Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Spousta turnajů letošní ročník odpískala, malá kopaná dostala velkou ránu. Dočasně zmizel například Haná Cup. Nicméně v Otaslavicích mají pro strach uděláno. A tak ani rok 2020 nemohl zůstat bez dalšího ročníku Metle Cupu. Druhý největší turnaj na Prostějovsku se tentokrát udál za účasti patnácti družstev. A i letos to byla podívaná.

Pořadatelé se už před turnajem museli potýkat s několika problémy. Tím prvním byly odhlášky týmů. Zatímco v jednom případě se tak stalo několik dní dopředu, v tom druhém to bylo jen několik desítek hodin. A tak přišla na řadu improvizace, oproti očekávání například vznikl „B“ tým domácích Otaslavic. Organizátorům se i díky tomu nakonec povedlo naplnit kapacitu turnaje, a sice patnáct týmů. Jako větší problém se ukázal déšť, všechny přítomné pořádně potrápil. A místy to vypadalo, že si počasí počíná až škodolibě, ve chvíli, kdy už to vypadalo, že pršet přestane, spustil se s větší intenzitou znovu.
Přesto všechno po půl desáté vyrazilo do akce prvních šest týmů. Přičemž bylo od začátku jasné, kdo bude platit za favorita a kdo za outsidera. Asi nejméně pohledný fotbal předváděl tým Penam, který sice patří k pravidelným účastníkům, ale přesto každoročně utrpí debakly. Třeba v týmu Lany mělo mužstvo velké štěstí a hlavně dobře postavenou brankovou konstrukci, protože do ní míč opakovaně udeřil. Přesto ale skončil s nulou na kontě. Podobně se vedlo také Olé týmu a FC Daniel, i když tohle mužstvo se prezentovalo obětavou obranou na hranici možností. Naopak skvělým představením byl souboj Aristonu s Litrpoolem, dvěma tradičními mančafty, co pravidelně obrážejí turnaje.
O atmosféru se nejen při základní skupině starali zejména příznivci domácích týmů a AC Roma. Ta se prezentovala velmi dobrým výkonem a tým v sestavě s loni nejlepším hráčem turnaje Patrikem Gáborem předváděl odhodlané výkony. Zejména proti Otaslavicím to bylo velké drama, kdy se hostujícímu celku podařilo otočit průběžný stav 0:2. „B“ tým Otaslavic pak zase předváděl skvělé brankářské výkony svého gólmana, směrem dopředu mu to naopak nelepilo. To se ale nedá říci o Brodku u Prostějova. Tým v jasně modrých dresech dokázal soupeře udolat kombinací a taky řadou povedených střel z úhlu. Celkově, i nebýt vuvuzel, nabídla základní skupina zajímavou a kvalitní podívanou. Kromě deště pak byla kaňkou akorát skutečnost, že některé zápasy musely být kontumovány.
Čtvrtfinále
Po skupinové fázi bylo jasné, že mezi nejlepších osm celků se dostanou všichni hlavní favorité turnaje. Hned první čtvrtfinálový duel přinesl velké překvapení. Domácí mužstvo, které se skupinou spíše protrápilo, zapnulo na zcela jiný level a dokázalo si nebojácným výkonem poradit s jedním z hlavních favoritů turnaje Litrpoolem o dvě branky. Ve stejném čase se odehrával také boj mezi Aristonem a Držovicemi, při němž Ariston bez větších problémů potvrdil svou roli a výsledkem čtyři nula prošel hladce do boje o medaile.
Po skončení prvních čtvrtfinále následovala další, boje slibovaly zajímavé zápasy, což se také potvrdilo. Chop Pot jakožto obhájce loňského triumfu narazil na Brodek u PV, který se na Metle Cup vrátil po krátké odmlce. I když byl spíše favorizován obhájce titulu, na hřišti panovala velice vyrovnaná bitva, kde dokonce Brodek sahal po vítězství. Chop Pot ale dokázal vyrovnat a v penaltovém rozstřelu si počínal lépe než soupeř. Překvapení se tak nakonec nekonalo, i když viselo ve vzduchu. Poslední vstupenku do čtvrtfinále pro sebe uzmul celek Mrdokleče. Ten si dokázal poradit s vítězem skupiny C AC Roma celkem jednoznačným poměrem pět dva. Nutno ovšem podotknout, že zápas byl velmi vyrovnaný a náskok navýšil tým až ke konci duelu.
