Dobré odpoledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

28 hana_cup_otvirakFOTOGALERIE: Když byl v roce 1997 poprvé uspořádán Haná Cup (stalo se tak ještě v Prostějově - pozn.red), asi těžko si kdokoliv dokázal představit, jakou cestu tento turnaj v následujících letech urazí. Leč stalo se. Po přesunutí do Krumsína a následnému zakotvení pod hlavičkou místní Tělovýchovné jednoty se z něj postupně stala největší, nejprestižnější i nejrespektovanější akce svého druhu na Prostějovsku. Ostatně bez jediné přestávky pokračuje klání ekonomicky těžkými časy až do současnosti. O předminulém víkendu se konal už poosmnácté a PROSTĚJOVSKÝ Večerník, který byl i letos mediální partner, jakožto je tomu tak od samého vzniku turnaje, se za průběhem ohlíží...

„Letošní ročník považuji za jednoznačně nejkvalitnější v jeho osmnáctileté historii. Přijely v podstatě všechny silné mančafty, které se pravidelně účastní, a chyběla naopak řada těch slabších. Díky tomu byl ve většině zápasů k vidění super fotbal. Také jsem rád, že se nám znovu povedlo vše zvládnout po organizační stránce, za což patří velké poděkování výboru TJ Krumsín i celému pořadatelskému štábu, který čítá okolo padesáti lidí dělajících vše bez nároku na jakýkoliv honorář. Z výsledkového hlediska mě překvapilo brzké vypadnutí Jiřiny Prostějov a další postup AC ROMA do čtvrtfinále, hodně dobře si vzhledem k vyššímu věkovému průměru vedla Choceň. Co jsem naopak očekával, to bylo vítězství Brodku u Prostějova, který má opravdu velice silný mančaft a tipoval jsem je na obhajobu, což dokázali,“ shrnul své hlavní dojmy ředitel Haná Cupu Martin Ošťádal.
Letos do Krumsína dorazilo čtyřicet mužstev, zatímco v kvantitativně zlaté éře před několika lety jich na tamním hřišti bojovalo až šedesát. „Vysoký počet týmů má také něco do sebe, ale já osobně dávám přednost spíše vyšší kvalitě. Rozhodující je, kolik celků se přihlásí, a pokud je jich okolo čtyřiceti, nemá smysl za každou cenu shánět další. Lepší je zůstat u nižšího množství, které je však na poměry našeho okresu v porovnání s jinými turnaji pořád hodně široké. Při takovém startovním poli ubude fotbalově slabších utkání, naopak se hraje víc skutečně dobrých zápasů a to je podle mě pro všechny včetně diváků lepší,“ uvažoval Ošťádal.
Pořadatelsky zvládá Haná Cup se svou partou každoročně na jedničku, letošek nebyl žádnou výjimkou. „Od začátku to dělají v podstatě stejní lidé, kteří to dělat chtějí, baví nás to a nemáme z toho žádné peníze. Jde nám čistě o sport, o dobrý pocit a o to, aby v Krumsíně mohl fungovat fotbal i s celým zdejším areálem. Jestliže se to opravdu daří, tím větší radost všichni máme. Jak už jsem řekl, celý organizační štáb od prvního do posledního člověka zaslouží velké poděkování, stejně jako paní senátorka Božena Sekaninová, představitelé obce Krumsín a všichni další partneři za podporu, kterou našemu turnaji dávají,“ zdůraznil Ošťádal.
28 hana_cup_sponzoriJe vůbec co zlepšovat? „Tak to asi jde vždycky ve všem, ale my jsme po pravdě spokojení s takovou podobou Haná Cupu, jakou v posledních letech má. Zvažovali jsme zavlažování hřiště, o což se nám tentokrát postaralo počasí, některé hlasy třeba zmiňují možnost bohatšího doprovodného programu. Jinde třeba jdou touhle cestou, ovšem my tradičně děláme sobotní večerní koncert se zábavou a to nám fakt stačí. Zdejší turnaj totiž je hlavně o sportu, má svou prestiž i kvalitu a mě osobně nejvíc těší, jak moc sem jezdí skutečně dobrých fotbalistů tvořících výborné mančafty,“ zmínil hlavní organizátor.
Krumsínské klání tak díky zodpovědnému přístupu, pořadatelské obětavosti i vytrvalosti překlenulo též nelehkou dobu globální finanční krize a již osmnáct let stále jede dál. „Dá se říct, že jsem na náš turnaj hrdý. Daří se držet z minulých let vysoko nastavenou laťku, všichni máme pořád ten potřebný zápal a díky tomu se pořadatelsky blížíme k dvacátému ročníku, což je na dnešní dobu myslím solidní počin,“ spokojeně konstatoval Martin Ošťádal, aby své povídání zakončil trochu odlehčeným dovětkem: „O tom, že jsme za ty dlouhé roky taková jedna soudržná rodina, svědčí například skutečnost, že když je potřeba, tak i paní senátorka nebo naši největší sponzoři klidně jdou a sbírají v areálu odpadky. Což se v současnosti jinde příliš nevidí a právě tenhle příklad podle mě vystihuje podstatu úspěšnosti Krumsínského Haná Cupu.“
Nelze než souhlasit. Tak za rok u devatenáctého ročníku na viděnou!












  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...