Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čtvrtý ročník turnaje přinesl další výborné fotbalové zápasy. Turnaj láká každým rokem týmy z větších vzdáleností, které byly naprosto spokojené. Každým rokem turnaj také dokládá, že kromě rostoucí tradice nabývá na síle kvalita.

STAV PŘED VÝKOPEM
Nejvíce problémů měli organizátoři turnaje v pátek, kdy jim až do odpoledních hodin nepřálo počasí. Počasí se nakonec umoudřilo a všechny práce se stihly. Skupiny se letos poprvé losovaly dopředu, aby se v sobotu začalo bez klasického zdržení. Všechny týmy přijely včas a plánovaný začátek v 10 hodin vyšel přesně. Mezi prvními dorazily celky Dolní Moravice a SK Lány, které měly nejdelší cestu.

SKUPINA „A“
Ve skupině „A“ se nejvíce čekalo, co předvede domácí „A“ mužstvo. Dále byly ve skupině celky FC Litrpoolu, které zde obhajovaly loňské druhé místo. Poté celek FC Prostějov, tvořený hráči AC Roma. Dále celky Pojď jsem kam jdeš (PSKMJ) a Penam PV, které měly být podle papírových předpokladů otloukánky skupiny. První zápasy už ukázaly, které dva týmy budou hrát ve skupině prim, FC Prostějov a FC Litrpool byly o třídu dál než zbylé tři celky. Po jejich vzájemné konfrontaci bylo jasné, že o vítězi skupiny rozhodne skóre. To měli lepší hráči Litrpoolu a do play-off měli lepší výchozí pozici. Domácí tým po první drtivé výhře pouze remizoval s týmem PSKMJ, tím pádem si zavřel cestu do vyřazovacích bojů, což domácí fanoušky neuspokojilo. Skončili třetí se stejným bodovým ziskem jako PSKMJ, poslední místo obsadil Penam PV, který nedokázal uhrát ani bod.

SKUPINA „B“

Ve skupině „B“ hrála domácí rezerva tvořená především hráči dorostu. Dále tým Chop Pot, SK Lány, Držovice a FCD, kde byli hráči Dobromilic. Tuto skupinu zcela ovládly tři týmy, které shodně získaly devět bodů. Chop Pot se díky nejlepšímu skóre radoval z prvního místa, druhé místo obsadily Držovice a na třetím místě skončil SK Lány. Celek FCD hrál s rezervou Otaslavic o pouhé umístění na spodu tabulky. Tento zápas vyzněl daleko lépe pro hráče Dobromilic.

SKUPINA „C“

V poslední skupině se objevily Mrdokleče, Plzeňka, Dolní Moravice, FC Rekeňa a rezerva Chop Potu. Skupině C dominovaly Mrdokleče, které jí prošly bez ztráty bodu a soupeře válcovaly. Druhé místo pro sebe získala Plzeňka, která předčila FC Rekeňu díky vzájemnému zápasu. Na čtvrtém místě skončila rezerva Chop Potu, která získala tři body proti Dolní Moravici, díky kterým ji v konečné tabulce předskočila.

ČTVRTFINÁLE

První čtvrtfinále bylo rozhodnuto hned na začátku utkání, kdy se Mrdoklečím podařilo dát Držovicím tři branky a potom už pouze hlídaly svůj náskok až do konečného hvizdu. Druhé souběžně hrané čtvrtfinále mezi Chop Potem a FC Rekeňou pro sebe urval Chop Pot. I když se Rekeňa snažila, bylo znát, že Chop Pot je přece jen o něco lepším týmem, zkušeně si postup zajistil. Třetí dvojici tvořil FC Prostějov a Plzeňka. Zde se ukázala síla týmu AC Roma, která celý zápas do Plzeňky tlačila, nakonec dokázala uspět výsledkem 3:1. Nejzajímavější podívanou nabídlo poslední čtvrtfinále mezi FC Litrpoolem a SK Lány. Pražský celek už v základní skupině ukázal, že si nepřijel pouze zahrát. A kdyby mu ve druhé půli nedocházely síly, nejspíše by náskok 1:0 udržel až do konce. Jenže druhý poločas už Litrpool ovládl díky většímu fyzickému fondu a zvítězil 3:1.

SEMIFINÁLE

První semifinálovou dvojící byly Mrdokleče a Chop Pot. Jak se Mrdoklečím povedl vstup do zápasu o kolo dříve, tady naprosto pohořel. Chop Pot dokázal vstřelit brzké dvě branky a podle toho se už odvíjel zbytek zápasu. Mrdokleče musely začít tlačit a Chop Potu se naskytly možnosti chodit do brejků, což jim vyhovovalo. Konečný výsledek byl 4:1 pro Chop Pot.
Druhé semifinále vyrovnanější být ani nemohlo. FC Prostějov s Litrpoolem si to nakonec rozdal až na penalty. První poločas skončil remízou 1:1. Ve druhé půli se hráči FC Prostějov dostali do vedení a už to vypadalo, že budou slavit, jenže v poslední minutě dokázal Litrpool po tečované střele srovnat skóre a šlo se do penalt. Exekutoři byli úspěšní až do páté série, ve které brankář Prostějova chytil penaltu, a začaly mohutné oslavy.

O 3. MÍSTO

Dvěma slovy: Totální fotbal. Tento zápas se divákům musel líbit. Oba celky smutné z porážky v semifinále si připravily pro poslední zápas o bronz ofenzivní taktiku. O vedení se dlouho oba týmy přetahovaly. Litrpool byl v průběhu druhé půle blíže výhře po brance na 4:3, jenže Mrdokleče odpověděly třemi brankami během chvíle, najednou bylo skóre 6:4. Litrpool vydal všechny hráče do útoku, ale už se mu podařilo pouze snížit na konečných 6:5 a z bronzu se radoval tým Mrdokleč.

FINÁLE
Finále mezi dvěma nejlepšími celky turnaje nabídlo boj se vším všudy. Celá první půle byla velmi opatrná z obou stran. Bylo znát, že jde o první místo. Prostějovu se podařilo na konci poločasu dostat do vedení po tečované ráně. Druhá půle byla plná emocí, které lépe zvládl Chop Pot. A dokázal otočit průběh zápasu. V posledních minutách už Prostějov neměl dostatek sil, aby se dokázal vrátit do zápasu, a v poslední minutě pečetil výhru Nejedlý do prázdné brány. „Třikrát jsme skončili v semifinále, letos už jsme si řekli, že si to utéct nenecháme. Jsem naprosto spokojený, musím pochválit všechny kluky z týmu, kteří se na tomto úspěchu podíleli. Ještě bych rád řekl, že smekám klobouk před všemi organizátory, kteří odvedli neskutečnou práci, i když jim počasí nepřálo. Za rok snad obhajoba,“ řekl spokojený kapitán týmu Chop Pot Dominik Drmola.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ

Otaslavice si připravily vyhlášení u pódia s hudbou a postarali se o něj organizátoři, kteří nejprve poděkovali rozhodčím a předali jim dárkové tašky. Poté přišla na řadu individuální ocenění. Nejlepšího hráče si odnesl znovu jako v Krumsíně Patrik Gábor. Nejlepším střelcem turnaje byl Michal Trajer se 12 zásahy. Nejlepším brankářem byl zvolen gólman SK Lán Mirek Bílý. Poté už přišly na řadu ceny pro nejlepší čtyři týmy. O večerní program se postaral Jakub Chvojka alias Chvojas a DJ Marek.


28 metlecup2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...