Dobré dopoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jediný zástupce českého tenisu se na druhém grandslamovém turnaji roku French Open dostal přes třetí kolo! Barbora Strýcová v pravý čas zastavila sérii osmi porážek v řadě právě na Roland Garros. Zbývající reprezentanti, včetně českých ženských nadějí z první světové desítky, se s Paříží rozloučili dříve, než-li by se dalo čekat. Ani Strýcová se však do druhého grandslamového týdne nedostala.

První kolo znamenalo konečnou pro Kristýnu Plíškovou, která měla smůlu při losování a narazila na Serenu Williamsovou, která se vrací po mateřské dovolené. O kolo později skončila Lucie Šafářová. Ve třech setech nestačila na Karolínu Plíškovou. „Byl to ale dobrý zápas. Ukázalo se, že stále můžu hrát s nejlepšími, což je dobrá zpráva,“ poznamenala Šafářová, která se na okruh vrátila po dlouhé zdravotní pauze.
V zápasech o postup do osmifinále skončila pouť Petry Kvitové. Ta prohrála po vyrovnané bitvě s mladou Estonkou Kontaveitovou. „Občas přijde horší den, to se stává. Soupeřka mi nedala nic zadarmo, hlavně na antuce je opravdu dobrá," komentovala utkání Kvitová. Skončila také Karolína Plíšková, která schytala debakl od pětinásobné grandslamové šampionky Rusky Marie Šarapovové. „Od začátku turnaje to nebylo příliš dobré, přesto jsem uhrála dva zápasy. V tom třetím jsem už na soupeřku neměla absolutně v ničem,“ přiznala Karolína Plíšková.
Strýcové se podařilo dojít do osmifinále, v něm ovšem nestačila na Julii Putincevovou. Ruska reprezentující Kazachstán hrála chytře, často zkracovala hru, diktovala tempo utkání a s tím se poslední Češka v soutěži nevyrovnala. „Strašně moc jsem chybovala. Soupeřce jsem výhru usnadnila,“ zlobila se na sebe Strýcová.

Mezi muži překvapivě nejlepší Pavlásek
V kategorii mužů se ani jeden z českých zástupců nedostal přes druhé kolo. Hned první zápas prohráli Jiří Veselý i Tomáš Berdych, jediný nasazený český hráč v grandslamové soutěži. S domácím Chardym bojoval dva dny, protože utkání bylo pro tmu přerušeno, nakonec ale prohrál v pěti setech, přestože vyrovnal průběžný stav 0:2 na sety. „Nulu za antukovou sezónu jsem ještě neměl. Člověk sbírá zkušenosti celý život. Ne vždycky jen ty dobré,“ komentoval výsledky posledních týdnů Berdych, kterého již delší dobu trápí zdraví. „Není to ostrá bolest, ale tlak v levé spodní části zad, který mě v určitých chvílích limituje a nepustí dál. Proto nejsem na kurtu svůj. Nedokážu hrát, co bych chtěl,“ přiblížil své potíže tenista.
O kolo déle zůstal v soutěži Adam Pavlásek, který se do hlavní soutěže probil z kvalifikace a byl překvapivě nejúspěšnějším mužem v soutěži. Jeho cestu zastavil dvanáctý hráč světa Diego Schwartzman z Argentiny. „Vůbec jsem neservíroval. Bez podání se proti takovému soupeři hraje těžko. Diego všechno vrátí, je to motorová myš, dělá minimum chyb,“ uznal Pavlásek. „Takový zápas ukáže hráči, kde je a jak na tom je. Těšil jsem se, že dokážu prodat hru, kterou předvádím a třeba ho potrápím. Je škoda, že jsem to nedokázal. Na druhou stranu jsou to skvělá zkušenost a motivace, abych s podobnými hrál častěji. A s lepšími výsledky.“ 

FRENCH OPEN - PAŘÍŽ
MUŽI
Dvouhra - 1. kolo: Pavlásek - Bašič (Bosna a Hercegovina) 6:7, 7:5, 6:2, 6:2; Veselý - Lajovič (Srbsko) 3:6, 1:6, 3:6; Berdych (17) - Chardy (Francie) 6:7, 6:7, 6:1, 7:5, 2:6. 2. kolo: Pavlásek – Schwartzman (11-Argentina) 1:6, 3:6, 1:6.
Čtyřhra - 1. kolo: Veselý, Ramos-Vinolas (ČR/Španělsko) - Bašič, Dzumhur (Bosna a Hercegovina) 4:6, 3:6.
ŽENY
Dvouhra -1. kolo: Strýcová (26) - Naraová (Jap.) 1:6, 6:3, 6:4; Karolína Plíšková (6) - Krejčíková (ČR) 7:6, 6:4; Šafářová - Ponchetová (Francie) 6:4, 6:1; Kvitová (8) – Cepedeová (Paraguay) 3:6, 6:1, 7:5; Kristýna Plíšková – S. Williamsová (USA) 6:7, 4:6. 2. kolo: Kvitová - Arruabarrenaová (Španělsko) 6:0, 6:4; Strýcová – Makarovová (Rusko) 6:4, 6:2; Karolína Plíšková - Šafářová 3:6, 6:4, 6:1. 3. kolo: Strýcová - Siniaková (ČR) 6:2, 6:3; Kvitová - Kontaveitová (25-Estonsko) 6:7, 6:7; Karolína Plíšková - Šarapovová (28-Rusko) 2:6, 1:6. 4. kolo: Strýcová – Putincevová (Kazachstán) 4:6, 3:6.
Čtyřhra - 1. kolo: Šafářová, Kuzněcovová (ČR/Rusko) - Vondroušová, Bencicová (ČR/Švýcarsko) 6:2, 6:4; Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) - Kičenoková, Curenková (Ukrajina) 6:4, 3:6, 6:1. 2. kolo: Kuzněcovová, Šafářová - Cirsteaová, Sorribesová (Rumunsko/Španělsko) 3:6, 2:6; Sestini Hlaváčková, Strýcová - Pavljučenkovová, Stosurová (Rusko/Australie) 3:6, 6:3, 6:4.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...