Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Haná Cup je zpět. To můžou zvolat organizátoři po skončení 22. ročníku. Oblíbený a stále kvalitnější turnaj v malé kopané KRUMSÍNSKÝ HANÁ CUP 2019 zapsal druhý ročník za sebou po jednoleté pauze. A během dvou dnů dal vyniknout českým i slovenským týmům v malé kopané. Klání přineslo kvalitní sportovní výkony, emoce i skvělou atmosféru, kterou vytvořili četní diváci. Turnaj vyvrcholil zejména velmi vyrovnanými boji v semifinále. PROSTĚJOVSKÝ Večerník coby mediální partner akce byl u toho a zaznamenal celý průběh tradičního podniku z dílny oddílu TJ Krumsín.

PŘED VÝKOPEM
Těžký úvod měl letošní turnaj Haná Cup. Těžký zejména pro organizátory. Ti se potýkali hlavně s malým počtem týmů. Na startovní listině přibývaly jen pozvolna a původně zamýšlenému počtu třiceti se číslo neblížilo ani zdaleka. V neděli 30. června, v den, kdy mělo být hotové přihlašování, tak došlo na očekávané. „Rozhodl jsem se možnost přihlášení prodloužit až do úterý. Aby mohlo dorazit aspoň 24 týmů. Pokud se tak nestane, nevadí. Bude se hrát ve čtyřech skupinách po pěti,“ poznamenal hlavní organizátor turnaje Martin Ošťádal. A tak se taky stalo, další opozdilci už se nepřidali.
Rozlosování tak bylo hotové až v úterý večer. Tentýž den také potěšily návštěvníky dvě informace, obě ze světa techniky. Jednak se Haná Cup dostal na Instagram, kde organizátoři od pátečního rána lákali na uzené maso. A zadruhé oznámili, že v areálu bude pro všechny wifi připojení zdarma. Snad pro případ méně záživných momentů, na něž však během klání prakticky nedošlo.
Po dlouhých přípravách se v pátek do Krumsína postupně sjížděli všichni aktéři: hráči, rozhodčí, diváci i hosté. V jejich čele byla dnes již bývalá senátorka Božena Sekaninová, která tradičně přebírá nad událostí záštitu. Ve dvě hodiny už bylo vše připraveno a mohly vypuknout první boje!

ZÁKLADNÍ SKUPINY
Za příjemného letního počasí započaly skupiny a už na začátku se urodilo několik překvapení. Jedno z nich například ve skupině A. Peliny Choceň se totiž pořádně natrápily v zápase s MK Brodek u Prostějova. Výsledkem byla poněkud nečekaná remíza 3:3, hlavně ale skvělý zápas. Peliny dokonce v základní skupině jednou prohrály, což čekal asi málokdo. Naopak jako houževnatý, leč slabší tým se představili Pifní upíři, ti totiž skončili až poslední. Nicméně mužstvo Radegast u Zacha se kvůli odjezdu svých hráčů (postup příliš neočekávali) vzdalo postupu, Upíři tak mohli i při skóre 2:23 slavit.
Ve skupině B loni dominoval FC Orange složený z fotbalistů našeho regionu. Navíc neinkasoval ani gól. Letos však byla situace jiná. Los přiřkl „oranžádám“ AC Vyprahlo Konice, s nímž si to Orange rozdali o vítězství ve skupině – prohrály však 1:2. Solidně se dařilo také třetí Řešetově Lhotě z Náchodska. Poslední Olé tým pak dostal kromě předposledního FC Radegastu u Zacha od všech soupeřů debakly. „Tady je pohoda, je vidět, že si kluci přijeli hlavně zahrát. A je jedno, jestli vše vyhrají, nebo prohrají,“ okomentoval dění ve skupině rozhodčí.
Céčko bylo oproti loňsku velmi vyrovnané. Ovládly ho dva týmy shodně s deseti body FC Literpool a také Red Brno. Obě mužstva hrála velmi kombinační fotbal a i díky tomu mohla slavit. Na třetím místě skončil jeden ze dvou slovenských zástupců FC 2 Litre. Tomu se přihodila kuriózní věc. Během utkání s Literpoolem padl gól přes celé hřiště, přičemž brankář Slováků vyrazil dopředu, málem dal branku, jeho protějšek však míč zachytil a vyhodil ho do uvolněné klece na druhé straně. „Gól nám nevadí, přišli jsme se hlavně bavit. A turnaj, ten je skvělý,“ ocenil trenér slovenského celku Richard Oravec. Čtvrté místo ve skupině obsadili Kladivouni a poslední pak rezerva AC Roma, byť se slušným skóre 6:13 – s jedinou výjimkou zápasy prohrál tento tým jen těsně.
Grupu D i díky velmi dobré obraně ovládl tým FC Pivo. Neukazoval sice příliš útočnou sílu, soupeřům však ve čtyřech zápasech dovolil jen čtyři branky. Na druhém místě se i díky bouřlivé podpoře diváků umístilo mužstvo AC Roma, které od začátku pomýšlelo na úspěch. „Chceme být mezi osmi nejlepšími. Zatím se nám ale moc nedařilo. Dostali jsme hloupé góly, můžeme si za to ale sami,“ poznamenal po důležitém zápase s Chachary snajpr Patrik Gábor. Právě Chachaři skončili v těsném závěsu za AC Roma. Hráči v dresech připomínajících chorvatský „nároďák“ například pořádně zatopili poslední Čelzí, která vsadila na žluté dresy Čechovic. K postupujícím se přidali naopak Ulačani, slovenský celek startující na turnaji poprvé.

