Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pozici nasazené jedničky potvrdila na turnaji O pohár prezidenta ČTS Petra Kvitová. V souboji osmi elitních domácích tenistek vyhrála členka TK Agrofert Prostějov všechny tři zápasy a ve finále porazila Karolínu Muchovou z I.ČLTK Praha. Mezi muži překvapivě dominoval domácí hráč pražské Sparty Michael Vrbenský, který ve finála zdolal jedno z prostějovských želízek Zdeňka Koláře. Český tenis ukázal, že je po koronoavirové pandemii zpět.

„Viděli jsme kvalitní zápasy, díky přenosům se náš tenis představil i v zahraničí. Zápasy vyslaly signál, že náš sport se vrací,“ uvedl po turnaji prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.
Mezi ženami uspěly favoritky. Kvitová postupně porazila Barboru Krejčíkovou, Kateřinu Siniakovou a v duelu o vítěznou trofej Muchovou. Ta si ve čtvrtfinále poradila s Kristýnou Plíškovou a pak také s Barborou Strýcovou „Turnaj byl hezký. Až na vynucenou přestávku kvůli dešti ve finále vše vyšlo parádně. Každý den jsem hrála, to je pozitivní. A jsem ráda, že to pořád mám v ruce i po karanténě,“ těšilo vítěznou Kvitovou, která ve finále od stavu 1:3 v první sadě vyhrála osm her v řadě, a to jí přineslo celkový triumf. „Na začátku jsem vedla 3:1, poté to ode mě bylo takové ospalejší. Petra hrála rychle a já nestíhala. Po pauze jsem chtěla něco udělat se zápasem, vyhrála jsem dva gemy. Za stavu 3:4 jsem si zvrtla ten kotník, pak už jsem chtěla být z kurtu co nejdříve pryč,“ řekla Muchová, dcera prostějovského rodáka a bývalého vynikající fotbalisty Josefa Muchy.
Mezi muži se radoval Vrbenský, který v dramatickém finále přehrál Zdeňka Koláře 10:8 v supertiebreaku. „Finále jsem si moc užil, bylo vyrovnané až do samého závěru. „Porazil jsem tři žebříčkově lépe postavené hráče, jsou to pro mě cenná vítězství. Vyhrál jsem o dva míčky, jinak to bylo hodně vyrovnané. Nastoupil jsem nervózně, prohrával jsem, pak jsem Zdendovi vzal podání a cítil jsem se lépe. Jsem rád, že jsem tady odehrál tři skvělá utkání, snad na to navážu,“ řekl vítěz.
„Je to pro mě bolestivá porážka, ale budu se snažit na sobě makat dál, abych byl silnější. Finále přineslo kvalitní zápas. Předvedli jsme dobré výkony a pěkné výměny. Bohužel mi to nevyšlo, i tak jsem si to užil. Bolavá ruka mě omezovala všechny tři dny, ale nechci se na to vymlouvat. Výkon Michaela byl vynikající,“ uznal Kolář.
Nejvýše nasazeným hráčům se na turnaji nedařilo. Favorit z TK Agrofert Prostějov Jiří Veselý prohrál hned v 1. kole, stejně jako sparťan Lukáš Rosol, jehož přemohl další hráč prostějovského klubu Vít Kopřiva. Čtvrtý do party z Hané Jiří Lehečka nejdříve zdolal domácího Macháče, aby v semifinále podlehl pozdějšímu vítězi Vrbenskému.

 

 

Tenisový turnaj O pohár prezidenta ČTS

MUŽI
Dvouhra – čtvrtfinále: Kopřiva (TK Agrofert Prostějov) – Rosol (TK Sparta Praha-2) 7:6, 6:3; Kolář (TK Agrofert Prostějov) – Forejtek (Plzeň) 6:3, 7:5; Vrbenský (TK Sparta Praha) – Veselý (TK Agrofert Prostějov-1) 4:6, 6:3, 10:4; Lehečka (TK Agrofert Prostějov) – Macháč (TK Sparta Praha) 7:6, 1:6, 10:6. Semifinále: Kolář – Kopřiva 6:3, 7:6; Vrbenský – Lehečka 6:2, 6:3. Finále: Vrbenský – Kolář 6:4, 6:7, 10:8.
ŽENY
Dvouhra – čtvrtfinále: Muchová (I.ČLTK Praha-2) – Kristýna Plíšková (TK Sparta Praha) 6:3, 6:4; Strýcová – L. Fruhvirtová (obě TK Sparta Praha) 6:1, 7:5, Kvitová (1) – Krejčíková (TJ Slovan Ivančice) 7:6, 6:2, Siniaková (TK Sparta Praha) – Hradecká (I.ČLTK Praha) 6:3, 6:4. Semifinále: Muchová – Strýcová 6:1, 4:6, 10:6; Kvitová – Siniaková 7:5, 6:4. Finále: Kvitová – Muchová 6:3, 6:3.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...