Dobré dopoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 krumsinV sobotu 11.8.2012 se konalo v Krumsíně v pořadí již 6. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Na rychlé trati v Krumsíně čekaly na závodníky poctivé plumlovské terče a tradičně spousta cen pro úspěšné týmy. Funkci delegáta na soutěži plnil Jan Vysloužil ze Soběsuk, hlavním rozhodčím byl Zdeněk Ošťádal a startéry duo Pavel Sedláček a Zdeněk Ošťádal mladší. Pořadatele však trošku zradilo počasí, byla zima a navíc během závodu asi půl hodiny pršelo. Poručit větru dešti však stále ještě neumíme.



Jako první se postavil na start netradičně tým z Nivy, protože kluci spěchali zpět na oslavy 130 let od založení SDH Niva. Útok se docela podařil a bylo z toho solidních 19,95. To druhá Nová Dědiny posadila laťku o dost výš časem 18,59. Pak už přišli na řadu družstva z absolutní špičky celkového pořadí Velké ceny Prostějovska.Dětkovice prostříkaly na levém terči, ale i tak z toho byl čas 18,08. Loučany předvedly v podstatě stejný útok s prostřikem v čase 18,68. Těsně za ně se zařadilo béčko z Dětkovic. S časem 19,24 ovšem velká spokojenost nevládla. A pak už do toho práskly Domamyslice, vedoucí tým Velké ceny Prostějovska. Vše klapalo jako na drátkách, pravý proudař předvedl nejlepší sestřik dne v čase 17,04, ten levý ovšem zastavil časomíru na krásných 17,77. Celý útok se běžel za hustého deště a Domamyslice dokázaly, proč jsou letos nejlepší. Další se na start postavily Čelechovice na Hané, kterým se letos daří a pomaloučku polehoučku se tlačí do těch nejvyšších pater celkového pořadí. Kluků bylo málo, proto si vypůjčili na koš Tomáše Vlacha z Plumlova.Kvalitní útok byl ukončen v čase 18,20 a mohlo to být výrazně lepší, protože pravý proudař trefil v čase 17,70. Pak přišel na řadu Vícov. Klukům se poslední dobou moc nedaří, pravý proudař byl hodně daleko a čas 26,78 je na hony daleko tomu, co kluci umí. Ale každý den není posvícení.  Po Vícovu již byli všichni zvědaví, co předvedou Bílovice. A byla to paráda. Strojník počkal s vodou, nechal proudaře doběhnout až k čáře a čas 17,65 znamenal nakonec vítězství a po dvou kolech bez bodového zisku měli kluci obrovskou radost. Tu se jim snažila zkazit Lipová, ale nedokončený útok a následná diskvalifikace za nesportovní chování jednoho z členů týmu, který neudržel nervy na uzdě, bude znamenat další pád v celkovém pořadí. Pak přišla na řadu série průměrných útoků Soběsuk, Seloutek, Ptení a neplatný pokus Brodku u Konice. Čekalo se, co předvedeStražisko, vítěz dvou posledních ročníků závodů „O pohár obce Krumsín“. Tentokrát se ovšem nezadařilo. Radim nedokázal doběhnout s rozdělovačem na značku, proudaři byli hodně krátcí a čas 25,85 znamenal až dvanácté místo. Soutěž mužů ukončily Dětkovice z okresu Vyškov časem 21,31.

Po krátké přestávce začala kategorie žen. Šokem byl hned první útok Soběsuk, který zastavil časomíru na báječných 18,81, pravá proudařka Jana srazila dokonce v čase 17,93. A světe div se, hozenou rukavici už nedokázal nikdo zvednout a Soběsuky slavily nečekané vítězství!!!Lipová totiž prostříkala na levém proudu. Pravá proudařka sice předvedla nejlepší sestřik dne v čase 17,30, časomíra ale ukázala výsledný čas 19,10.Otaslavice dopadly podobně, jen si proudařky svoje role  vyměnily a čas 19,14 znamenal pro vedoucí tým Velké ceny Prostějovska až třetí místo. Vše měl ve svých rukách domácí Krumsín, který přijela podpořit osobně i patronka ženské kategorie, senátorka Božena Sekaninová. Do poslední chvíle to vypadalo, že to Krumsínu vyjde. Pak ale přišla pohroma. Pravá proudařka nenasadila proudnici a bylo po všem.  Čas 38,57 stačil pouze na čtvrté místo.  Soběsuky tak dotáhly v celkovém pořadí Krumsín a o třetí místo bude ještě tuhý boj.

Pořadatelé pak připravili na závěrečné vyhodnocení ještě jedno překvapení. Vítězný tým si odvezl mimo jiné krásný dort a další úspěšné týmy dostaly krabice s domácím cukrovím z cukrářské výroby Lenky Rotreklové z Krumsína. Závod měl tedy sladkou tečku.

Pořadatelé si určitě zaslouží pochvalu. Soutěž probíhala bez problémů a zbytečných zádrhelů. Škoda jen, že se soutěže zúčastnilo pouze 16 družstev mužů a 4 družstva žen. Soutěž v Krumsíně stejně jako tu v Lipové poznamenaly předčasné odjezdy některých týmů na jiné závody. Tyto týmy tak hatí snahu pořadatelů a znehodnocují závěrečné vyhlášení. Třeba v Krumsíně se ho nezúčastnily týmy na druhém a třetím místě. Rada Velké ceny Prostějovska bude muset tuto skutečnost pro příští rok zřejmě řešit.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...