Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Skvělá reklama! Prostějovský futsal má zvuk. Výběr prostějovské Jiřiny, se dokázal na jednom z největších republikových turnajů prokousat až do finále. V konkurenci šestaosmdesáti (!) týmů, zastavil vítěznou cestu Jiřiny až pražský Rosťa team. „Velká spokojenost! Mohli jsme to i vyhrát, ale v takové konkurenci je finále obrovským úspěchem,“ komentoval Stanislav Husařík, manažer prostějovského výběru.

Skupinová pohoda
Dlouhou cestu až do finále zahájila Jiřina v základní skupině, kde v konkurenci pěti týmů obsadila se třemi výhrami a jednou porážkou druhou příčku. „Postup byl v klidu, dál šly tři týmy,“ prozradil Husařík. Jiřina postupně porazila slovenskou Bešu (3:0), Velké Karlovice (3:2), prohrála s SK Goll Běloves Náchod (3:4) a na závěr rozstřílela Union Kostelec 6:0.
Vydařená semifinálovka
Další postupnou metou byla semifinálová skupina, ze které se už postupovalo do play off. V ní Jiřina hořkost porážky nepoznala a šla dál z prvního místa. Na rozjezd nasázeli prostějovští pět branek slovenskému Námestovu (5:1), nekousal ani polský Sarbicko Tuliszków (3:0), následná remíza s Captain Morgan Dobruška (2:2) jistila postup a na závěr počastovali borci Jiřiny tým FC Multiple Scorgasm Liberec debaklem 8:1. „V téhle grupě jsme asi předváděli nejlepší futsal,“ poznamenal Husařík.

Pevné nervy
V následném play off nejlepších dvaatřiceti celků, se pak Jiřině dařilo hlavně v obraně. V prvním kole skončili na štítu prostějovského celku Káňata Broumov (2:0), v osmifinále pak dostal tým Mirvardi Mohelnice trojku (3:0). Stěžejním duelem rozhodujícím o úspěchu, či neúspěchu bylo čtvrtfinále. Renomovaný ligový soupeř Gamaspol Jeseník vstřelil jednu branku, stejně jako Jiřina. Penaltový rozstřel pak zvládli lépe prostějovští a byli mezi čtyřmi! V semifinále se pak Hanákům postavil do cesty Novabrik Polička, ale utkání skončilo triumfem Jiřiny - 2:1! Ve vyrovnaném finálovém boji se pak přiklonila štěstěna na stranu soupeře. Rosťa team Praha zvítězil 2:1.

Vysoká kvalita
Jiřina se zúčastňuje prestižního žitavského podniku pravidelně a na svém kontě má již dvě celková vítězství nebo loňskou semifinálovou účast. „Jezdíme tam už sedm let. V semifinále jsme byli už popáté, ve finále potřetí. Naše výsledky jsou dány velkou hráčskou kvalitou. Ti kluci už toho mají dost za sebou, navíc se dokážou perfektně koncentrovat na rozhodující zápasy,“ vysekl Husařík poklonu svým svěřencům a dodal: „Naše výsledky asi nejsou náhodné. Ta kvalita tam je, pomáhá nám i respekt soupeřů. Přece jen už za ty roky máme vysoký kredit.“
Za rok výhra?
Při pohledu na výsledky uplynulých dvou let svádí vše k myšlenkám na celkový triumf. „Loni třetí, teď druzí, bylo by to logické,“ usmívá se Husařík a dodává: „S jiným cílem ani nejezdíme. Přestože sestavu pravidelně obměňujeme, tak vidím, že těm klukům chuť do fotbalu a vyhrávat nechybí.“

Reklama Prostějova
Podobný úspěch v těžké konkurenci týmů ze všech koutů bývalého Československa, dělá velmi dobrou reklamu i prostějovskému futsalu. „Samozřejmě, že se nejedná vyloženě o mužstvo Jiřiny. Doplňujeme se kluky z Relaxu, nebo z dalších týmů prostějovského futsalu. Ti hráči jasně vědí, co mají hrát, a i když spolu celý rok nehrávají, na hřišti hned najdou společnou řeč,“ pochvaluje se hráčskou inteligenci svého výběru Stanislav Husařík.
Jiřina nastupovala ve Svitavách v následující sestavě: Leoš Prachař - Petr Matoušek, Karel Frantík, Marek Havlíček - Matěj Hatle, David Pekař, Tomáš Mazouch a Radek Ošlejšek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...