Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Během léta na Prostějovsku platí co víkend, to alespoň jeden turnaj v malé kopané. Byť u několika z nich došlo k letošnímu zrušení. Přesto běžel tento kolotoč dál a vyvrcholil v sobotu 22. července kláním „O pohár starosty obce Hluchov 2017“.

Jde o velmi tradiční akci, tentokrát proběhl už její jedenáctý ročník. V nadmíru vyrovnaném, dramatickém i těsném souboji dvou jasně nejlepších týmů nakonec na celkový triumf dosáhl nováček, který se při své premiérové účasti věrně držel latinského hesla přeloženého do češtiny: přijel, viděl, zvítězil! Večerník byl tomu všemu na stopě...

Ale vraťme se nejprve na samotný úvod. V předchozích letech na hluchovském trávníku zápolilo zpravidla osm mužstev, tentokrát jich dorazilo pouze šest. „Za situace, kdy se několik turnajů v regionu vůbec neuskutečnilo kvůli nezájmu ze strany účastníků, jsme hlavně rádi, že ten náš se konal. A z některých úhlů pohledu nebylo snížení počtu družstev nijak na škodu,“ nedělal z užšího startovního pole žádnou vědu jeden z organizátorů Tomáš Smékal.
Společně s kolegy zvolili hrací systém každý s každým, jednotlivé duely na dvakrát třináct minut. A jednoznačně nejlepší odpich měli za krásného počasí Béci Sokol 2 Prostějov, kteří smetli MK Medvědy Prostějov 5:0 a poté i Hegeš Team 3:0. Leč následně už nezískali ani bodík, aby tak obsadili místo těsně pod bednou s pomyslnou chutí brambor. Ještě o poznání méně úspěšná byla dvojice kolektivů zmíněná dříve v tomto odstavci jako poražená. Medvědi i Hegeš Team totiž nedosáhli na žádnou výhru, ve vzájemném střetnutí remizovali 2:2. Prostějovský soubor nesoucí v názvu šelmu k tomu urval ještě bod proti Hluchovu, díky čemuž skončil pátý, zatímco Hegeš všechny ostatní mače ztratil a zbyla na něj šestá pozice.
Ve vyšších patrech se celý podnik vyvinul takovým směrem, že o bronz svedli přímou bitvu v závěrečném utkání dne již probíraní Medvědi s domácím mančaftem. Pořádající FC Juniors Semos Hluchov sice rychle inkasoval první gól, ovšem pak zabral a třemi trefami průběh dokonale otočil na 3:1. Což mu o jediný bodík zajistilo třetí post, ze kterého měli jeho hráči nemalou radost.
Naprostými suverény turnaje se však staly jiné dva týmy. Lhota pod Kosířem a TTC Graphic Prostějov hned zkraje zápasového programu remizovaly ve vzájemném souboji 2:2, načež další protivníky shodně kosily jako na běžícím pásu. Až přišlo poslední kolo střetů a Graphici rozprášili Medvědy 7:2. V ten moment Lhota potřebovala přejet Hegeš Team alespoň tříbrankovým rozdílem, aby zásluhou lepšího celkového skóre skočila do definitivního čela. A to vůbec nebyla nepřekonatelná překážka, neboť drtivé vítězství 6:0 zajistilo nováčkovi akce konečné prvenství.
„Dali jsme se dohromady coby hráči mnoha různých klubů velkého fotbalu, například z 1.SK Prostějov, Sokola Čechovice i mnoha jiných. Chtěli jsme si jen dobře zahrát a to určitě vyšlo,“ shodli se vesměs mladí plejeři, kteří převzali pohár hluchovského starosty. Sobotní klání pojali v dost odlehčeném duchu, pořád si dělali legraci. Ostatně i Lhota pod Kosířem je čistě fiktivní ves, jež neexistuje. „Sranda musí být,“ smáli se kluci triumfující ekipy v následující sestavě: Pavel Zápeca, Jakub Zatloukal, Radim Muzikant, Radek Smékal, Petr Kovář, Dominik Bokůvka, Lukáš Tyl a Pavel Kucharčuk.
Sobotu v Hluchově uzavřelo finální vyhlášení výsledků s předáním veškerých cen. „Chci poděkovat všem mužstvům, která k nám přijela. Díky jejichž účasti se mohl jedenáctý ročník uskutečnit. Díky zaslouží také oba rozhodčí a samozřejmě všichni podílející se na organizaci. Myslím, že turnaj proběhl dobře, jediným stínem se stalo zranění hráče Medvědů. Snad bude brzy v pořádku. Jinak jsme se snažili, aby celý hrací den proběhl hladce a ke spokojenosti všech,“ zhodnotil za pořadatele Tomáš Smékal s jedním dovětkem: „Pokaždé říkáme letos naposledy, a stejně zase připravíme další ročník. Uvidíme, jestli to tak dopadne znovu a za rok se tady sejdeme při dvanáctém ročníku.“

O POHÁR STAROSTY OBCE HLUCHOV 2017
Výsledky: FC Juniors Semos Hluchov – Lhota pod Kosířem 1:4, MK Medvědi Prostějov – Béci Sokol 2 Prostějov 0:5, Hegeš Team – TTC Graphic Prostějov 0:1, Hluchov – Medvědi PV 2:2, Béci PV – Hegeš Team 3:0, Lhota – Graphic PV 2:2, Hegeš Team – Hluchov 1:2, Medvědi PV – Lhota 0:4, Graphic PV – Béci PV 2:1, Medvědi PV – Hegeš Team 2:2, Hluchov – Graphic PV 1:5, Lhota – Béci PV 3:1, Graphic PV – Medvědi PV 7:2, Hegeš Team – Lhota 0:6, Béci PV – Hluchov 1:3.
KONEČNÁ TABULKA
1. Lhota p. K. 4 1 0 19:4 13
2. Graphic PV 4 1 0 17:6 13
3. J. Hluchov 2 1 2 9:13 7
4. Béci PV 2 0 3 11:8 6
5. Medvědi PV 0 2 3 6:20 2
6. Hegeš Team 0 1 4 3:14 1
Nejlepší fotbalista: Michal Vojtuš (TTC Graphic Prostějov)
Nejlepší hráč: Petr Šlégl (FC Juniors Semos Hluchov)
Nejlepší brankář: Petr Tesárek (Béci Sokol 2 Prostějov)
Rozhodčí: Karel Kučera a Radek Motal


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...