Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE V letošním roce největší turnaj v malé kopané na Prostějovsku tohoto roku? Jednoznačně Metle Cup 2017! Do Otaslavic na druhý ročník progresivní akce se přihlásilo patnáct mužstev, všechna skutečně dorazila a číselně symbolicky v sobotu 15. července svedla na tamním fotbalovém hřišti líté boje dost vysoké úrovně. Vítězně z nich vzešel tým Držovic především díky výbornému závěru. PROSTĚJOVSKÝ Večerník sledoval celé klání pěkně zblízka.

Při loňské premiéře otaslavickým pořadatelům avizovalo účast dvanáct celků, z nichž ale nakonec přijelo pouze devět. Tentokrát při ještě početnějším startovním poli (15 týmů) žádný takový odpad nenastal. „Chybami se člověk učí. Na rozdíl od minulého roku jsme letos zvolili zaplacení startovného předem, což přihlášené mančafty určitě víc motivovalo, aby u nás opravdu hrály. Uhrazené peníze nechtěl nikdo nechat propadnout,“ pousmál se Pavel Skalický, jeden z početného štábu organizátorů Metle Cupu.

Ten zažívá boom na rozdíl od Krumsínského Haná Cupu, Bedihošť Cupu či Veteran Cupu Vícov, jejichž letošní ročníky se z různých důvodů (hlavně pro nezájem o účast) vůbec neuskutečnily. „Proč se nám naopak daří? To fakt nevím, ale je možné, že hraje roli, kolik se nás o přípravy turnaje stará. Tvoříme s klukama vícečlenný tým, každý osloví své kamarády nebo známé a často zásluhou těchto osobních kontaktů se podařilo zajistit patnáct kolektivů. Což sice není žádný enormní počet, ovšem na druhou stranu ani ne nízký. V současnosti jde o maximum, co bychom sami chtěli,“ vysvětlil Skalický.

Samotný průběh klání byl velice zajímavý, dramatický i plný překvapení, jak je u podobných jednorázových podniků zvykem. Základní část proběhla ve třech skupinách po pěti družstvech, přičemž do play-off postoupily dva první z každé grupy plus dva s lepší bilancí na třetích místech. Áčko suverénně ovládli obhájci trofeje Pobřeží Kocoviny, čtvrtfinále si zajistily ještě výběry Držovic a Chop Pot. Naopak těsně ostrouhal rovněž šestibodový Brodek u Prostějova.

Ještě o něco vyrovnanější bitvy přineslo béčko, kde devět získaných bodů zajistilo prvenství domácím Otaslavicím. I tady se radovali rovněž druhý a třetí v pořadí, tedy AC Roma „A“ a Kobra. Smutek naproti tomu zavládl u Plumlova, ačkoliv byl na tom o skóre lépe než dva postupující z áčka. Leč ke své smůle skončil až čtvrtý. Nejvíc vyrovnaně pak vyzněla skupina C, v níž vítěze a posledního dělily pouhé tři bodíky! Načež prošli dál Kohouti s Plzeňkou, zatímco své vystoupení ukončily s minimální ztrátou Litrpool (loni stříbrný), AC Roma B i Smržice.

Ze čtyř čtvrtfinálových duelů přinesl obří drama jediný, kterým bylo opakování loňského utkání o bronz. A stejně jako před rokem osvědčil pevnější nervy soubor Chop Pot, když udolal reprezentanty pořádajícího oddílu TJ Sokol Otaslavice o fous 2:1. Silná Plzeňka vyškolila AC Roma 5:1, úřadující držitelé trofeje Pobřeží Kocoviny neměli vážnější starosti s Kobrou 5:2 a Držovice rozjely svou impozantní pouť vyřazovací fází překonáním Kohoutů 3:1.

S blížícím se koncem akce přitom rostla jak kvalita jednotlivých střetnutí, tak jejich vyhecovanost. „Je pravda, že některé zápasy byly ostřejší a rozhodčí museli udělit několik červených karet v zájmu udržení pořádku na hřišti. Nic ale nepřesáhlo únosnou mez a podstatné je, že turnaj proběhl vcelku hladce, bez větších problémů a myslím, že na poměrně vysoké úrovni. Všechny zúčastněné týmy měly ve svém středu fotbalisty hrající oficiální soutěže a řada z nich působí v dost kvalitních oddílech. Myslím, že jako pořadatelé můžeme být s druhým ročníkem Metle Cupu spokojeni a děkujeme všem, kteří se na jeho zdárném uskutečnění podíleli,“ zdůraznil Pavel Skalický za celý organizační štáb.

