Dobré odpoledne, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 trebisovRok se sešel s rokem a Hanácká kopačka absolvovala druhý ročník. Přestože figurovalo ve startovní listině šest nových týmů, finálové obsazení bylo prakticky stejné. Obhájce z Nových Sadů se popasoval s východoslovenským výběrem, který tentokrát nastoupil pod hlavičkou Trebišova. Slovenkám se podařila odveta, když rivala přetlačily v penaltovém rozstřelu. Bronzovou příčku zabralo Valašské Meziříčí, nepopulární brambory putují do Jablonce nad Nisou.

Sobota: favorité postupují

První hrací den patřil dvěma základním skupinám o šesti týmech, které se praly o osm postupových míst do nedělního čtvrtfinále. V áčku kraloval Jablonec nad Nisou, jenž ztratil za jedinou remízu a čtyři zbývající zápasy vyhrál. Druhou příčku si uhrál Trebišov, třetí skončil po slabším rozjezdu posílený Kostelec. Poslední volnou vstupenku si pak pohlídal Štramberk. Černý Petr zbyl Valašské Klobouky a mladý rezervní celek Nových Sadů.

Pořadí skupiny A: 1. FK Jablonec n./N 13 bodů/skóre 14:1 (- Trebišov 2:0,- Kostelec 4:0,- Štramberk 1:1,- V. Klobouky 3:0,- N. Sady „B“ 4:0). 2. W.F.G. Trebišov 10/13:7 (- Kostelec 3:0,- Štramberk 2:2,- V. Klobouky 3:1,- N. Sady „B“ 5:2). 3. FC Kostelec n. H. 9/11:8 (- Štramberk 4:1,- V. Klobouky 2:0,- N. Sady „B“ 5:0). 4. TJ Kotouč Štramberk 8/8:8 (- V. Klobouky 2:0,- N. Sady „B“ 2:1). 5. Spartak Valašské Klobouky 3/3:11 (- N. Sady „B“ 2:1). 6. FK Nové Sady „B“ 0/4:19.

Druhou grupu ovládly podle očekávání zkušené plejerky Nových Sadů, které neinkasovaly jedinou branku. Druhý postupový post si pohlídalo velmi solidně hrající Valašské Meziříčí, které doprovodily brněnské Komety a FK Jehnědí. Trunajová stopka pak byla vystavena Mnichovu Hradišti a Zámrsku, jehož hráčky jako jediné nepoznaly gólovou radost.

Pořadí skupiny B: 1. FK Nové Sady „A“ 13/14:0 (- Val. Meziříčí 0:0,- Komety 2:0,- Jehnědí 1:0,- Mn. Hradiště 7:0,- Zámrsk 4:0). 2. TJ Valašské Meziříčí 11/10:1 (- Komety 2:0,- Jehnědí 3:0,- Mn. Hradiště 1:1,- Zámrsk 4:0). 3. Komety Brno 7/9:5 (- Jehnědí 2:0,- Mn. Hradiště 7:1,- Zámrsk 0:0). 4. FK Jehnědí 1980 6/4:6 (- Mn. Hradiště 3:0,- Zámrsk 1:0). 5. DFK Mn. Hradiště 4/3:18 (- Zámrsk 1:0). 6. SK Zámrsk 1/0:10.

Neděle: předčasný konec domácích

Nedělní dopoledne patřilo čtvrtfinálovým skupinám po čtyřech družstvech. V céčku živily naděje na loňský bronzový úspěch i kostelecké fotbalistky. Jejich šance však rapidně poklesly po dvou porážkách (Jablonec, Val. Meziříčí). Vítězství 2:1 s Jehnědím dávalo ještě naději, ale v posledním duelu uhrálo Valašské Meziříčí potřebnou plichtu s Jabloncem, která posunovala mezi elitní čtyřku obě družstva.

ČF skupina „C“: 1. FK Jablonec n./N. 7/7:3 (- V. Meziříčí 2:2,- Kostelec 3:1,- Jehnědí 2:0). 2. TJ Val. Meziříčí 4/4:4 (- Kostelec 2:1,- Jehnědí 0:1). 3. FC Kostelec n. H. 3/4:6 (- Jehnědí 2:1). 4. FK Jehnědí 1980 3/2:4.