OSMIFINÁLOVÉ SKUPINY
Po společensky náročném večeru i noci s hudební zábavou se všichni probudili do krásného sobotního rána. Možná ale až moc krásného. Oproti pátku se totiž oteplilo a už dopoledne dávalo znát, že hráče čeká souboj nejen s protihráči, ale také s počasím. Ze dvaceti mužstev zbylo šestnáct, ta byla nasazena podle postupového klíče do čtyř osmifinálových skupin.
V éčku se podařilo na první místo dostat AC Roma. Oproti základní skupině se týmu velmi dařilo a inkasoval jediný gól. MK Brodek u Prostějova pak zakončil osmifinále na druhém místě. Třetí flek obsadili Kladivouni, poslední pak Řešetova Lhota, která nezískala ani bod. Grupa F byla potom velmi vyrovnaná. Nejlépe se dařilo Literpoolu, ten ji zakončil sedmi body z devíti možných. Porazil dokonce trojnásobného mistra Peliny Choceň, které skončily ve skupině na druhém místě. Nepostupová místa pak obsadily AC Vyprahlo Konice a poslední Ulačani.
Nejvyrovnanější osmifinálovou skupinou bylo Géčko. Tam stačilo k ovládnutí první pozice Chacharům z Hlučína pouhých šest bodů a skóre 7:5. V těsném závěsu skončilo FC Dynamo Čížovky. Smutnilo naopak Orange a také Red Brno, které přitom v základní skupině podávalo velmi slušné výkony. Nejlepších osm týmů tak bylo známo a čekalo je play-off.

