Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ani jeden český hráč se nedostal do hlavní soutěže ve dvouhře na úvodním grandslamu sezóny v Melbourne! Po konci kariéry Tomáše Berdycha a při zdravotních trablech Jiřího Veselého šli dva borci TK Agrofert do kvalifikace. Zdeněk Kolář vypadl hned v jejím úvodu, Lukáš Rosol ztroskotal až těsně před vstupem do hlavní soutěže. O prestižní titul bude naopak bojovat devítka žen, vyslankyně prostějovského klubu Petra Kvitová a Karolína Plíšková navíc patří do okruhu favoritek.

Kvitová obhajuje loňské finále a v prvním kole narazí v českém souboji na Kateřinu Siniakovou. Pokud se nasazené sedmičce bude dařit, může ve čtvrtfinále potkat světovou jedničku a domácí favoritku Ashleigh Bartyovou. „Každý grandslam je speciální. Jsou to jiné turnaje než ostatní. Nechci se v Austrálii sama dostávat pod tlak, protože jsem tady loni hrála finále. Budu se snažit hrát co nejlépe. Snad to vyjde,“ přeje si Kvitová, která však od svého příjezdu do Melbourne bojuje s dýchacími obtížemi. Jejímu astmatu nesvědčí zhoršená kvalita ovzduší způsobená tamními požáry. „Uvidíme, co mi tělo dovolí,“ strachuje se.
Turnajová dvojka Karolína Plíšková bude na úvod hrát s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. Ve 4. kole může světová dvojka potkat Markétu Vondroušovou a o kolo později pak pátou nasazenou Ukrajinku Elinu Svitolinovou. „Přípravu před sezónou jsme upravili tak, abych měla šanci uspět na grandslamových turnajích. V Austrálii budu mít první možnost vyzkoušet, jestli se změny osvědčí. Cítím se dobře, půjdu do turnaje naplno od prvního míče,“ nechala se slyšet Karolína Plíšková.
Dvacítka Karolína Muchová bude hrát s Belgičankou Kirsten Flipkensovou, dále by hrozila například Belgičanka Mertensová nebo Švýcarka Bencicová. Mezi nasazenými je také Barbora Strýcová, která se z pozice dvaatřicítky utká s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Kristýna Plíšková zkusí ukončit na grandslamech šňůru čtyř porážek proti Britce Heather Watsonové.
Bohaté české pole doplňují ještě Bouzková (utká se s obhájkyní trofeje Osákaovou) a úspěšná kvalifikantka Krejčíková.
První grandslam roku 2020 začal úvodními zápasy hlavních soutěži již dnes v noci. Přímé přenosy vysílá O2 TV Tenis a O2 TV Sport.


MUŽI
Australian Open
Kvalifikace dvouhra – 1. kolo: Rosol – Lamasine (Francie) 6:4, 6:3; Wolf (USA) – Kolář (ČR) 6:4, 6:2. 2. kolo: Rosol (ČR) – Lorenzi (12-Itálie) 6:7 (4:7), 7:6 (11:9), 7:5. 3. kolo: Rosol – Martínez (Španělsko) 4:6, 2:6.

ŽENY
Hobart
Dvouhra – 1. kolo: Kristýna Plíšková – Stojanovičová (Srbsko.) 1:6, 6:4, 6:3. 2. kolo: Kristýna Plíšková – Cabreraová (Austrálie) 6:4, 4:6, 4:6.

Adelaide
Dvouhra – 1. kolo: Strýcová – Peraová (USA) 6:7, 3:6.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...