Příjemnou noc, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 koudelkaZáložníkovi Janu Koudelkovi to jde nejen v barvách 1.SK Prostějov ve třetí lize, ale je i velmi úspěšným hráčem malé kopané. V této odnoži velkého fotbalu dosáhl na reprezentační úroveň a na nedávném soustředění národního týmu v českém dubu si vybojoval nominaci na evropský šampionát. Takzvané „Minieuro 2014“ se bude konat už koncem listopadu v Černé Hoře. A Prostějov tam bude mít vyslance!

Třetiligoví fotbalisté mají ve svých řadách reprezentanta. Jan Koudelka, který přišel do „eskáčka“ před startem probíhajícího ročníku na hostování do konce letošního roku z Boskovic a prakticky ihned se vybojoval pevné místo v základní sestavě. Svojí hrou zaujal nejen kouče Juru, ale právem si jej oblíbili i prostějovští příznivci. Nyní se před ním otevírán největší sportovní události kariéry - mistrovství Evropy v malé kopané!

Připomeňme, že malý fotbal se hraje na rozdíl od futsalu s větším míčem, hrací doba je 2 x 30 minut a hráčů je pět do pole plus brankář. Velikost hrací plochy je variabilní v rámci daných mezí, takže je potřeba se připravovat na konkrétním rozměru, na němž se daný turnaj bude konat.

Během soustředění českého „nároďáku“ se v Českém Dubu odehrál turnaj SIMOST Cup, jehož se kromě dvou týmů ČR zúčastnily i reprezentace Slovenska a Německa. Jan Koudelka patřil k nejofenzivnějším hráčům ve všech zápasech a vstřelil čtyři branky. Po zásluze ho tak neminula nominace. „Jsem samozřejmě moc rád, koho by netěšila pozvánka do národní reprezentace. Na turnaj se moc těším,“ komentoval s úsměvem svůj osobní úspěch Koudelka.

Ofenzivní záložník začínal fotbalově v Boskovicích, dorost odehrál v Sigmě Olomouc. Po návratu do Boskovic hrál rok krajský přebor, následovalo hostování v Líšni, která v té době hrála MSFL. Předminulou sezónu si zahrál v Jihlavě Juniorskou ligu a v létě odešel do Zábřehu. Po dvou měsících se však vrátil do Boskovic, kde dohrál podzim, jarní část uplynulé sezóny odehrál v divizním Blansku. V dosavadním průběhu MSFL odehrál Koudelka za Prostějov všech třináct zápasů, přičemž vždy nastoupil v základu, byl osmkrát a odehrál 1086 minut. Dvakrát se radoval ze vstřelené branky a viděl dvě žluté karty.

Šampionátu ve městě Herceg Novi se zúčastní čtyřiadvacet týmů rozdělených do šesti grup po čtyřech. Česká republika byla nasazena do skupiny E, do níž byly přilosovány reprezentace Turecka, Anglie a Španělska. Český tým je papírovým favoritem, ale výkonnost týmů se v poslední době vyrovnává, takže nelze nikoho podcenit. Titul z loňského šampionátu v Řecku obhajuje Rumunsko.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...