Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Především výkony Petry Kvitové a Karolíny Plíškové na Roland Garros budou sledovat zvědaví nejen prostějovští tenisoví příznivci v následujících dvou týdnech. Los pařížského turnaje poslal české hvězdy do opačných polovin pavouka, takže se mohou potkat až ve finále. Vyjde to?

Kvitovou čeká v 1. kole Sorana Cirsteaová z Rumunska. Svoji soupeřku v kariéře dokázala porazit v pěti zápasech, dvakrát prohrála. V případném čtvrtfinále může dlouholetá členka TK Agrofert narazit na obhájkyni titulu a další Rumunka Simona Halepová. „Po odstoupení v Římě jsem si na chvíli odpočinula, pak se pustila zase do tréninku. Zranění levého lýtka naštěstí nebylo vážné. V Paříži budu připravená a věřím, že se mi bude dařit,“ řekla Petra Kvitová před startem druhého grandslamového podniku v tomto roce.
Ten vypukl již včera, kdy byly v Paříži na programu úvodní zápasy prvního kola. Do boje šla i světová dvojka Karolína Plíšková proti Američance Madison Brengleové. A nevyzpytatelný duel zvládla. Pokud by uspěla i v dalších dvou utkáních hrozil by ji v osmifinále střet s Dánkou Caroline Wozniackou a ve čtvrtfinále měla být v cestě Angelique Kerberová z Německa. Jenže ta prohrála již včera s Potapovovou z Ruska a tím se Plíškovétrochu uvolnila cesta mezi čtyři nejlepší. „Výsledkově je to zatím životní sezóna. A pocitově rovněž. Nebyl tam žádný propadák. Pokud jsem nebyla nemocná, všechno funguje. Snad se to potvrdí i v Paříži,“ věřila si před startem Plíšková, nedávná vítězka z Říma.
Další z želízek v ženském pavouku Karolína Muchová narazí na turnajovou sedmnáctku Anett Kontaveitovou z Estonska, Barbora Strýcová vstoupí do turnaje utkáním s Australankou Samanthou Stosurovou a v případě, že by obě hráčky zvládly i zápas druhého kola, potkaly by se vzájemně v dějstvím třetím. Kristýně Plíškové pak los přisoudil Američanku Lauren Davisovou, pokud by zvítězila, čekala by jej nejspíš Britka Kontaová. Všechny čtyři zbývající hráčky naskočí do svých zápasů dnes.
V mužské dvouhře bude mít Prostějov nakonec dvojnásobné zastoupení. Jiří Veselý se pokusil zaskočit Argentince Leonarda Mayera, kterého porazil jen jednou ze šesti vzájemných zápasů a bohužel to nevyšlo ani v Paříži. „Los není příliš výhodný, ale uvidíme, jak to půjde na kurtu,“ uvědomoval si již dopředu Veselý, kterého v mužské dvouhře na poslední chvíli jako lucky loser doplnil Lukáš Rosol. Ten v prvním kole narazí v pondělním programu na Jihoafričana Lloyda Harrise a kdyby to vyšlo, čekal by jej střet s nasazenou třináctkou, Chorvatem Čoričem.

MUŽI
Lyon – ATP Tour
Dvouhra – 1. kolo: Veselý – Fritz (USA) 5:7, 6:7.

French Open Paříž – GRAND SLAM
Dvouhra – 1. kolo kvalifikace: Rosol (19) – Weintraub (Izrael) 6:3, 6:1; Pavlásek – R. Harrison (9-USA) 6:3, 6:7, 7:6. 2. kolo: Rosol – Giron (USA) 6:4, 6:4; Pavlásek – Blancaneaux (Francie) 4:6, 6:1, 5:7. 3. kolo: Rosol – Hanfmann (Německo) 2:6, 2:6.
1. kolo: Veselý – Mayer (Argentina) 6:7, 3:6, 0:6.

ŽENY
French Open Paříž – GRAND SLAM
Dvouhra – 1. kolo kvalifikace: Smitková (14) – Trevisanová (Itálie) 6:4, 3:6, 2:6.
1. kolo: Karolína Plíšková – Brengleová (USA) 6:2, 6:3.
Norinberk – WTA Tour
Dvouhra – 1. kolo: Kristýna Plíšková – Niemeierová (Německo) 6:1, 6:3. 2. kolo: Kristýna Plíšková – Brengleová (USA) 6:7, 0:6.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...