Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S Jiřím Veselým, Lukášem Rosolem, Zdeňkem Kolářem, Vítem Kopřivou a Jonášem Forejtkem počítá nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil pro kvalifikační utkání se Slovenskem. Hrát se bude 6. a 7. března na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru a vítěz postoupí do finálového turnaje v Madridu.

„Myslím, že jsme v nejsilnějším možném složení. Slováci mají zkušený tým, ale nejsou to hráči první padesátky. Bude to velice vyrovnané utkání, ale jedeme na Slovensko vyhrát,“ naznačuje ambice týmu Navrátil. Na soupisku nakonec zařadil hned trio hráčů s aktuální příslušností k TK Agrofert Prostějov (Veselý, Kolář, Kopřiva), jednoho bývalého (Rosol, dnes TK Sparta Praha) a jednoho člena mistrovského kádru I. ČLTK Praha (Forejtek), jehož manažersky nově zastupuje Miroslav Černošek, dlouholetý šéf prostějovského klubu.
„Jirka Veselý by měl být v dobré pohodě, nedávno vyhrál turnaj ATP. Do týmu se vrací Lukáš Rosol. Pár turnajů mu sice nevyšlo, ale je to náš nejzkušenější daviscupový hráč. Zdenda Kolář dlouhodobě ukazuje, že je třetím hráčem. Radost mi udělal Jonáš Forejtek, vyhrál turnaj. Sice jen patnáctitisícový, ale zato na antuce a navíc bez ztráty setu. Víťa Kopřiva se od loňské sezóny strašně zlepšil. Z nějakého sedmistého místa se dostal ke třetí stovce. Je to výborný antukář,“ zdůvodnil nominaci, v níž některá jména překvapila, český kapitán. Mimo tým totiž zůstali jak dříve zkoušení mladíci Lehečka, Svrčina či Macháč, tak nejlepší český deblista Jebavý. Vzestup se stále nedaří Šafránkovi a především bývalému reprezentantovi Pavláskovi.
V nominaci slovenských tenistů na kvalifikační duel Davis Cupu s Českem figuruje čtveřice Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a deblista Filip Polášek. Prozatím etdy chybí zkušený Martin Kližan, ale existuje možnost, že pátý hráč bude ještě donominován. „Andrej Martin odehrál semifinále antukového turnaje ATP v Buenos Aires, Norbert Gomboš pak čtvrtfinále v Montpellieru. Jejich výkony mají stoupající tendenci, hrají dobře. Mají i vynikajícího deblistu Filipa Poláška, který byl v semifinále Australian Open a je v první desítce světového žebříčku. Čeká nás těžký soupeř,“ uvědomuje si Jaroslav Navrátil. „Vždycky jsme kladli důraz na to, že by pro nás měla rozhodovat čtyřhra, ale teď mají z této stránky lepší hráče Slováci. Cesta musí vést přes dvouhru,“ dodal šéf střídačky národního týmu.
V pozici nového generálního partnera daviscupové reprezentace se na Slovensku představí společnost Agel, která se specializuje na zdravotní péči. „Je nám ctí podporovat a být součástí tohoto historicky unikátního okamžiku, kdy se vůbec poprvé proti sobě na Davis Cupu postaví Česko a Slovensko. Budeme našim tenistům držet palce, aby se probojovali do finále turnaje v Madridu,“ uvedl předseda představenstva společnosti AGEL Aleš Herman.
Z nové spolupráce má radost také prezident Českého tenisového svazu. „Těší nás, že jsme ve společnosti Agel našli nového silného partnera. Tato podpora je více než symbolická a současně dává marketingově velký smysl, vždyť právě v Česku a na Slovensku je náš nový partner nejsilnější. Pevně věřím, že naši reprezentanti v Bratislavě uspějí a představí se s logem Agel při finálovém turnaji na podzim v Madridu,“ nechal se slyšet Ivo Kaderka.

 

SLOVENSKO vs. ČESKO
6. a 7. března 2020, NTC Bratislava

Andrej MARTIN (30/95.) Jiří VESELÝ (26/64.)
Norbert GOMBOS (29/103.) Lukáš ROSOL (34/169.)
Jozef KOVALÍK (120.) Zdeněk KOLÁŘ (23/222.)
Filip POLÁŠEK (34/7. ve čtyřhře) Vít KOPŘIVA (22/315.)
Jonáš FOREJTEK (18/479.)
Poznámka: v závorce uveden věk a poslední známé postavení na žebříčku ATP

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...