Dobré dopoledne, dnes je pátek 18.10.2024
svátek slaví Lukáš,
zítra Michaela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Od pátku 7. srpna do neděle 9. srpna proti sobě nastoupí černý a růžový tým v závěrečné sérii Tipsport Elite Trophy. Turnaj se opět odehraje v tenisovém areálu pražské Štvanice na centrálním dvorci s betonovým povrchem. Týmy se představí v novém složení. Ze závěrečného klání vzejde vítězný tým, který obdrží šek na dobročinné účely.

Vzhledem k probíhajícím turnajům WTA bylo nutné kvůli dodržení všech pravidel obměnit sestavy obou týmů. Nově si na charitativním turnaji zahraje německá hráčka Andrea Petkovič, někdejší devátá nejlepší hráčka světa a semifinalistka French Open 2014. Dalšími hráčkami jsou Johana Marková a juniorská reprezentantka Denisa Hindová. Na své si přijdou i fanoušci mužského tenisu, v týmech se představí čeští reprezentanti Václav Šafránek a Jiří Lehečka.

Černý tým opět povede nejlépe umístěná česká hráčka ve světovém žebříčku Karolína Plíšková. V jejím týmu bude o vítězství bojovat Karolína Muchová, Denisa Hindová a Václav Šafránek. Kapitánkou růžového týmu bude nová posila Andrea Petkovič. V jejím týmu se představí Iga Swiatek, Johana Marková a Jiří Lehečka.

Po třech odehraných sériích vede černý tým 2:1. V případě, že po závěrečném klání bude skóre 2:2, budou sečteny body jednotlivých odehraných zápasů. Na zápasy vede pro změnu po třech střetnutích růžový tým 19:17. Až závěrečný štvanický turnaj tedy určí vítězný tým celé série Tipsport Elite Trophy, který obdrží charitativní šek. Jeho konečná výše závisí podle pravidel Tipsport Elite Trophy na počtu odehraných míčů v jednotlivých zápasech. Šek věnuje vítězný tým neziskové organizaci dle vlastního uvážení. Ve třech uplynulých klání se odehrálo celkem 4381 míčů, tzn., že týmy prozatím vyhrály částku v hodnotě 438 100 Kč.

Turnaj odstartuje v pátek již tradičně ve 12:00, kdy se ve dvou po sobě jdoucích dvouhrách střetnou kapitánkami nominovaní hráči, program dne zakončí čtyřhra.
Vstupenky na závěrečný turnaj budou v prodeji na místě v areálu I. ČLTK na štvanickém ostrově od 11:00 hodin. Jednotná cena vstupenky bude 200 Kč.

Rozpis zápasů na první hrací den bude zveřejněn po 16. hodině ve čtvrtek 6. srpna. Na každé další hrací dny vždy den předem do třiceti minut po odehrání posledního zápasu na oficiálních webových stránkách turnaje www.elitetrophy.cz. Všechny přenosy bude živě vysílat internetová televize Tipsport a sportovní kanál O2 TV.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...