Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na turnajích světového okruhu se už v letošním roce Tomáš Berdych příliš pravidelně neobjevoval, přesto tenista prostějovského TK Agrofert vyhrál kategorii Nejlepší hráč roku v anketě Zlatý kanár, kterou pořádá časopis Tenis ve spolupráci s Českým tenisovým svazem. Absolutní vítězkou se stala wimbledonská semifinalistka ve dvouhře a deblová světová jednička Barbora Strýcová, ještě loni taktéž hráčka zdejšího klubu.

Berdych ovládl anketu po čtrnácté, Strýcová se radovala poprvé. „Téhle trofeje si moc vážím, jsem z toho překvapená. Chci poděkovat všem, co mi pomáhali a podporovali mě, protože to se mnou někdy není jednoduché,“ řekla Strýcová na pódiu v Přerově.
Od 176 osobností, funkcionářů, trenérů, novinářů a sponzorů získala Strýcová 84 hlasů, světová dvojka ve dvouhře Karolína Plíšková jich dostala 53. Hlasy obdrželo ještě dalších pět hráčů a tým dívek do 14 let. Strýcová je první dámskou vítězkou ankety úspěšně kombinující dvouhru a čtyřhru po Janě Novotné. Někdejší světová dvojka dvouhry a jednička čtyřhry naposledy obdržela Zlatého kanára v roce 1998. Berdychovi k ceně pro nejlepšího hráče stačilo stejně jako loni odehrát jen malou část sezony – přesně 20 zápasů. V lednu postoupil v Dauhá do finále, na Australian Open hrál osmifinále a v Montpellier byl v semifinále. Ve zbytku roku už kvůli zdravotním problémům moc nehrál a na Turnaji mistrů se jako host s kariérou rozloučil.
Kategorii žen ovládla jasně Karolína Plíšková. Vítězka čtyř turnajů (Brisbane, Řím, Eastbourne a Čeng-čou) a semifinalistka Australian Open i Turnaje mistryň uspěla před Petrou Kvitovou, 33. hráčka singlového žebříčku Strýcová skončila za nimi. Strýcová se stala také nejlepší deblistkou, zatímco post nejlepšího deblového páru obhájily Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Cenu za postup na žebříčku ATP dostali 21. hráčka světa Karolína Muchová a osmnáctiletý Jonáš Forejtek.
Talenty roku jsou Vojtěch Petr a Linda Fruhvirtová, která slavila i cenu za Tým roku s mistryněmi světa do 14 let – sestrou Brendou, Nikolou Bartůňkovou a kapitánem Tomášem Josefusem. Nejlepším tenistou na vozíčku je Michal Stefanu. (lv)

Zlatý kanár 2019
anketa časopisu Tenis ve spolupráci s Českým tenisovým svazem

Zlatý kanár: Barbora Strýcová (TK Sparta Praha)
Nejlepší český hráč: Tomáš Berdych (TK Agrofert Prostějov)
Nejlepší česká hráčka: Karolína Plíšková (TK Sparta Praha)
Postup na žebříčku ATP: Jonáš Forejtek (TK Škoda Plzeň)
Postup na žebříčku WTA: Karolína Muchová (I. ČLTK Praha)
Deblistka roku: Barbora Strýcová (TK Sparta Praha)
Deblový pár roku: Barbora Krejčíková (TK Precheza Přerov) - Kateřina Siniaková (TK Sparta Praha)
Tým roku: dívčí tým ČR do 14 let - Linda a Brenda Fruhvirtovy (TK Sparta Praha), Nikola Bartůňková (I. ČLTK Praha), kapitán Tomáš Josefus.
Talent roku - chlapci: Vojtěch Petr (TK Na Dolině)
Talent roku - dívky: Linda Fruhvirtová (TK Sparta Praha)
Nejlepší tenista na vozíčku: Michal Stefanu (Centrum tenisu na vozíku, Brno)
Ceny prezidenta ČTS: Vladislav Šavrda, Mojmír Krupa, Leoš Fiala

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...