Dobrý večer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

50 tenisUž během tohoto týdne se naplno rozběhne Česká spořitelna Tenisová extraliga smíšených družstev 2012 v dospělé kategorii (13. až 19. prosince). Po organizačním i sportovním úspěchu z předchozích let zachovala divácky populární soutěž jak svůj předvánoční termín, tak hrací systém se základními skupinami, semifinálovými grupami a závěrečným finále. Největší favorit TK Agrofert Prostějov pak věří, že zachována bude rovněž výsledková tradice v podobě dalšího triumfu hanácké bašty bílého sportu.

„Se současným formátem extraligy panuje všeobecná spokojenost, proto se na něm nic nemění. Obecně má celá soutěž špičkovou mezinárodní úroveň a podobně jako loni se jí zúčastní skoro třicet členů i členek elitní stovky světového žebříčku včetně top hvězd z první desítky. Diváci se tedy mohou těšit na krásný tenis a spoustu vynikajících utkání, samotné oddíly pak na stejné prize money ve výši čtyř miliónů korun, přičemž vítěz bere milión a půl,“ uvedl prezident Asociace profesionálních extraligových klubů Petr Huťka.

„V první řadě bych rád poděkoval všem partnerům, kteří se svou podporou podílejí na letošním ročníku extraligy. Velké díky patří také klubům z Prostějova, Přerova, Liberce a Milovic, jež hostí jednotlivé zápasy a v organizaci soutěže nám tím výrazně pomáhají i vycházejí vstříc. Jsme moc rádi, že díky spolupráci s Českým tenisovým svazem a marketingovou agenturou TK Plus se generálním partnerem akce opět stala Česká spořitelna, díky čemuž se v ekonomicky nelehké době povedlo udržet odměny pro zúčastněné celky ve čtyřmiliónové výši. Nesmírně nás těší též perfektní hráčské obsazení vycházející z ideálního prosincového termínu. Nikdy jindy během roku bychom tolik osobností určitě nedokázali přilákat,“ řekl za společnost Marin Sports coby hlavního pořadatele extraligového klání jednatel Tomáš Ostarek.

50 extraliga_bannerJen ty nejvyšší ambice má před startem dalšího ročníku prostějovský klubový gigant. „Náš přístup k extralize se nezměnil a nemění od okamžiku, co jsem do zdejšího tenisu vstoupil. To znamená, že veškeré týmové soutěže jsou pro TK Agrofert nesmírně důležité, prestižní a chceme je vyhrávat. Letos titul získaly čtyři z pěti našich mládežnických výběrů, tím pádem dospělý kolektiv nesmí udělat ostudu. Proto jsme se snažili dát dohromady zase co nejsilnější družstvo, které nemůže mít jiný cíl než vítězství. A já osobně věřím, že vyhrajeme, byť záměry se přímo na kurtu ne vždy setkají s realitou. Každopádně zůstáváme věrni své dlouhodobé filozofii a co nejlepším vystoupením v extralize chceme poděkovat všem partnerům za podporu. V tomto případě speciálně subjektům z regionu, tedy městu Prostějov a Olomouckému kraji. Snažíme se v jejich prospěch plnit závazek, aby se o nich mluvilo jako o tenisově nejlepších v celé České republice,“ prohlásil šéf TK Plus Miroslav Černošek.

Soubor TK Agrofert má z pozice hlavního kapitána na starost tradičně Jaroslav Navrátil. A konkurence v mužské i ženské části týmu panuje vskutku výstavní. „Oproti loňsku bych řekl, že máme ještě kvalitnější sestavu. Zejména holky na naší soupisce jsou opravdu skvělé, vždyť vítězky Fed Cupu Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou doplňují nejen Petra Cetkovská, Barbora Krejčíková a Tereza Smitková, ale zejména světová čtyřka Agnieszka Radwaňská, což je takový polský bonbónek. Navíc máme i hodně silné kluky v čele s Tomášem Berdychem, dále budou k dispozici Philipp Kohlschreiber, Andreas Seppi, Florian Mayer, Jarkko Nieminen, Jan Hájek, Jiří Veselý a Adam Pavlásek. V každém případě je to sport, tudíž ani takhle nabitý mančaft nezaručuje sám o sobě zlato. Otázkou je v přípravném období u každého aktuální forma, za velmi důležitou pak považuji soudržnost kolektivu. O tu se my rozhodně můžeme opřít a s maximálním odhodláním půjdeme za obhajobou prvenství,“ zdůraznil Navrátil.

Na ligové boje se nemálo těší osmá hráčka WTA Tour Petra Kvitová. „Po finále Fed Cupu jsem si užila dva týdny volna a od té doby znovu začala s trénováním. Nejdřív šlo o kombinování kondice a hry, teď už se věnuji hlavně tenisovým věcem. Věřím, že já i všichni ostatní z týmu budeme pro extraligu dobře připravení, abychom společně získali další titul,“ přála si nejlepší současná tenistka ČR.

Kompletní program soutěže najdete na jiném místě této strany. My si zde vypíchněme pro fanoušky z Prostějovska stěžejní termíny duelů TK Agrofert v domácím prostředí haly v Kostelecké ulici (vchod zezadu od lesoparku Hloučela): neděle 16. prosince Prostějov – Sparta Praha (10.00 hodin), pondělí 17. prosince Sparta Praha – vítěz základní skupiny C (10.00 hodin), úterý 18. prosince Prostějov - vítěz základní skupiny C (10.00 hodin), středa 19. prosince finále (9.30 hodin před televizními kamerami ČT Sport). Vstup pro diváky je jako obvykle zdarma!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...