Dobrý večer, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 koudas usaNa loňském Mistrovství Evropy v malém fotbale byl jedním z tvůrců úspěchu národního týmu, s nímž vybojoval bronzovou medaili. To hráče současného kádru prostějovského 1.SK Jana Koudelku motivovalo a současně dalo možnost kvalifikovat se na Mistrovství světa v halové kopané, které vyvrcholilo před několika hodinami na území Spojených států. A také na světovém šampionátu zanechala česká reprezentace výraznou stopu, když obsadila konečné páté místo po čtvrtfinálové porážce od věhlasnějších „kanárků“ z Brazílie.

Česká výprava odletěla do zámoří se dvěma přestupy, které se staly osudným pro prostějovského hráče Jana Koudelku. Ten se nedočkal své cestovní tašky, ve které měl všechny osobní věci. „Naštěstí jsem měl druhou sadu dresů u sebe v letadle, něco jsem si musel koupit a něco mi půjčili spoluhráči,“ mávnul nad vzniklou nepříjemností záložník 1.SK. Nic tak nebránilo tomu, aby se na historicky prvním světovém šampionátu svého druhu český reprezentant postavil do základní pětky

První do cesty se českým „lvům“ postavil výběr El Salvadoru. A Koudelka o sobě dal vědět.. „Jsem rád za vstřelené branky, ale víc mě těší, že jsme jako tým nic nevzdali a bojovali až do konce,“ zářil spokojeností po úvodní remíze dvoubrankový střelec. Jedním bodem za přihrávku se pak Honza podílel na vítězství ve druhém zápase proti Kazachstánu, což českému týmu zaručilo jistý postup do další fáze turnaje. Nic na tom nezměnila ani těsná prohra s domácím výběrem Spojených států, které český tým prohrál až v samotném finiši. „Gruba mi to skvěle vyhodil a já šel sám na brankáře. Jak to asi jenom mohlo dopadnout..?,“ naznačil Koudelka svůj nejcennější okamžik turnaje, když v oslabení poslal svůj tým do vedení a dokonal obrat z 0:3 na 4:3.

Ve čtvrtfinále však českému týmu vystavil stopku výběr z Brazílie, jenž byl nad síly výběru Radka Pokorného. „Dostali jsme rychlé góly a vyhořeli na neproměňování šancí. Projevila se také únava z dlouhého cestování,“ viděl příčiny čtvrtfinálového vyřazení český reprezentant.

Podle samotného hráče byla atmosféra šampionátu výborná. „I když jsme si museli zvykat na jiná pravidla, zámořští soupeři měli v mnoha ohledech výhodu, přesto jsme do toho dali vše a můžeme být se svým výkonem spokojeni. Lidé nám tu fandili a povzbuzovali, i když jsme třeba hráli s domácím výběrem. Po zápase nechybělo fotografování s fanoušky, zkrátka atmosféra tu byla perfektní,“ shrnul šampionát spokojený Jan Koudelka. Jak ještě na závěr s úsměvem dodal, svou sportovní tašku by si měl vyzvednout při zpáteční cestě z Los Angeles.

V každém případě pro 1.SK Prostějov je jeho návrat určitě dobrou zprávou, neboť po domácí porážce s rezervou Sigmy, mají svěřenci trenéra Jury o víkendu co napravovat. A jelikož Koudelka už bezesporu patří k oporám „eskáčka“, neměl by v sestavě chybět.


jak si vedli češi na ms

Základní skupina:

Česká republika – El Salvador 5:5 (Koudelka 2 branky)

Kazachstán – Česká republika 4:7 (Koudelka 1 asistence)

Česká republika – USA 4:5 (Koudelka 1 branka)

Čtvrtfinále:

Česká republika – Brazílie 3:7 (Koudelka 1 asistence)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...