Dobré odpoledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

48 koudelka_chorvatskoDrama se vším všudy nabídl poslední čtvrtfinálový duel evropského šampionátu v malé kopané, v němž naši reprezentanti narazili na loňského vicemistra z Chorvatska. To sice vedlo už 2:0, naši ale během minuty srovnali a znovu dokázali vyrovnat pět minut před koncem. V penaltovém rozstřelu se pak trefil jen kapitán Turtenwald a právě prostějovský Jan Koudelka.

Chorvatsko – ČR 3:3 (2:0), penalty 0:2

Branky: 2. Rančič, 6. Lukavečki, 31. Karamatič – 28., 35. Paděra, 29. Demeter

Penaltu proměnili Turtenwald a Koudelka

ČR: Gruber (pen. rozstřel Bellada) – Turtenwald, Uhlíř, Novák, Mařík, Fitzel – Matyska, Bednář, Paděra, Koudelka, Demeter – Kristen.

Do hry ofenzivnější „moravské“ pětky se po jednozápasové stopce mohl opět zapojit Bednář, Kristen tak plnil svou roli náhradníka. Chorvaté se už ve druhé minutě dostali do vedení, když po rohovém kopu a křížné střele Rančič na zadní tyči doklepl do prázdné branky. O chvíli později si Koudelka před gólmanem nezpracoval dobře balón. Po šesti minutách se trefil Lukavečki a Chorvaté se dostali do pohody.

Naši byli v dalším průběhu hry aktivnější, nic jiného jim ani nezbývalo. Po Gruberově rychlé rozehrávce přehodil Koudelka brankáře i branku. Nepočetné diváky zaujalo ještě Rančičovo sólo a Paděrův nepřesný pokus, jeho chvíle ale měly teprve přijít.

Po bojové poradě o přestávce se dostávala více do hry právě druhá pětka. Koudelka se snažil útočit po „své“ pravé straně, gólman Mihaljevič jeho centr odvrátil v 23. min. na roh. Ještě před vypršením půlhodinky hry se nám povedly dvě téměř identické akce, kdy po průniku po levé straně prostřelili Mihaljeviče Paděra a Demeter.

Z vyrovnání jsme se ale dlouho neradovali. Po Bednářově hrubce si balón potáhl Karamatič a zprava prostřelil Grubera. Po dalším Koudelkově průniku pět minut před koncem a následném rohu šel míč po ose Koudelka – Bednář – Paděra, který svým druhým gólem opět srovnal. Tentýž hráč měl na kopačce v závěrečných sekundách rozhodnutí, ale Mihaljevič byl na místě.

Na penalty, které se v malé kopané hrají v sériích po třech, nastoupil do naší branky jako specialista Bellada. Hned první penaltu proměnil s klidem kapitán Turtenwald, Karamatičův pokus chytil Bellada. Uhlíř rovněž neuspěl, tíhu okamžiku neunesl Bura, který netrefil ani branku. Posledním z naší trojice byl Koudelka, který oklamal Mihaljeviče a pečetil senzační postup!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...