Dobré poledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE:  Docela překvapivým vítězem tenisového turnaje MONETA Czech Open 2020, jehož 27. ročník hostily v uplynulém týdnu prostějovské kurty areálu NTC MORAVA Za Kosteleckou ulicí, se stal polský hráč Kamil Majchrzak. V průběhu celého týdne podával špičkové výkony a ve finále zdolal nasazenou jedničku Pabla Andujara 6:2, 7:6. Španělskému hráči tak překazil možnost obhájit loňský titul. Nejlepší z Čechů byl domácí talent Jiří Lehečka, který volnou kartu přetavil v postup do semifinále, kde padl s pozdějším vítězem. Favorit Jiří Veselý naopak vypadl již ve druhém kole.


„Celý týden se mi dařilo a ve finále se podařilo ještě hru o jeden stupínek posunout nahoru. Hlavě druhý set byl opravdu těžký, držet vysokou intenzitu úderů není nic jednoduchého. Byla to ale jediná cesta k úspěchu,“ prohlásil po mečbolu šťastný vítěz Majchrzak, který má po triumfu namířeno do první světové stovky žebříčku ATP. „Na začátku roku jsem byl zraněný, pauza nakonec trvala pět měsíců. O to je vítězství cennější,“ dodal spokojeně polský tenista.
Šestapadesátý hráč světa a nasazená jednička Andujar přijel na Hanou s cílem zopakovat minulý úspěch, tentokrát se to ale nepovedlo, i když bojoval do posledního míče. „Chtěl jsem celý turnaj vyhrát, takže spokojený být nemůžu. Ale musím to přijmout, protože finálový soupeř hrál opravdu výborně. Zasloužil si titul. Já se třeba dočkám za rok,“ uvedl vyrovnaně Andujar.
Druhá trofej pro vítěze čtyřhry zůstala v České republice zásluhou páru Zdeněk Kolář - Lukáš Rosol. Prostějovská dvojice odehrála výborný turnaj a v jeho průběhu ztratila pouze dva sety. „Vyhrát turnaj v České republice je vždycky vynikající pocit a jsem rád, že se nám to podařilo,“ těšilo Koláře, který společně se svým parťákem vyhrál už v roce 2018 titul v kazašském městě Almaty. „Dokázali jsme porazit dvě nasazené dvojice, naše výkony šly postupně nahoru a finále bylo z naší strany opravdu povedené,“ dodal Kolář.

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...