Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Některé velké, a dá se říct, až slavné turnaje v malé kopané zanikají či zrušily své letošní ročníky, ale tenhle menší, tradiční i skromný jede dál. Mexico Cup 2017 napsal ve Víceměřicích svou jedenáctou kapitolu a jako obvykle nebyly na nejvyšším místě důležitosti výsledky.

„Pro nás je stěžejní hlavně pohoda všech účastníků a návštěvníků, aby se dobře pobavili, užili si hezký den,“ zdůraznil šéf organizačního štábu Vladimír Fialka.
A aktuální ročník se dvěma jedničkami v záhlaví se opravdu nesl přesně v duchu jeho slov. Až na drobné výjimky se aktéři vyvarovali jakýchkoliv negativních emocí či dokonce excesů, což jinak k podobným kláním nedílně patří. Ve víceměřickém areálu Domova u rybníka nikoliv, tam vše probíhá ve výjimečně příjemné atmosféře a vzájemné sounáležitosti.
Stejně jako loni se utkalo pět mužstev systémem každé s každým. A od začátku jasně dominoval domácí kolektiv SK Mexico. Obhájce trofeje z minulého roku Brodek u Prostějova smetl 4:0, konkurenta z okresní ligové soutěže SK Dřevnovice přemohl 3:1 a Němčice nad Hanou rozstřílel 5:0, čímž si už před svým posledním duelem zajistil konečné vítězství. Naprosto zasloužené.
O stříbro se strhla vyrovnaná bitva mezi Dřevnovicemi a Brodkem, které ve vzájemném souboji remizovaly 1:1. Při rovnosti získaných bodů rozhodovalo tudíž o pořadí celkové skóre, jež měl výrazně lepší výběr SK i zásluhou závěrečného přejetí čtvrtých Doloplaz 4:0. Brodečtí brali bronz a chvost tabulky obsadil němčický soubor, ale náladu mu to nepokazilo. Výsledky totiž skutečně nikdo neprožíval nijak přehnaně.
„Jak říkám, u nás se hraje i baví vyloženě na pohodu. Startovní pole se většinou moc nemění a každý rok je podobné, tím pádem se s klukama navzájem dobře známe. A všichni se snažíme, aby utkání proběhla v důstojné kulise bez nějakých zbytečných výstřelků. Podstatné je, aby se nikomu nic nestalo, což se i letos povedlo splnit. Navíc nám přálo krásné letní počasí a z mého pohledu se turnaj maximálně vydařil,“ hodnotil spokojený pořadatel Fialka.
Tradičně neopomněl připravit rovněž dva přátelské zápasy mezi dětmi a jejich rodiči, respektive uživatelů Domova u rybníka proti mladým nadějím SK Mexico. „Těší mě, že i tahle exhibice dopadla na jedničku a udělala všem radost. Chci moc poděkovat všem sponzorům, kteří věnovali spoustu cen jak zúčastněným týmům, tak do závěrečné tomboly, jež byla díky tomu hodně bohatá. Moje díky samozřejmě patří také veškerým lidem podílejícím se na zdárné organizaci akce včetně rozhodčího Boba Krátkého, který zvládl odpískat všech deset utkání. Z jedenáctého Mexico Cupu mám jen samé pěkné dojmy a už se těším na dvanáctý ročník v příštím roce,“ uzavřel Vladimír Fialka.

Výsledkový servis MEXICO CUP 2017 - VÍCEMĚŘICE
Němčice nad Hanou - SK Dřevnovice 1:3, Brodek u Prostějova - SK Mexico Víceměřice 0:4, Doloplazy - Němčice 3:3, Dřevnovice - Víceměřice 1:3, Brodek u PV - Doloplazy 3:1, Němčice - Víceměřice 0:5, Dřevnovice - Brodek u PV 1:1, Doloplazy - Víceměřice 5:5, Brodek u PV - Němčice 3:1, Dřevnovice - Doloplazy 4:0.
KONEČNÉ POŘADÍ
1. Víceměřice 3 1 0 17:6 10
2. Dřevnovice 2 1 1 9:5 7
3. Brodek u PV 2 1 1 7:7 7
4. Doloplazy 0 2 2 9:15 2
5. Němčice n. H. 0 1 3 5:14 1
Nejlepší střelec turnaje:
Jaromír Matoušek (Brodek u Prostějova) 4 góly
Rozhodčí: Bohuslav Krátký
DOPROVODNÉ ZÁPASY:
Děti - Rodiče mix 5:2, SK Mexico Kids - Duo kluci 1:3



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...