PLAY-OFF
Čtvrtfinále přineslo v některých případech překvapivě vyrovnanou podívanou. Například FC Lolin statečně vzdoroval AC Roma. Jediný gól pak stačil k vítězství Chocně nad bojujícím Hlučínem. Zbylá dvě utkání naopak dopadla výraznějším rozdílem. FC Dynamo Čížovky poněkud překvapivě zatočily s Literpoolem 5:1 a jeden z favoritů byl ze hry. FC Pivo pak smetlo v dalším duelu dokonce 6:1 Brodek u Prostějova. Kdo očekával, že v play-off nebudou velké rozdíly mezi týmy, ten se opravdu mýlil.
Semifinále pak přineslo skutečně skvostnou podívanou a dvě velká dramata. Na hřišti, kde původně hrála skupina A, se utkaly AC Roma a FC Dynamo Čížovky. Zápas byl zprvu hodně vyrovnaný, po prvním poločase vedlo Dynamo 1:0. Roma přitom měla řadu šancí a opticky byla také častěji na balonu. Ve druhém poločase už ale výsledek i hra postupně hrály ve prospěch Dynama. Jeho hráč si počkal na tyči a z dobré nahrávky se nemýlil, třetí branka padla po pěkné kombinaci, při čtvrté si borec z Dynama pohrál s brankářem a zavěsil. Gábor z AC Roma dokázal pouze snížit, ale to bylo vše.
Na druhém hřišti mezitím probíhal boj těžkých vah, choceňských Pelin a FC Piva. Hra byla až do posledního hvizdu vyrovnaná a opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu. Utkání, v němž nebylo k vidění příliš šancí, ale spíše taktický fotbal, rozhodla pohledná nahrávka a následná rána z osy hřiště. Ze hry o titul byl tak další velký favorit Peliny Choceň.
FINÁLE
Závěrečné finále k sobě svedlo hráče FC Pivo a FC Dynamo Čížovky. A zprvu to vypadalo, že půjde o relativně vyrovnaný zápas. Na první branku totiž dokázalo Dynamo ještě odpovědět, ale nebyla uznaná. Poté už se ale rozjelo galapředstavení úřadujících mistrů. Ti občas vypadali, jako by měli na kopačkách míč nalepený a soupeřům ho půjčovali jen sporadicky. Také brankář FC Pivo se místy až nudil, na druhé straně naopak gólman Dynama musel vytáhnout několik skvělých zákroků. Nic to však nepomohlo, už po poločase byl stav 4:0 pro FC Pivo a o vítězi nebylo pochyb. Ve druhé polovině utkání navíc ještě hráči Piva neměli dost a hnali se za co nejlepším výsledkem. Kombinací a rychlostí svého soupeře nakonec rozdrtili a nadělili mu sedmičku. Závěr už se pak jen dohrával. Vítězové po posledním hvizdu, podobně jako loni, v euforii naskákali do vodou naplněné hasičské nádrže. Cesta za vítězstvím tentokrát nebyla tak snadná jako minulý rok, o to víc si ale koupele hráči zlatého týmu užili!

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ
Při závěrečném slavnostním ceremoniálu a předávání cen byla v hlavní roli exsenátorka Božena Sekaninová, jež nad KRUMSÍNSKÝM HANÁ CUPEM tradičně mívá záštitu. „Pochvala patří pořadatelům za skvěle zvládnutý turnaj a hráčům za velmi dobré sportovní výkony,“ pogratulovala Sekaninová osazenstvu a jala se také předávat ceny. Ty byly letos zase o něco početnější, jednu například obdržel i malý tanečník, který v pátek večer bavil osazenstvo turnaje. Většina cen ale putovala k prvním čtyřem týmům, bouři potlesku pak vzbudilo zejména předávání poháru pro vítěze i ceny pro nejlepšího hráče turnaje, kterou získal Patrik Gábor z AC Roma.

Výsledky Krumsínského Haná Cupu 2019

Základní skupina A
Peliny Choceň – FC Lolin 2:3, MK Brodek u Prostějova – FC Dynamo Čížovky 1:1, Pifní Upíři – Peliny Choceň 1:3, FC Lolin – MK Brodek u Prostějova 1:3, FC Dynamo Čížovky – Pifní Upíři 5:1, Peliny Choceň – MK Brodek u Prostějova 3:3, FC Lolin – Pifní Upíři 7:0, Peliny Choceň – FC Dynamo Čížovky 3:1, FC Lolin – FC Dynamo Čížovky 1:1, MK Brodek u Prostějova – Pifní Upíři 8:0.
1. MK Brodek u Pv 2 2 0 15:5 8
2. FC Lolin 2 1 1 12:6 7
3. Peliny Choceň 2 1 1 11:8 7
4. FC Dynamo Čížovky 1 2 1 8:6 5
5. Pifní upíři 0 0 4 2:23 0

Základní skupina B
FC Orange – AC Vyprahlo Konice 1:2, SK FOSP Řešetova Lhota – FC Radegast u Zacha 3:0, FC Orange – Olé tým 11:1, AC Vyprahlo Konice – FC Radegast u Zacha 7:0, SK FOSP Řešetova Lhota – FC Orange 0:1, Olé tým – FC Radegast u Zacha 0:2, FC Orange – FC Radegast u Zacha 7:0, AC Vyprahlo Konice – SK FOSP Řešetova Lhota 3:2, Olé tým – AC Vyprahlo Konice 0:9, SK FOSP Řešetova Lhota – Olé tým 9:1.
1. AC Vyprahlo Konice 4 0 0 21:3 12
2. FC Orange 3 0 1 20:3 9
3. SK FOSP Řešetova Lh. 2 0 2 12:5 6
4. FC Radegast u Zacha 1 0 3 2:17 3
5. Olé tým 0 0 4 2:29 0

