Dobré dopoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 foto_volejbal_pripravaGenerálka žen VK AGEL Prostějov na start soutěžního ročníku 2012/13 sice neskončila turnajovým triumfem, ale splnila hlavní účel. Na mezinárodní přípravné akci v San Remu naše volejbalistky absolvovaly tři velmi kvalitní zápasy a do nové sezony půjdou dobře nachystané. Z Itálie přitom vezou třetí příčku.

První kolo

Idea Volley Bologna - VKProstějov 1:3 (21, -19, -17, -23)

Sestava: Vincourová, de Assis, Gomes, Soares, Žarkova, Miletič, libero Chlumská – Velikiy. Trenér: Miroslav Čada.

Závěr náročného pátečního dne zvládly české mistryně výsledkově úspěšně. Po leteckém i autobusovém přesunu do dějiště turnaje vyhrály večerní duel 1. kola nad Bolognou a pro sobotní semifinále si zajistily papírově schůdnějšího soupeře.

V úvodním setu se Agelky ještě sžívaly s prostředím a hledaly pohodu, takže hra patřila účastnicím Serie A1, tedy nejvyšší soutěže v Itálii. Od druhé sady však Hanačky zabraly a zlepšeným výkonem otočily vývoj střetnutí. Ve čtvrtém dějství to byl sice těžký boj, ale s vítězným koncem pro Prostějov.

„Utkání neslo všechny znaky přípravy, výkonem nejvíc uspokojila smečařka Juliana Gomes,“ stručně zhodnotil sportovní ředitel VK Peter Goga, spokojený hlavně s bezproblémovým přesunem na Apeninský poloostrov.

Jelikož v zahajovacím střetnutí favorizované Cannes zdolalo celek Giavena 3:0, šly naše ženy v semifinálovém mači právě na další italský klub.

Semifinále

Cuatto Volley Giaveno - VK Prostějov 3:1 (25, 16, -21, -18)

Sestava: Jelínková, Hrončeková, Gomes, Hippe, Assis, Velikiy, libero Chlumská – Vincourová, Soares, Žarkova, Miletič, Kossányiová. Trenér: Miroslav Čada.

Na očekávaný souboj dvou účastníků evropské Ligy mistryň ve finále Memoriálu Dada Tessitoreho nedošlo. Zatímco francouzské Cannes do boje o trofej postoupilo zdoláním Bologne, naše volejbalistky ve druhém semifinále nestačily na Giaveno a musely se spokojit s duelem o bronz.

Celé sobotní střetnutí hodně ovlivnil hned první set. Byl vyrovnaný a rozhodla jej dramatická koncovka, což účastníka italské Serie A1 výrazně povzbudilo. Naopak Agelky těsně ztracený závěr srazil dolů, druhá sada se jim poté vůbec nepovedla. Až v prostřídaném složení šampiónky ČR zabraly, ovšem zlepšení během třetího dějství nedokázaly udržet ve čtvrtém a zápas celkově prohrály.

O třetí místo

Idea Volley Bologna - VK Prostějov 2:3 (17, 21, -22, -21, -11)

Sestava: Vincourová, Assis, Gomes, Soares, Hrončeková, Miletič, libero Chlumská – Jelínková, Hippe, Velikiy, Kossányiová, Žarkova. Trenér: Miroslav Čada.

Náročné a dramatické utkání se šťastným koncem sehrály naše volejbalistky na závěr mezinárodního podniku. V pětisetové řeži přemohly tým Bologne a v našlapané konkurenci, jež do San Rema dorazila, obsadily třetí pozici.

Obě družstva se střetla už podruhé během tří dnů, tentokrát v souboji o bronz. Začátek duelu patřil jednoznačně souboru z tradičně silné volejbalové země, Bologna vedla již 2:0 na sety. Po četných střídáních se však Hanačky přece jen chytily a bojovností nakonec těžký mač obrátily ve svůj prospěch.

Vystoupení na Apeninském poloostrově tak završily s bilancí dvou vítězství a jedné porážky, což při vysoké kvalitě protivníků není vůbec špatné. Pozitivní je hlavně samotný fakt, že mohly v krátkém sledu absolvovat tři tak špičkové zápasy.

Celkový triumf si ze San Rema odvezlo Giaveno díky finálové výhře 3:2 nad Cannes.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...