Semifinále
V prvním semifinále se utkalo domácí mužstvo s Aristonem. K tomuto duelu se také trochu uklidnilo počasí. Poločas utkání skončil jednobrankovým vedením Aristonu, o které se postaral Prášil. S Otaslavicemi to nevypadalo dobře, ale ve druhé půli předvedly famózní obrat během dvou minut, kdy se nejprve prosadil Šatný a o chvíli později kapitán Vogl. Ariston tlačil a nepůjčoval moc domácím míč, ale „Metle“ odolaly bez větších obtíží a mohly slavit první postup do finále na tomto turnaji.
Na vedlejším hřišti se připravila mužstva Mrdokleče a Chop Pot, aby se utkala o místenku k domácím do finále. Zápas začaly daleko lépe Mrdokleče a dostaly se zásluhou Pšikala do vedení, které celý zápas udržovaly. I když se podařilo skórovat dvakrát i Chop Potu, Mrdokleče byly v tomto úspěšnější a skórovaly čtyřikrát. Obhájcům titulu tak zbyl zápas „pouze“ o třetí místo a Mrdokleče se mohly těšit na souboj s domácími plejery.
O 3. místo
Souboj dvou poražených sliboval uvolněný zápas se spoustou šancí, jak to obvykle bývá. Opak byl ale pravdou, hrála se opravdová bitva plná spíše drsných zákroků než fotbalové krásy. Tento způsob fotbalu vyhovoval daleko více Aristonu a Chop Pot se nakonec musel smířit s až čtvrtým místem po porážce 1:3. Ani v Aristonu ale nevládla úplná spokojenost, přece jen se viděl spíše ve finále.
Finále
Finálový souboj přinesl pro obě mužstva premiéru na tomto turnaji. První minutky byly oťukávácí, oba celky zjišťovaly, co si mohou zhruba dovolit. Do velkých šancí se navíc moc nikdo nepouštěl. Vše odšpuntoval nejlepší střelec turnaje Jan Pšikal, který se dostal k zakončení a otevřel skóre pro Mrdokleče – 0:1. Ještě do poločasu bylo v táboře Mrdoklečí veseleji. Znovu se prosadil totiž Pšikal, když se krásně uvolnil a nedal brankáři Otaslavic šanci – 0:2. Ten samý hráč nakonec zkompletoval hattrick, když i ve třetí šanci věděl, co s míčem udělat.
Do druhé půle to tak vypadalo, že je zápas rozhodnutý. „Metle“ to ale nevzdaly a ještě vyždímaly zbytky sil. Po chvíli se podařilo snížit po krásné akci Šatnému. Mrdokleče byly najednou zalezlé a hrály údržbu. I přesto se ale domácí dostávali do velkých příležitostí. Zlomový moment přišel asi pět minut před koncem, kdy se nepodařilo vsítit kontaktní branku Voglovi, který jen orazítkoval tyč. Po této šanci už bylo zřejmě o vítězi rozhodnuto a zápas už tak spíše čekal na konečný hvizd.
Play-off letošního Metle Cupu jednoznačně snese označení bojovné. Terén byl po celodenním vydatném dešti velmi promáčený, i tak ale nechyběly pohledné akce, o které se postarala všechna mužstva vyřazovacích bojů.
Slavnostní vyhlášení se kvůli dešti muselo letos premiérově uskutečnit v prostorách sokolovny místo klasického pódia. Velmi hezké ceny si odnesla první čtyři mužstva turnaje. Individuální ocenění převzal brankář Petr Švéda, nejlepší střelec z vítězného mužstva Jan Pšikal a nejlepší hráč turnaje Jan Všianský z bronzového Aristonu. Po skončení turnaje pokračovala zábava na sále, kterou zprostředkoval Michal David revival. Nechyběla ani udírna a dostatek piva. 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...