Základní skupina C
FC Literpool – Red Brno 2:2, Red Brno – FC 2 Litre 5:1, FC Literpool – FC 2 Litre 6:1, Red Brno – AC Roma „B“ 5:2, FC Literpool – AC Roma „B“ 2:1, Red Brno – Kladivouni 3:1, FC Literpool – Kladivouni 3:0, FC 2 Litre – AC Roma „B“ 3:2, AC Roma „B“ – Kladivouni 1:3, FC 2 Litre – Kladivouni 2:1.
1. FC Literpool 3 1 0 13:4 10
2. Red Brno 3 1 0 15:6 10
3. FC 2 Litre 2 0 2 7:14 6
4. Kladivouni 1 0 3 5:9 3
5. AC Roma „B“ 0 0 4 6:13 0

Základní skupina D
FC Pivo – FC Chachaři Hlučín 2:2, AC Roma – FC Čelzí 8:2, FC Chachaři Hlučín – AC Roma 2:2, FC Pivo – AC Roma 2:1, FC Chachaři Hlučín – FC Čelzí 1:0, AC Roma – Ulačani 4:2, FC Pivo – FC Čelzí 2:0, FC Chachaři Hlučín – Ulačani 1:1, FC Pivo – Ulačani 3:1, FC Čelzí – Ulačani 1:6.
1. FC Pivo 3 1 0 9:4 10
2. AC OMA 2 1 1 15:8 7
3. FC Chachaři Hl. 1 3 0 6:5 6
4. Ulačani 1 1 2 10:9 4
5. FC Čelzí 4 0 0 3:17 0

Osmifinálová skupina E
MK Brodek u Prostějova – AC Roma 0:3, MK Brodek u Prostějova – SK FOSP Řešetova Lhota 6:1, MK Brodek u Prostějova – Kladivouni 5:0, AC Roma – SK FOSP Řešetova Lhota 3:1, AC Roma – Kladivouni 5:0, SK FOSP Řešetova Lhota – Kladivouni 2:7.
1. AC Roma 3 0 0 11:1 9
2. MK Brodek u Pv 2 0 1 11:4 6
3. Kladivouni 1 0 2 7:12 3
4. SK FOSP Řeš. 0 0 3 4:14 0

Osmifinálová skupina F
AC Vyprahlo Konice – FC Literpool 0:0, Pelini Choceň – Ulačani 3:1, Literpool – Peliny Choceň 4:3, AC Vyprahlo Konice – Peliny Choceň 0:1, Literpool – Ulačani 5:2, AC Vyprahlo Konice – Ulačani 3:0.
1. FC Literpool 2 1 0 9:5 7
2. Peliny Choceň 2 0 1 7:5 6
3. AC Vyprahlo K. 1 1 1 3:1 4
4. Ulačani 0 0 3 3:11 0

Osmifinálová skupina G
Red Brno – FC Orange 1:0, FC Chachaři Hlučín – Dynamo Čížovky 1:4, Red Brno – FC Chachaři Hlučín 1:4, Red Brno – FC Dynamo Čížovky 1:1, FC Orange – Chachaři Hlučín 0:2, FC Orange – Čížovky 4:4
1. FC Chachaři H. 2 0 1 7:5 6
2. FC Dynamo Č. 1 2 0 9:6 5
3. Red Brno 1 1 1 3:5 4
4. FC Orange 0 1 2 4:7 1

Osmifinálová skupina H
FC Pivo – FC Lolin 0:1, FC Lolin – FC 2 Litre 6:1, FC 2 Litre – Pifní Upíři 2:0, FC Pivo – FC 2 Litre 10:1, FC Lolin – Pifní Upíři 7:0, FC Pivo – Pifní Upíři 13:0.
1. FC Pivo 2 1 0 23:1 7
2. FC Lolin 2 1 0 13:1 7
3. FC 2 Litre 1 0 2 4:16 3
4. Pifní Upíři 0 0 3 0:22 0

Čtvrtfinále
AC Roma – FC Lolin 4:2
FC Literpool – FC Dynamo Čížovky 1:5
FC Chachaři Hlučín – Peliny Choceň 0:1
FC Pivo – MK Brodek u Prostějova 6:1

Semifinále
FC Dynamo Čížovky – AC Roma 4:1
FC Pivo – Peliny Choceň 2:1

Finále
FC PIVO – FC Dynamo Čížovky 7:0




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...