Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dlouhých patnáct let reprezentovala Lucie Šafářová Českou republiku ve Fed Cupu. Hned pětkrát se radovala z celkového vítězství v týmové soutěži. Premiéru si odbyla v roce 2004 Tallinnu, kde nastoupila do čtyřhry po boku Michaely Paštikové. Do roku 2018 v soutěži nastoupila k dvaceti mezistátním utkáním s bilancí 13:11 ve dvouhře a jako skvělá deblistka paradoxně 0:3 ve čtyřhře. V Prostějově fedcupovou kariéru uzavře.

„Týmové soutěže jsem vždy měla ráda. A jsem spokojená, že jsem mohla být členkou této extrémně úspěšné generace. Každý fedcupový týden si vždy celý tým užil. Budu mít na soutěž krásné vzpomínky,“ říká loučící se tenistka.
Poctivá tenistka a velká bojovnice se postupem let propracovala do pozice základního stavebního kamene českého fedcupového týmu. Zažila zlaté časy, když se podílela na triumfech v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2018.
Ve svém prvním finále v Moskvě prohrála obě dvouhry, když nestačila na Světlanu Kuzněcovovou a prohrála také s Anastasijí Pavljučenkovou. Vše si ovšem vynahradila o rok později před vyprodanou O2 arenou. V rozhodujícím duelu proti Srbsku vyřídila hned dvě bývalé světové jedničky. První bod zařídila výhrou nad Anou Ivanovičovou, přidala také rozhodující vítězství, když smetla Jelenu Jankovičovou. Té povolila v celém utkání pouhé dvě hry.
„Takovou kulisu jsem nikdy nezažila, takhle vypadá splněný sen,“ hledala v euforii slova po posledním míčku Šafářová. „Byl to jeden z nejlepších zápasů mé kariéry, cítila jsem se na kurtu neuvěřitelně," dodala hrdinka finále, která se však sama jako zachránkyně necítila. Myslím, že je to týmová soutěž. Prostě jsme získaly tři body a je jedno kdo. Zasloužily jsme se o to všechny."
O dva roky později ve finále přinesla do kabiny důležitý bod, když přehrála Němku Angelique Kerberovou. „Jsou to nepopsatelný pocity. Měla jsem slzy na krajíčku a je to neuvěřitelná radost, ale doufám, že to není poslední titul,“ popisovala své pocity u trofeje pro vítězky Šafářová.
Zatím poslední fedcupové utkání sehrála Šafářová loni v únoru v rámci čtvrtfinále proti Švýcarsku. Šafářová nastoupila po boku Barbory Strýcové, ale za rozhodnutého stavu prohrály s párem Bacsinszká - Teichmannová 6:1, 4:6, 8:10. Přidá ty úplně poslední zápasy v Prostějově?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...