Dobrý večer, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 fedcupZačátek jako z říše snů předvedly české tenistky v prvním hracím dnu fedcupového finále. Po sobotě vedou 2:0, když nejprve Lucie Šafářová porazila Anu Ivanovičovou 6:4 a 6:3 a následně Petra Kvitová smetla Jelenu Jankovičovou 6:4, 6:1. Od obhajoby trofeje tak dělí Českou republiku jediná výhra.

Úvod duelu poznamenala oboustranná nervozita, obě hráčky si vyměnily ztrátu podání. Šafářová se ale dokázala oklepat a vykročila za vítězstvím. "Je to přece jen finále Fed Cupu a nervozita je na místě. Po loňských zkušenostech z Ruska (Šafářová prohrála oba finálové duely - pozn. red.) jsem ale hodně chtěla vyhrát a nervozita ze mě rychle spadla. To bylo super.  Hodně pomohli diváci, kteří vytvořili výbornou atmosféru," chválila Šafářová.

Beznadějně vyprodaná O2 aréna hnala bojující Lucii Šafářovou, která se jim odvděčila kvalitním výkonem. První sadu zlomila brejkem v sedmém gamu. Po boji nakonec proměnila třetí setbol na 6:4. Hned na začátku druhé sady soupeřce znovu vzala servis a dobře rozjetý zápas už nepustila. Proti bývalé světové jedničce zahrála snad svůj nejlepší zápas v reprezentaci. Potvrdila, že na Ivanovičovou umí, když ze šesti vzájemných zápasů vyhrála už čtvrtý v řadě. Dala tak zapomenout na loňské finále v Rusku, které se ji herně příliš nepovedlo.

Zisk prvního bodu uklidnil jedničku českého týmu Petru Kvitovou, která i přes zdravotní patálie obětavě nastoupila ke svému úvodnímu zápasu v letošním finále. A začátek duelu proti Jankovičové spíše napovídal tomu, že forma se loňské Wimbledonské vítězce vyhnula i ve fedcupovém finále. Osmá hráčka světa si nevěděla rady s výbornou defenzivou soupeřky a v páté hře poprvé i kvůli dvojchybě ztratila servis. Kvitová sivšak  rychle vzala ztracené podání zpět a sérií devíti jednoznačně vyhraných gamů Jankovičovou doslova zničila. Soupeřce povolila zisk gamu až za stavu 5:0 ve druhé sadě. To už ale bylo o zápasu dávno rozhodnuto.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...