, 13:9). Ne tolik jisté a místy školácky chybující prostějovské ženy jim k tomu pomáhaly, ovšem jakmile se dostaly do ráže, hostující soubor neměl absolutně žádnou šanci. Pod tlakem špičkového podání se hra Králova Pole úplně rozpadala, takže vítězství VK nakonec nabralo větší rozměry – 25:14 a 3:0.

Ľubomír Petráš (asistent kouče VK AGEL Prostějov): „Zahajovací set byl obrazem naší nedůrazné hry. Brno pětkrát bodově zablokovalo a to výrazně ovlivnilo celou první sadu, navíc jsme měli potíže s útoky Michalíkové i Staňkové. Naštěstí jsme vývoj postupně otočili a zbytek střetnutí pak byl jasně v naší režii. Soupeře jsme převyšovali hlavně útočně, výborně nám přitom vycházely situace z horší přihrávky. Po téhle stránce nejčastěji bodovala Andrea Kossányiová.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Úvod nebyl z naší strany dobrý, mladý soupeř nás docela zaskočil. Dělaly jsme hodně vlastních chyb a až postupně šel výkon týmu nahoru, díky čemuž jsme neztratily první set. Od druhého už se nám podařilo zpřesnit hru, nahoru šla především kvalita podání. Vítězstvím 3:0 jsme splnily povinnost a teď se musíme co nejlépe připravit na velmi důležitý zápas Champions League v polských Sopotech. Zkusíme tam překvapit.“

Stanislav Václavík (kouč VK Královo Pole Brno): „V prvním setu se nám dařilo poměrně dobře blokovat i celkově ubránit, navíc jsme neměli problémy na přihrávce. Tím pádem jsme vzdorovali do určité doby, která přišla s obratem domácích. Dokud bylo utkání vyrovnané, stačili jsme, ale jakmile Prostějov získal větší náskok, nebylo co řešit. Tohle se bohužel stalo ve druhé i třetí sadě.“

Marie Toufarová (kapitánka VK Královo Pole Brno): „Chtěly jsme domácí překvapit a odehrát dobrý zápas, aby byl zajímavý pro diváky. To se nám zásluhou dobrého vstupu ze začátku dařilo, v prvním setu jsme s Prostějovem držely krok díky bodům v útoku přes vysoké bloky. Od druhé sady však soupeřky nastoupily s velmi kvalitním servisem, který nás hodně odtáhl od sítě a my jsme úplně vypadly z rytmu. Zpátky do utkání už se nám nepovedlo vrátit, takže to skončilo jasně 3:0.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...