Dobré poledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 vecer_mistruFOTOGALERIE Za účasti předních bývalých, především však současných světových tenisových hráčů a hráček se v prostorách hotelu Tennis Club konal slavnostní galavečer s příznačným názvem Večer mistrů a medailistů. Opět se sešli nejúspěšnější tenisté a tenistky prostějovského klubu TK Agrofert, aby přijali ocenění za výkony, kterých dosáhli v uplynulé sezoně ve všech mládežnických kategoriích. Vskutku královskou atmosféru s několika vzácnými hosty umocnilo také vystoupení české slavice Lucie Bílé.

Představte si, že stojíte, sedíte či jen tak si povídáte s nejlepšími tenisty světa, za vámi se blýská pohár pro vítěze Davisova poháru, kousek opodál pohár pro vítězky Fed Cupu. Ano, i tohle se vám mohlo stát, pokud jste zavítali na slavnostní galavečer v hotelu Tennis club Prostějov. Český tenis patří již dlouhodobě mezi špičku světového tenisu ve všech kategoriích, nejvíce se na tomto skvělém renomé podílejí hráči a hráčky TK Agrofert Prostějov. A právě nejúspěšnějším zástupcům prostějovského klubu patřil páteční večer. Role moderátora se s noblesou jeho vlastní ujal Petr Salava, oficiální slovo na úvod obstaral dr. Miroslav Černošek. Po státní hymně došlo již na to, na co se všichni zúčastnění těšili nejvíce – předání cen těm nejlepším.

První ocenění se dostalo nejmladším mistrům v kategorii minitenis, kterým byly z rukou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila a současného nejlepšího českého tenisty, vítěze Davisova poháru Tomáše Berdycha předány poháry za výkony v uplynulé sezoně. Dalšími oceněnými tenisovými nadějemi byli úspěšní hráči a hráčky v kategorii babytenis, kterým poháry rozdal primátor statutárního města Prostějova Miroslav Pišťák a wimbledonská vítězka či členka vítězného týmu ve Fed Cupu Petra Kvitová. Třetí v pořadí se na pódiu seřadili úřadující mistři ve své kategorii a sice mladší žáci, kteří převzali ocenění z rukou vítězky Fed Cupu Lucie Šafářové a náměstka ministra školství, mládeže a tělovýchovy Jana Kocourka. Starší žáci se pro letošní sezonu museli spokojit s druhým místem, přesto i toto umístění je velkým úspěchem a tato kategorie se dočkala také uznání. Předávajícími byli náměstek primátora města Prostějova Ing. Zdeněk Fišer a 1. náměstek primátora města Prostějova Mgr. Jiří Pospíšil. Pátou oceněnou kategorií se stal dorost TK Agrofert Prostějov, jenž převzal ceny z rukou prezidenta Českého tenisového svazu Ing. Ivo Kaderky, Csc., a dlouholetého reprezentanta ČR Jiřího Nováka.

Dalším bodem programu mělo být vystoupení nedávno nejvýše oceněného zpěváka, vítěze Českého slavíka Tomáše Kluse, který se však pro nemoc omluvil. Kdo jiný by měl zaujmout jeho místo, než stejně vysoko postavená osobnost na poli pěveckém mezi ženami, Česká slavice Lucie Bílá. Svým zpěvem, ale i vtipem potěšila každého hosta této velkolepé události a dodala večeru ten pravý slavnostní nádech.

Nejlepší zpěvačku vystřídali na podiu nejúspěšnější čeští tenisté současnosti, kteří hájí barvy prostějovského klubu TK Agrofert, Tomáš Berdych, Petra Kvitová a Lucie Šafářová v doprovodu trenéra daviscupového týmu Jaroslava Navrátila. Všichni jmenovaní se dočkali ocenění za vynikající reprezentaci českého tenisu, které jim předal ministr školství, mládeže a tělovýchovy prof. Petr Fiala a šéf TK Plus dr. Miroslav Černošek. Svého ocenění se následně dočkaly také nejstarší členky mládežnické kategorie, kterým byly poháry předány z rukou náměstkyně primátora města Prostějova Aleny Raškové a kapitána Davisova poháru Jaroslava Navrátila. Chlapcům přišel pogratulovat Ivan Kosatík a 1. náměstek hejtmana Olomouckého kraje Mgr. Alois Mačák.

Ještě před posledním slavnostním vyhlášením se diváci dočkali vtipné vsuvky v podobě televizní soutěže, které se zúčastnili trenéři Jaroslav Navrátil a Jiří Novák, v týmu jim sekundovali úspěšní junioři. Z vítězství se nakonec radovalo mužstvo Šampionů, vedené Jaroslavem Navrátilem, před druhými Mistry pod taktovkou Jiřího Nováka.

Předání Ceny za přínos prostějovskému tenisu, takzvaného uvedení do „Síně slávy“, se dočkalo přítomné publikum v závěru slavnostního večera. Za třicetileté členství v prostějovském klubu a další výrazné činy na poli nejen sportovním se tohoto cenného uznání dostalo Mgr. Aloisi Mačákovi, který převzal své významné ocenění od ředitelky tenisových projektů společnosti TK Plus Petry Langrové a jednatele společnosti TK Plus Mgr. Petra Chytila. „Je mi velkou ctí, že mohu být od malička členem této velké a úspěšné tenisové rodiny,“ pronesl spokojeně oceněný Mgr. Alois Mačák. Ten zakončil svůj projev nezapomenutelnými slovy – Ať je září nebo leden, Prostějov je jenom jeden!

