Dobré ráno, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Třináctý ročník turnaje v malé kopané COPA Vrbátky 2019 byl účastnicky skromný, hrálo jej pouze pět mužstev. A stejně jako v předchozích dvou letech se stal kořistí týmu Mumuland, který tohle už tradiční klání v útulném areálku na hřišti s umělým povrchem ovládl celkově počtvrté. Naprosto suverénně.

V systému deseti střetnutí každý s každým rozhodoval o celkovém vítězi devátý zápas. Zatímco výše zmíněnému Mumulandu stačila remíza, pořádající FK Vrbátky musely vyhrát. Celý mač ale tahaly za kratší konec herního provazu, nad vodou je držely především skvělé zákroky gólmana. Uprostřed druhého poločasu však obhájci velkého putovního poháru skórovali z rychlého protiútoku, následně přidali stejným způsobem ještě dvě trefy. Aby po výsledku 3:0 zaslouženě triumfovali.
„Jsme parta místních kluků z Vrbátek doplněná o brankáře z Prostějova, která se schází většinou pouze jednou za rok právě na tenhle domácí turnaj. Jinde hráváme malou kopanou minimálně, tady na Copě si to ale pokaždé užíváme. Momentálně je to spíš menší akce na pohodu, bez nějakých větších emocí. Za další vítězství jsme každopádně rádi,“ pověděl Večerníku Jan Pospíšil za Mumuland tvořený z poloviny hráči velkého fotbalu působících v nižších soutěžích FAČR.
V závěrečném duelu se na konečné druhé místo mohl vyšvihnout kolektiv s názvem Moravanka, kdyby porazil výběr FC Kájuš bojující o posun na třetí pozici v případě své výhry. Jenže mač dopadl nerozhodně 1:1 a remíza udržela na stříbrné příčce domácí FK Vrbátky. „Za druhé místo jsme určitě rádi, první čtyři týmy byly herně kvalitní a dost vyrovnané. Hlavně nás těší, že třináctý COPA Vrbátky proběhl bez problémů, v dobré kamarádské atmosféře. V minulosti jsme mívali až patnáct účastníků, zatímco letos jsme to pojali spíš komorněji a bez stresů. Teď všichni společně posedíme do večera, možná až do noci u dobrého jídla a pití,“ zhodnotil s úsměvem za organizátory z FK Petr Slamenec.
Jako obvykle turnaj zpestřil vtipný doprovodný program, například poobědová soutěž v pití piva na rychlost brčkem či odpolední soutěž v co nejrychlejším pojídání tatranek.

COPA VRBÁTKY 2019

Výsledky
FC Kájuš – Biskupice 4:1, Moravanka – Mumuland 2:3, Biskupice – FK Vrbátky 2:6, FC Kájuš – Mumuland 0:2, Moravanka – FK Vrbátky 3:3, Biskupice – Mumuland 1:10, FC Kájuš – FK Vrbátky 1:2, Biskupice – Moravanka 0:11, FK Vrbátky – Mumuland 0:3, FC Kájuš – Moravanka 1:1.
Konečná tabulka
1. Mumuland 4 0 0 18:3 12
2. FK Vrbátky 2 1 1 11:9 7
3. Moravanka 1 2 1 17:7 5
4. FC Kájuš 1 1 2 6:6 4
5. Biskupice 0 0 4 4:31 0

Sestava vítězného Mumulandu
Roman Konečný, Brandon Nguyen, Tomáš Olej, Josef Petružela, Jan Pospíšil, Pavel Kucharčuk, Šimon Abrahám, Petr Dostál.

Nejlepší střelec
Jan Kováč (Moravanka) 11 gólů.

Nejlepší brankář
Roman Konečný (Mumuland).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...