Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
FOTOGALERIE: Zápasy rozhodovaly i kuriozity
Rozhodně zajímavý vývoj měly některé zápasy na Haná Cupu. A část jich rozhodly také kuriózní momenty. Například FC 2 Litre dostal gól od soupeřova brankáře přes celou ruku, a to ještě z výhozu. Protesty části hráčů nebyly nic platné.
„Stalo se, gól mi nevadí. My si přijeli hlavně zahrát,“ uvedl trenér slovenského celku Richard Oravec. Jeho tým se nakonec probojoval poměrně daleko, skončil až v osmifinálové skupině.
Řadu zápasů pak rozhodly také standardní situace. Z nich padala řada gólů, často i když byly z půlky útočícího týmu. Hodně mohla pomoci i v zápase Chocně s Pivem. První jmenovaní měli po faulu možnost standardky, třináctka Pelin překopla elegantním lobem zeď, ale trefila jen břevno. Což se později ukázalo jako rozhodující. Penalta proměněná AC Romou pak rozhodla na poslední chvíli o hladkém postupu celku.

Příznivé počasí
Během pátku 5. července zavládlo nad Hanou, včetně Krumsína, pěkné počasí. Bylo mírně zataženo, ale teplo, ne horko ani dusno. V sobotu se to už trochu zhoršilo. Teploty se šplhaly ke třicítkám, horko a dusno pak ztěžovaly hráčům výkony. Bylo to vidět jak na spotřebě piva, tak, bohužel, na množství kelímků odhozených diváky.
„Počasí nám letos skutečně přálo,“ poznamenal k němu pořadatel Martin Ošťádal. Nic tak nepokazilo pracné udržování areálu, ani poslední zástřih trávníku, který byl samozřejmě zveřejněný na Instagramu události. O své stany se pak taktéž díky bezvětří nemuseli bát četní přespolní sportovci.

Fandové v akci
Při absenci prostějovského Relaxu byl jednoznačně největším táborem fanoušků ten mužstev AC Roma. Romové svým dvěma týmům udělali velmi dobrou, hlučnou kulisu čítající odhadem přes padesát diváků. A vzhledem k tomu, že jejich oblíbenci hráli na dvou vedle se nacházejících hřišť, nemuseli se ani přesunovat.
Aktivně se fandilo třeba ve skupině B, kde ale část týmů – například Olé tým a FC Radegast u Zacha – brala akci s viditelnou nadsázkou, stejně jako jejich fanoušci. Naopak početné a po každé brance mohutně slavící obecenstvo si dovezl Hlučín. Nakonec diváci tomuto celku dopomohli až k účasti ve čtvrtfinále.
Bonusem pro turnaj budiž, že i přes vypjatost některých zápasů nemuseli rozhodčí ani pořadatelé řešit žádné vážnější konflikty jak mezi hráči, tak právě mezi fanoušky.

Individuální ocenění
Tradičně organizátoři Krumsínského Haná Cupu neopomněli udělit individuální ceny, o jejichž držitelích rozhodli členové pořadatelského týmu společně s patronkou turnaje, exsenátorkou Boženou Sekaninovou.
Nejlepším rozhodčím se stal Dušan Vachutka, který přitom málem před vyhlašováním odjel. Nejlepším brankářem organizátoři právem vyhlásili Lukáše Učně z FC Dynamo Čížovky, který v semifinále velmi pomohl svému týmu k postupu přes AC Roma. Nejlepším střelcem se stal Lukáš Kaďorek z FC Pivo. A velký potlesk od svých spoluhráčů i soupeřů nakonec sklidil Patrik Gábor, který byl vyhlášený nejlepším hráčem turnaje. Gratulujeme! 


 






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...