Dobré dopoledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Potřetí v kariéře ovládla Karolína Plíšková turnaj v Brisbane. Ve finále porazila česká tenistka Madison Keysovou z USA a obhájila loňský titul. Plíšková se kl boji o triumf probojovala poté, co v sobotu odvrátila Japonce Naomi Ósakaové mečbol. V sedmadvaceti letech se tak české tenistce s příslušností k TK Agrofert Prostějov povedla první obhajoba na okruhu WTA a získala už šestnáctý titul v kariéře.

„Lépe sezóna ani začít nemohla. Turnaj byl skvěle obsazený, musela jsem o každé vítězství hodně bojovat. Třikrát jsem musela do třetí sady. Stálo to hodně sil, ale stálo to za to. Odměna je hodně sladká,“ radovala se po posledním vítězství Plíšková. „Finále nabídlo dobré utkání, což mě také těší,“ dodala vítězka.
Plíšková titulem zahájila spolupráci s novou trenérskou dvojicí, a sice Venezuelanem Danielem Vallverduem a Ukrajinkou Olgou Savčukovou. „Dani je v Brisbane zvyklý vyhrávat a s Olgou jsem ještě neprohrála, máme druhý titul,“ připomněla Plíšková, že Vallverdu byl v Brisbane u dvou titulů Brita Andyho Murayho a za pomoci Savčukové loni ovládla premiérový ročník turnaje v čínském Čeng-čou.
Do semifinále na tradičním podniku prošla další exprostějovská hráčka Petra Kvitová, pak ale ztratila dobře rozehranou partii s Keysovou. „Měla jsem šance, ale bylo to náročné po psychické stránce. Ona byla silná, hrála hodně dobře,“ řekla Kvitová po porážce, s rozjezdem sezóny ale byla spokojená. „Turnaj mě pozitivně naladil. A navíc jsem se nezranila. To je víc než dobré,“ říkala s úsměvem Kvitová.
V Brisbane slavila titul i Barbora Strýcová. Světová jednička ve čtyřhře uspěla s tchajwanskou hráčkou Sie Šu-wej. Ve finále si poradily s domácí Ashleigh Bartyovou a Nizozemkou Kiki Bertensovou 3:6, 7:6 a 10:8 po odvrácení mečbolu.
Na kvalitní výsledek dosáhla také Kristýna Plíšková. V Šen-čenu postoupila mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje, dokázala vyřadit i druhou nasazenou Sabalenkovou z Běloruska. „Odehrála jsem čtyři zápasy, ve třech se podařilo vyhrát. To je na první turnaj výborná bilance,“ poznamenala tenistka. 


MUŽI
Noumea – ITF challenger
Dvouhra – 1. kolo: Rosol – Trungelliti (Argentina) 6:4, 4:6, 6:7. 2. kolo: Kolář – Viola (Itálie) 4:6, 6:4, 4:6.

ŽENY
Brisbane – WTA Tour
Dvouhra – 1. kolo: Kvitová (5) – Pavljučenkovová (Rusko) 2:6, 6:1, 6:0; Strýcová – Kontaová (7-Velká Británie) 6:2, 3:6, 6:3; Muchová – Riskeová (USA) 4:6, 2:6. 2. kolo: Strýcová – Riskeová (USA) 3:6, 4:6; Karolína Plíšková (2) – Tomljanovicová (Austrálie) 6:4, 6:7, 6:1; Kvitová – Samsonovová (Rusko) 6:3, 6:2. Čtvrtfinále: Kvitová – Bradyová (USA) 6:4, 6:2; Karolína Plíšková – Riskeová (USA) 7:6, 6:3. Semifinále: Karolína Plíšková – Ósakaová (3-Japonsko) 6:7, 7:6, 6:2; Kvitová – Keysová (8-USA) 6:3, 2:6, 3:6. Finále: Karolína Plíšková – Keysová (USA( 6:4, 4:6, 7:5
Šen-čen – WTA Tour
Dvouhra – 1. kolo: Kristýna Plíšková – Beguová (Rumunsko) 6:3, 6:3. 2. kolo: Kristýna Plíšková – Sabalenková (2-Bělorusko) 6:4, 6:4. Čtvrtfinále: Kristýna Plíšková – Bondarenková (Ukrajina) 6:4, 6:4. Semifinále: Kristýna Plíšková – Rybakinová (7-Kazachstán) 2:6, 5:7.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...