Slavnostní přípitek na úplný závěr pronesla Petra Langrová, která jako předešlí hosté popřála všem přítomným příjemné prožití vánočních svátků a úspěšný nový rok. Další ročník „tenisového oskara“ je tak úspěšně za námi a již teď se můžeme těšit, čím nás čeští, a především prostějovští tenisté v příštím roce potěší. Obhajoba a zisk cenných titulů zcela jistě nebude jednoduchým úkolem, prostějovská veřejnost  však moc dobře ví, že je v možnostech hráčů TK Agrofert Prostějov. Držme jim palce!


 

Ohlasy:

Miroslav Pišťák (primátor statutárního města Prostějova): „Těžko se mi hledají výstižná slova k tomuto velkému úspěchu. Co říct na to, že z našeho města vychází tolik vynikajících tenistů? Je to skutečně něco, čemu se nechce skoro ani věřit. Profesionalita v pravém slova smyslu se objevuje právě tady na TK a to, co dokázal dr. Černošek se svými kolegy, je opravdu obdivuhodné a zaplať pán Bůh za to!“

Petra Langrová (ředitelka tenisových projektů spol. TK Plus): „Dnes to bylo vyvrcholení a ocenění těch nejlepších, kteří si to samozřejmě za tu sezonu zaslouží, my si toho velice vážíme a jsme rádi, že jim můžeme takto veřejně poděkovat. Věřím, že si to nejen děti užily a že nadcházející sezona 2013 bude neméně tak úspěšná a budeme tak moci předávat další poháry a sbírat mistrovské tituly.“

Jiří Novák (dlouholetý reprezentant ČR): „Slavnostní večer jsem si užil náramně, takovéto osazenstvo vidět v Prostějově pohromadě, to se jen tak nevidí a je to samo o sobě opravdovým zážitkem. Co se prostějovskému tenisu v posledních letech daří, je něco zcela výjimečného, důkazem jsou i ty dva poháry, což je samozřejmě úspěch českého týmu, tvořeného především z hráčů našeho klubu. Daří se tu skvěle vytvářet zázemí pro všechny tenisty, což má za následek obrovské úspěchy.“

Ing. Ivo Kaderka (prezident Českého tenisového svazu): „V podstatě jsem tu dnes popatnácté za své předsednické funkce a vždy jsme byli plni optimismu a dobré nálady, vždy jsme si gratulovali a děkovali za to, že se snažíme naši práci dělat co nejlépe. Když se rozhlédnete a vidíte dvě největší trofeje, kterých lze v tenisu dosáhnout, stále tomu nemohu uvěřit, je to jako v pohádce. Je to sen, který se stal realitou.“

Lucie Šafářová (členka vítězného fedcupového týmu): „Je to něco neuvěřitelného, co se povedlo, a je těžké to vůbec slovy vyjádřit, protože aby se sešla taková obrovská vítězství najednou, od mládeže až po vítězství v Davis Cupu či Fed Cupu, to se člověku může jenom zdát a dnes vidíme, že je to krásná realita. Cesta byla opravdu dlouhá, zvláště obhajoba Fed Cupu, ale pro mě to byl nejkrásnější sportovní zážitek v kariéře a ta bezprostřední radost se všemi těmi fanoušky v hale je nepopsatelná.“

Dr. Miroslav Černošek (šéf TK Plus, majitel spol. Česká sportovní): „Je snem každého manažera mít hráče a týmy, které vyhrávají nejenom v Česku, Evropě, ale i na celém světě. Tento večer byl o tom, že jsme mistry republiky v kategorii do 8, 10, 12 a 14 let a díky účasti našich nejlepších v seniorské kategorii mohli ti nejmenší vidět, čeho jednou mohou dosáhnout. Vyhrát všechny tyto poháry s hráči, kteří tu působí od malička, je opravdu nádherný pocit.“

Mgr. Jiří Pospíšil (1. náměstek primátora města Prostějova): „Tato událost má v Prostějově již tradici a bylo by dobré ji i nadále zachovat. Prostějov je městem sportu, úspěchy sklízíme nejen v tenisu a přál bych Prostějovu, aby se mu dařilo získávat nejvyšší ocenění i nadále. Zisk všech těch trofejí je úžasné renomé pro naše město a hráče samotné, je to fantastický úspěch a přeji našim tenistům, ať se jim daří i v příštím roce uhrát jen ty nejlepší výsledky.


CENA OSOBNOST ROKU 2012
Tomáš Berdych
Petra Kvitová
Lucie Šafářová
Jaroslav Navrátil

Cena za přínos prostějovskému tenisu - „Síň slávy“
Mgr. Alois Mačák, 1. náměstek hejtmana Olomouckého kraje

TOP ocenění – dívky
Barbora Krejčíková
Denisa Cíchová
Tereza Kolářová
Anna Kynčlová

TOP ocenění – chlapci
Jiří Veselý
Adam Pavlásek
Václav Šafránek
Štěpán Holiš
Evžen Holiš

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...