Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Od pondělí až do středy bude na centrálním dvorci prostějovského tenisového areálu probíhat druhé klání charitativní série Tipsport Elite Trophy, v němž proti sobě stojí Růžový výběr Petry Kvitové a Černá sestava Karolíny Plíškové. Oproti premiérovému turnaji by měly prostějovské zápasy proběhnout s jednou velkou změnou. Do hry by měla zasáhnout také dvojnásobná wimbledonská vítězka a čestná členka TK Agrofert Prostějov!

„Na druhý díl Tipsport Elite Trophy se těším, protože stav mé ruky se lepší, a tak předpokládám, že se jako kapitánka Růžového týmu zapojím do hry o body. Když půjde vše podle předpokladů, mohlo by to být dokonce ve dvouhře,“ nechala se slyšet Petra Kvitová.
Turnaj v areálu NTC MORAVA Za Kosteleckou ulicí v Prostějově odstartuje v pondělí 29. června ve 12.00 hodin, kdy proti sobě ve dvouhře nastoupí hráčka z Černého týmu a hráčka z Růžového týmu. Poté následují další dvě dvouhry založené na stejném principu a závěrečná čtyřhra. Jednotlivé duely se nemohou během jednoho turnaje opakovat, což v praxi znamená, že každý den proti sobě nastoupí jiné soupeřky. Za vítězný zápas obdrží tým jeden bod. Body se budou následně sčítat a na konci třídenní akce zvítězí tým s vyšším počtem bodů.
Každé družstvo bude mít k dispozici šest hráček, ze kterých bude na každý turnaj nominována čtveřice a jedna náhradnice. Rozpis zápasů na každý další hrací den bude zveřejněn vždy den předem do třiceti minut po odehrání posledního zápasu na oficiálních webových stránkách turnaje www.elitetrophy.cz. Všechny živé přenosy bude vysílat internetová televize Tipsport a O2 TV.
„Tento formát nás celý Černý tým velmi baví. Užíváme si s holkami spoustu legrace. Těšíme se na pokračování v Prostějově a doufám, že budeme pokračovat i v dobrých výkonech. Myslím, že se diváci mají na co těšit,“ zve tenisové fanoušky do ochozů kapitánka Černého týmu Karolína Plíšková.
Každý odehraný míč ve všech utkáních bude oceněn 50 korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Po první sérii je na kontě charity 128 300 Kč. Vítězný tým obdrží po celé sérii šek s konečnou částkou, ten pak věnuje nadaci dle vlastního uvážení.
Po prvním turnaji vede Černý tým, který v Praze zvítězil 7:4 i díky tomu, že Kvitová kvůli zranění nemohla hrát. Teď by se karta mohla otočit. „Uděláme vše, aby se nám odveta povedla,“ říká kapitánka Růžového týmu a hlavní hvězda nadcházejících třídenních bojů. Hostem turnaje má být bývalá prostějovská tenistka a světová jednička v deblu Lucie Šafářová!
S postupným rozvolňováním vládních nařízení je možnost v omezeném počtu otevřít diváckou tribunu. Vstupenky jsou k dispozici on-line v síti Ticketportal.

 

 

PROGRAM ZÁPASŮ
1. hrací den, pondělí 29.6., 12:00 hodin
NTC MORAVA, centrální dvorec

Muchová - Strýcová

Vondroušová - Alexandrová

Martincová - Fruhvirtová

Kr. Plíšková, Vondroušová - Strýcová, Alexandrová

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...