Pokud se vrátíme k vyvrcholení bojů na krásném otaslavickém trávníku, v semifinále si ekipa nesoucí nezvyklý název Chop Pot zopakovala drama z předchozího kola, leč s opačným výsledkovým vyzněním. Jasným poměrem 2:1 totiž uspěla Plzeňka. Ve druhém semifinálovém mači naopak nebylo co řešit a pohodu hýřící Držovice nečekaně vypráskaly obhájce zlata Pobřeží Kocoviny 5:0! Ansámbl tvořený fotbalisty Dobromilic si náladu spravil v utkání o třetí příčku, kde zdolal Chop Pot složený z hráčů 1.SK Prostějov, Čechovic i Otaslavic výsledkem 3:1. Načež v závěrečném finále předvedly rozjeté Držovice další působivou demolici a Plzeňka v sestavě s prostějovskými plejery nenašla žádnou protizbraň. Metle Cup 2017 tudíž poznal svého překvapivě suverénního triumfátora!

„Skoro všichni pocházíme z Držovic, žádné podobné turnaje v malé kopané však neobjíždíme. Na tenhle jsme se dali dohromady poté, co mi zavolal jeden z hlavních pořadatelů Michal Kaláb, že mu vypadla dvě mužstva a jestli nechceme přijet. Tak jsme sestavili mančaft a nakonec vyhráli. Což jsme určitě nečekali, chtěli jsme aspoň postup ze skupiny. To se povedlo a pak se nám s každým dalším utkáním víc a víc dařilo. Máme samozřejmě velkou radost, protože konkurence se sem sjela velice dobrá a bylo tady několik fakt silných týmů, kvalitní úroveň,“ shrnul Petr Krčmář, kapitán držovické ekipy. Ta letošním Otaslavicím kralovala v následující sestavě: David Pokorný, Petr Krčmář, Petr Zahradníček, Marcel Zabloudil, Michal Štěpánek, Marek Valenta, Václav Maška a Michal Vymazal.


výsledkový servis metle cup 2017 v otaslavicích

Základní skupina A
Pobřeží Kocoviny – Držovice 3:2, - Chop Pot 6:1, - Brodek u Prostějova 3:2, - Otaslavice B 6:5.
Držovice – Chop Pot 6:1, - Brodek u Prostějova 1:2, - Otaslavice B 8:0.
Chop Pot – Brodek u Prostějova 5:1, - Otaslavice B 10:1.
Brodek u Prostějova – Otaslavice B 7:0.
1. P. Kocoviny 4 0 0 18:10 12
2. Držovice 2 0 2 17:6 6
3. Chop Pot 2 0 2 17:14 6
4. Brodek u Pv 2 0 2 12:9 6
5. Otaslavice „B“ 0 0 4 6:31 0
Základní skupina B
Otaslavice A – AC Roma A 3:1, - Kobra 4:5, - Plumlov 4:3, - Šunka sýr 8:1.
AC Roma A – Kobra 1:1, - Plumlov 2:0, - Šunka sýr 7:2.
Kobra – Plumlov 0:5, - Šunka sýr 3:2.
Plumlov – Šunka sýr 4:2.
1. Otaslavice „A“ 3 0 1 19:10 9
2. AC Roma „A“ 2 1 1 11:6 7
3. Kobra 2 1 1 9:12 7
4. Plumlov 2 0 2 12:8 6
5. Šunka sýr 0 0 4 7:22 0
Základní skupina C
Kohouti – Plzeňka 2:4, - Litrpool 3:2, - AC Roma B 1:0, - Smržice B 2:2.
Plzeňka – Litrpool 0:1, - AC Roma B 5:2, - Smržice B 1:4.
Litrpool – AC Roma B 2:3, - Smržice B 2:0.
AC Roma B – Smržice B 4:1.
1. Kohouti 2 1 1 8:8 7
2. Plzeňka 2 0 2 10:9 6
3. Litrpool 2 0 2 7:6 6
4. AC Roma „B“ 2 0 2 9:9 6
5. Smržice „B“ 1 1 2 7:9 4
Čtvrtfinále: Otaslavice „A“ - Chop Pot 1:2, AC Roma A – Plzeňka 1:5, Kohouti – Držovice 1:3, Pobřeží Kocoviny – Kobra 5:2.
Semifinále: Chop Pot - Plzeňka 1:2, Držovice – Pobřeží Kocoviny 5:0.
O 3. místo: Chop Pot – Pobřeží Kocoviny 1:3.
Finále: Držovice – Plzeňka 5:0.
Nejlepší střelec: Petr Zahradníček (Držovice) 11 gólů
Nejlepší brankář: David Pokorný (Držovice)
Cena fair play: tým Otaslavice „B“
Rozhodčí: Krátký starší, Krátký mladší, Weisser, Antoníček

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...