Dobré poledne, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ani nepřízeň počasí nepřekazila tenistům Prostějova ve 2. kole soutěže Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta vykročit v souboji Bílého a Červeného týmu za dalším úspěchem. Program zápasů přitom narušoval déšť a začalo se až po čtrnácté hodině. S podmínkami se lépe vypořádali domácí, kterému mimo jiné pomohla Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Jiří Veselý. Po prvním dru vedou 9:2, k vítězství potřebují ještě pět bodů.

„Prakticky celý tým má areálu svoji tréninkovou základnu. Moc si přáli v domácím prostředí uspět a podle toho to vypadalo. Řada výkonů přitom snesla docela přísné kritéria, můžeme být spokojeni,“ komentoval první hrací den kapitán Bílých Jaroslav Navrátil.

Po siglech hosté prohrávali 2:8, když body do prostějovské kabiny přinesl Jiří Lehečka, Jaroslav Pospíšil, Dalibor Svrčina, Brenda Fruhvirtová, Jiří Veselý, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Zdeněk Kolář.

Krejčíková v souboji s Barborou Miklovou neztratila ani jednu hru. „Ani nevím, kdy se mi něco podobného naposledy stalo. Jsem ráda, že v takových nepříznivých podmínkách byl zápas rychlý," řekla Krejčíková.

Jednoznačné bylo také utkání Siniakové s Nikolou Tomanovou. „S utkáním jsem spokojená. Jelikož počasí nebylo přívětivé, tak jsem se trochu obávala kurtu. Moc výměn jsme neměly. Jsem ráda, že za stavu 2:2 ve druhém setu jsem se začala zase soustředit a ve zbytku zápasu už nepolevila," poznamenala Siniaková.

Veselý oplatil Michaelu Vrbenského porážku z nedávného úvodního pražského turnaje po nucené přestávce. „Nebylo to snadné, ale právě takové zápasy potřebuji,“ řekl vítěz po výhře v super tie-breaku.

 

Bílý tým – Červený tým (Prostějov) 9:2

Jiří Lehečka – Tomáš Jiroušek 7:6, 6:3
Jaroslav Pospíšil – Martin Krumich 6:2, 7:5
Linda Fruhvirtová – Barbora Palicová 3:6, 6:2, 9:11
Dalbor Svrčina – Filip Apltauer 7:6, 6:0
Brenda Fruhvirtová – Patricie Kubíková 6:4, 7:6
Jiří Veselý – Michael Vrbenský 4:6, 6:0, 10:3
Kateřina Siniaková – Nikola Tomanová 6:0, 6:2
Barbora Krejčíková – Barbora Miklová 6:0, 6:0
Zdeněk Kolář – Lukáš Rosol 4:6, 6:0, 6:3
Vitalij Sačko – Andrew Paulson 3:6, 6:3, 8:10
Siniakova, Krejčíková - Tomanová, Palicova 6:2, 6:4

 

 

24 barvy budoucnosti

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...