Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V bratislavském Národním tenisovém centru se poprvé v historii střetly reprezentační celky Slovenska a Česka. Generálním partnerem českého daviscupového týmu se v roce 2020 stala společnost AGEL. Hráči tak měli premiérově její logo na reprezentačním oblečení, celý týden pak trénovali s AGELem na prsou. Nechyběl ani doprovodný program.

V úterý 3. března proběhlo v prostorách Národního tenisového centra setkání dětí z dětského domova v Leviciach, kterým ho zprostředkovala Nadácia AGEL, s českými reprezentanty. Děti si prohlédly zázemí arény, podívali se do šatny, sledovaly trénink, dokonce si i vyzkoušely, jaké to je, proběhnout se po antukovém kurtu, na kterém se utkání odehraje. Setkaly se s kapitánem českého týmu Jaroslavem Navrátilem a reprezentanty v čele s jedničkou Jiřím Veselým. Ti se jim podepsali na reprezentační trička, která dětem věnovali
Ve čtvrtek 5. března, den před utkáním, kdy se losovalo pořadí jednotlivých zápasů, se celý tým setkal se zástupci nejvyššího vedení skupiny AGEL, kteří je přijeli osobně podpořit do haly, kde se zápas odehraje. Předseda představenstva společnosti MUDr. Aleš Herman, Ph.D., a předseda představenstva AGEL SK Michal Pišoja si prohlédli zázemí arény a popřáli celému týmu hodně štěstí a každému hráči předali balíček s řadou praktických dárků od Lékáren AGEL, jako jsou vitamíny, voděodolné náplasti či krém na opalování s vysokým ochranným faktorem. „Je nám ctí podporovat a být součástí tohoto historicky unikátního okamžiku, kdy se vůbec poprvé proti sobě na Davis Cupu postaví Česko a Slovensko,“ uvedl Aleš Herman.
„Moc si vážíme podpory, kterou nám oba pánové přijeli osobně vyjádřit přímo do haly před posledními tréninky. Poděkovali jsme jim za přízeň našemu týmu a ujistili, že jsme udělali v přípravě vše pro to, aby náš tým postoupil do listopadového finále v Madridu,“ uvedl kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil. A jak řekl, tak se svými svěřenci splnil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...