Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 agelky_velikiyNová volejbalová sezóna sotva začala a hned na jejím začátku přichází asi úplně největší vrchol. Ženy VK AGEL Prostějov totiž právě dnes, tj. ve středu 24. října, vstupují do evropské Ligy mistryň 2012/13 domácím utkáním proti Rabitě Baku, což je pravděpodobně nejbohatší klub světa a určitě jeden ze žhavých favoritů na triumf v celém nadcházejícím ročníku nejkvalitnějšího poháru starého kontinentu. Super zápas se hraje ve středu 24. října od 18.00 hodin v hale Sportcentra DDM!

„Fanouškům, kteří chtějí na vlastní oči vidět opravdu špičkový ženský volejbal, v podstatě nemůžeme nabídnout víc. Rabita skončila v Champions League loni druhá a letos na jaře vypadla ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Fenerbahce Istanbul, tentokrát má obrovskou motivaci konečně dosáhnout na vysněnou trofej. Sport v provedení tohoto týmu je vrcholným zážitkem, my se ohromné kvalitě pokusíme čelit nadšením, bojovností i dravostí,“ pozval diváky do hlediště předseda správní rady VK Petr Chytil.

Nejsilnější z mnoha výběrů hlavního města Ázerbájdžánu však může do České republiky dorazit unaven, neboť má za sebou náročný program včetně dlouhého cestování. Před poutí na Hanou totiž absolvoval oddílové mistrovství světa v katarském Dohá, kde mezi šesticí účastníků z celého světa obsadil druhé místo. Ve finále totiž nestačil na Sollys Osasco z Brazílie, od nějž dostal pořádnou nakládačku rovnající se debaklu (0:3 po setech 16:25, 14:25, 17:25).

„To ale pro náš vzájemný duel nic neznamená. Sollys má neskutečně nabitý kádr a bez jakýchkoliv pochyb je momentálně nejlepším klubem světa. I Rabita dala pro tuhle sezónu dohromady opět skvělý mančaft, byť jej oproti minulému ročníku hodně změnila. Každopádně má k dispozici výhradně reprezentantky svých zemí včetně nejzvučnějších hvězd na mezinárodní scéně. My zkusíme favorita zaskočit a za úspěch lze považovat vyrovnané střetnutí bez ohledu na výsledek. Nechci takhle dopředu říkat, s čím přesně bych byl spokojen, protože záleží na vývoji,“ shrnul hlavní trenér Agelek Miroslav Čada.

Prostějov a Baku se v minulosti již utkaly, a to v 1. kole play off Ligy mistryň 2010/11. Ženy VK tehdy hvězdný soubor v první vzájemné bitvě senzačně porazily 3:2, aby odvetu i rozhodující zlatý set ovládly zkoncentrované soupeřky a následně dospěly až ke konečnému stříbru. Tehdejší souboje pamatují na straně VK čtyři plejerky včetně kapitánky Solange Soares. „Samozřejmě by bylo krásné Rabitu znova udolat, avšak musíme stát nohama pevně na zemi. Naše hra má zatím k ideálu daleko a uspět přitom můžeme jedině skvělým výkonem. Do zápasu proto musíme dát ne sto, ale dvě stě procent a prát se doslova o každý míč. Důležité je mít po konci čisté svědomí, že jsme odvedli maximum. Snad nám pomohou i příznivci,“ řekla Soli.

Pro středeční šlágr platí veškeré permanentní vstupenky na sezónu 2012/13 a cena lístků je pořád v lidové výši, takže by se tribuny prostějovské sportovní haly mohly výrazně zaplnit. Další úžasný zážitek zpod vysoké sítě přichází!

RABITA BAKU

Země: Ázerbájdžán.

Rok založení: 2004.

Klubové barvy: žlutá a červená.

Domácí hala: Sarhadči Sport Olympic Center.

Největší úspěchy: 1. místo na mistrovství světa klubů 2011, 2. místo v Champions League 2011, 3. místo v CEV Cupu 2010, 1. místo v ázerbájdžánské lize 2009, 2010, 2011 a 2012.

Prezident: Jalil Jafarov.

Výkonný ředitel: Šamil Ganbarov.

Hlavní trenér: Zoran Gajič.

Asistent trenéra: Parviz Samadov.

Aktuální hráčský kádr: nahrávačky Irina Žukova (Ukrajina) a Katarzyna Skorupa (Polsko) , blokařky Mira Golubovič (Srbsko), Nataša Krsmanovič (Srbsko) a Foluke Akinradewo (USA), smečařky Dobriana Rabadžieva (Bulharsko), Angelina Hübner-Grün (Německo), Madelaynne Montano (Kolumbie), Aurea Cruz (Portoriko) a Katsiaryna Zakreuskaja (Bělorusko), univerzálky Alexandra Fomina (Ukrajina) a Sanja Starovič (Srbsko), libero Suzana Cebič (Srbsko).

Vzájemné zápasy v Lize mistryň 2010/11 (osmifinále): Prostějov – Rabita Baku 3:2 (-19, 22, 19, -23, 19), Rabita Baku – Prostějov 3:0 (21, 23, 19) a zlatý set 15:11.

Kdy se utkají v Lize mistryň 2012/13 (základní skupina B): 24. října Prostějov – Rabita Baku (18.00 hodin), 11. prosince Rabita Baku – Prostějov (14.00 hodin).

Očima předsedy VK Petra Chytila: „Rabita Baku je jedním z nejbohatších klubů světa, čemuž odpovídá její hráčská síla. V posledních sezónách vždy dala dohromady kádr plný mezinárodních hvězd a nejinak tomu je i letos, opět se řadí mezi hlavní favority Champions League.“

Očima kouče VK Miroslava Čady: „Tento soupeř disponuje asi nejvyšším finančním rozpočtem ze všech oddílů planety, proto si může dovolit mít na soupisce hráčskou top kvalitu z volejbalově nejsilnějších zemí všech kontinentů. V uplynulém ročníku Champions League Rabita nepostoupila do Final Four, tím víc tentokrát půjde za celkovým vítězstvím.“
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...