Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 kvitovaS velkým očekáváním jeli prostějovští tenisté na olympiádu do Londýna. Věřili, že získají hned několik medailí. Na pódium si myslel především Tomáš Berdych a Petra Kvitová. Ani v jednom případě se ambice nenaplnily. Nejblíže ke splnění snu byla ženská domácí jednička ve dvouhře, kde prohrála s Kirilenkovou v zápase o postup do semifinále.

Marná snaha Kvitové

Loňská wimbledonská vítězka se snažila ze všech sil a v průběhu olympiády musela bojovat také s bolavým břišním svalem. Díky tomu se dokonce na poslední chvíli odhlásila ze smíšené čtyřhry s Radkem Štěpánkem a dala jednoznačně přednost dvouhře. V ní postupně porazila Bondarenkovou, Číňanku Pcheng Šuaj, Penettaovou a postoupila do čtvrtfinále proti Kirilenkové. Jediné utkání ji dělilo od zápasů o medaile. Proti ruské tenistce se Kvitové nedařilo a prohrála 6:7 a 3:6. „Medaile byla blízko,“ litovala prostějovská tenistka a jedním dechem dodala, že soupeřka byla v tomto případě lepší. „Musím říct, že hrála opravdu dobře. Věděla, co na mě platí, hrála rychle, měla hodně prvních servisů do kurtu. Já jsem nereturnovala moc dobře a nebýt dobrého servisu, mohl být výsledek ještě méně příznivý,“ uznala Kvitová.

První kolo se nevyvedlo

Hned první kolo se stalo pohřebištěm medailových snů naprosté většiny prostějovských tenistů na olympiádě v Londýně. Své úvodní zápasy prohrál Tomáš Berdych v singlu i deblu, podobně se vedlo Lucii Šafářové a Petře Cetkovské. Ta dokonce musela své utkání proti Němce Kerberové ve druhém setu vzdát po zranění kotníku a za stavu 1:6, 0:6.

„Tráva klouzala mnohem víc než při wimbledonském turnaji. Věděla jsem, že si musím dávat pozor, především při přechodu do protipohybu to bylo nebezpečné,“ uvedla Cetkovská, pro niž turnaj skončil po 37 minutách na kurtu.

Šafářová ve dvouhře nezvládla duel proti domácí naději Robsonové a prohrála 6:7, 4:6. V prvním setu prohrávala 1:5, dokázala se ale vrátit do zápasu a vynutila si tie-break. V něm Šafářovou štěstí opustilo. „Zkrácenou hru jsem si sama hloupě prohrála,“ litovala prostějovská tenistka. Současně uznala, že tráva není její povrch. „Zato Robsonová hrála výborně. Rychle, navíc dobře servírovala,“ poznamenal Šafářová.

Dva dny bojovali o postup Berdych se Štěpánkem proti brazilskému páru Marcelo Melo, Bruno Soares. Duel, který byl přerušený pro tmu, nakonec trval přes čtyři hodiny. Třísetový maratón česká daviscupová dvojice prohrála 6:1, 4:6, 22:24!!! Šlo o nejdelší střetnutí olympijské historie. Tak dlouho se ještě čtyřhra nehrála. „Rekord je nám ukradený. Chtěli jsme postoupit,“ řekl zklamný Štěpánek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...