Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O turnaj v malé kopané letos přijde Prostějovsko. Oresvo Veteran Cup už další ročník nepřidá. Alespoň ne letos. Klání určené pro hráče nad 34 let mělo již v minulých ročnících také namále – pravidelně totiž jezdilo málo týmů. Rok 2019 už pak pořadatelé neposkládali vůbec. „Jsem na pětadevadesát procent rozhodnutý, že turnaj odpískám. Že to prostě dělat nebudu,“ svěřil se v pátek odpoledne Večerníku hlavní organizátor František Kocourek. Večer potvrdil, že plumlovský turnaj skutečně koncem června neproběhne.

Necelé dva týdny František Kocourek mluvil o čtyřech týmech. A doufal, že je doplní ještě páté mužstvo, aby se alespoň vyrovnal počet z předešlého roku. Marně. „Mám s bídou tři a půl mužstva,“ posteskl si k účasti na turnaji, na který dostal i dotaci od Olomouckého kraje. Tu teď bude muset vrátit.
Daleko více ale Františka Kocourka mrzí sám zánik turnaje, přinejmenším dočasný. A nezájem hráčů o něj. „Oresvo Cup skončil kvůli problémům s vůlí hráčů. Ubývá jich, navíc je těsně po sezóně. Někteří jsou zranění, další si chtějí odpočinout, jiní jsou zase přesycení fotbalem a volný čas raději věnují rodině,“ vypočítal některé důvody, proč se kapacitu turnaje nepodařilo ani přes snahu naplnit.
Nakonec účast přislíbily jen čtyři celky: Relax, domácí Plumlov, Skalka a Bučovice.
Turnaj se měl původně konat na plumlovském hřišti, a to 29. června. Neuskuteční se přesto, že pořadatelé připravili pro účastníky, zejména pak pro vítěze, nemálo věcí. „Výherce pohár a k tomu také nějaké věcné ceny. Chybět na akci nebude maso ani alkohol,“ lákal František Kocourek. Poukázal však zároveň na to, že s podobnými problémy se dříve nebo později budou potýkat i další sportovní podniky. „Například i Haná Cup má méně týmů než v dobách největší slávy. Bohužel tyhle příběhy se skládají dohromady,“ uzavřel František Kocourek. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...