Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

2012 berdych_wimbledonHned několik medailových nadějí na londýnské olympiádě je výrazně spjato s městem Prostějov a vesměs se jedná o tenisty. Sportovní příznivci věří, že výsledky z Wimbledonu přinesou národu velkou radost. K ní by mohli přispět zástupci TK Agrofert. Hned úvod jednotlivých soutěží ale ukázal, že cesta alespoň do semifinále nebude jednoduchá.

Darcis zničil Berdychův sen

Relativně příznivý los měl v 1. kole dvouhry Tomáš Berdych. Jako šestý nasazený hráč celého turnaje nastoupil proti Belgičanu Steve Darcisovi, 75. hráči světového žebříčku ATP. Od začátku zápasu přesto bylo evidentní, že česká jednička není v ideální pohodě. V osmé hře Darcis získal Berdychův servis a po výsledku 6:4 získal úvodní sadu. Také další pokračování duelu na centrálním wimbledonském dvorci české fanoušky nepotěšilo. Berdychovi kluzká tráva nevyhovovala a rychle prohrával 2:5. Vzápětí sice získal dvě hry v řadě, nečekanou porážku přesto neodvrátil. Své letošní dvě vystoupení na londýnské trávě v singlu tak ukončil bez zisku jediného setu.

„Na tyto výsledky musím co nejdříve zapomenout. Hodit je někam za sebe a to hodně daleko,“ řekl Berdych po svém vyřazení. „V zápase jsem byl absolutně bezradný. Nic nefungovalo,“ přiznal zklamaný tenista.

Kvitová se hodně nadřela

Téměř dvě hodiny se trápila Petra Kvitová proti Kateřině Bondarenkové z Ukrajiny. Česká jednička v průběhu střetnutí nasekala 39 nevynucených chyb, přesto se po výsledku 6:4, 5:7 a 6:4 radovala z postupu do 2. kola kde narazí na Pcheng Šuaj z Číny. „I takový zápas má svoji cenu. Když to nejde, tak se to vybojuje. A důležité míče jsem vyhrála,“ uvedla po vítězství Kvitová.

V průběhu první sady prohrávala 1:4 a dokázala získat pět gamů v řadě a tím také úvodní set. V tom druhém česká reprezentantka dlouho dominovala. V závěru přesto povolila a díky tomu se střetnutí dostalo až do rozhodující sady. V jejím průběhu wimbledonská vítězka svou soupeřku udolala. Získala náskok tří her a vedení uhájila až do konce. „Hlavně na začátku utkání jsem byla nervozní a z toho pramenily chyby. Doufám, že se to v průběhu turnaje bude lepšit,“ uvedla Kvitová.

Program narušil déšt

V rámci úvodního hracího dne se ještě ve Wimbledonu představila dvojice Lucie Šafářová, Petra Cetkovská. V prvním kole čtyřhry se jim nedařilo a prohrály s italským párem Erraniová, Vinciová 2:6, 3:6. Proti tenistům se v průběhu druhého dne postavil tradiční londýnský soupeř - vytrvalý déšť. Díky němu byli organizátoři přinuceni upravit hrací program. Odložené bylo postupně mimo jiné utkání páru Štěpánek, Berdych a dvouhry Cetkovské a Śafářové.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...