V déčku si to rozdávaly tři celky až do poslední minuty závěrečného zápasu. Dvěma výhrami se kvalifikovaly dál Nové Sady, další dva celky Štramberk a Trebišov však nasbíraly stejný počet bodů jako obhájkyně. Bez zisku byť jediného pak zůstaly brněnské Komety. O postupu Nových Sadů a Trebišova muselo rozhodovat celkové skóre, smolíčkem byl Štramberk.

ČF skupina „D“: 1. FK Nové Sady „A“ 6/9:4 (- Trebišov 2:3,- Štramberk 2:0,- Komety 5:1). 2. W.F.G. Trebišov 6/8:5 (- Štramberk 1:3,- Komety 4:0). 3. TJ Kotouč Štramberk 6/5:4 (Komety 2:1). 4. Komety Brno 0/2:11.

Poprvé na penalty

Závěrečné semifinálové play off přineslo hodně dramatickou podívanou. V prvním případě si Nové Sady poradily s Valašským Meziříčím 4:1. Ve druhém se však po vyrovnaném boji musely po remíze 1:1 poprvé v historii kopat penalty. V těch byl úspěšnější Trebišov, který tak poslal silný Jablonec do boje o bronz. V utkání zklamaných se lépe motivovaly hráčky Valašského Meziříčí, které zvítězily nejtěsnějším poměrem 1:0.

Finále mělo říz!

Podruhé v jednom dni zkřížily kopačky Nové Sady s Trebišovem. Zatímco v duelu čtvrtfinálové skupiny padlo pět gólů, finále bylo pochopitelně na branky chudší. Trebišovanky se ujaly vedení zásluhou Tamary Koflanovičové, Olomoučanky však zanedlouho dokázaly odpovědět únikem Hanky Lexové - 1:1. Nové Sady měly zvláště ve druhé půli několik stoprocentních loženek, ale nevyužily je. V závěru pak mohla odpálit zlatou slovenskou radost Zuzka Fialová, ale její hlavičku reflexívně vytáhla Kristýna Pikartová. O držiteli hlavní trofeje tak musely rozhodovat penalty, ve kterých se dvakrát blýskla trebišovská gólmanka Terézia Holanová. Pikartová zneškodnila jen jeden pokus a tak v Kostelci mohla naplno vytrysknout vítězná radost východoslovenek.

„Neřekl bych, že vyhrál výrazně lepší tým, bylo to hodně o štěstí. Kompletní semifinálová čtyřka byla ohromně vyrovnaná. Vyhrát mohl opravdu kdokoliv,“ komentoval Zdeněk Vysloužil, ředitel turnaje.

„Myslely jsme, že se nám podaří obhajoba, ale jsme šťastné i za to druhé místo,“ řekla Alžběta Černušková, fotbalistka Nových Sadů, vyhlášená nejlepší hráčkou Hanácké kopačky.

„Jsem velmi šťastný, vůbec jsme s tím nepočítali. Navíc jsme do poslední chvíle nevěděli, jestli vůbec přijedeme, protože nás stíhají určité ekonomické potíže. V Kostelci se nám už loni velmi líbilo, tak jsme nakonec dorazili a bylo z toho vítězství,“ usmíval se Stano Lukčík, trenér vítězného souboru.

Kostelecký turnaj také oceňuje největší individuality. Nejlepší střelkyní se stala Pavla Trojáková z Jablonce, brankářkou Silva Neradilová z Valašského Meziříčí, hráčkou Alžběta Černušková z Nových Sadů. Dívčí turnaj je také přehlídkou ženské krásy, proto se každoročně odborná komise snaží vybrat i miss turnaje. Letos se jí stala Denisa Holinská z Jablonce, I. vicemiss Nikola Urbanová (Kostelec) a II. Vicemiss Terézie Holanová z Trebišova.

Velké poděkování patří sudím, neboť celý turnaj prakticky bez chyb odřídili Jiří Němec, Petr Dokoupil, Radek Fojtek a Petr Antoníček.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...