Dobré dopoledne, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Do roka a do dne! Výběr prostějovských fotbalových veteránů opanoval prestižní mezinárodní turnaj na Kroměřížsku. Parta dříve narozených hráčů z prostějovského regionu, si na stará fotbalová kolena prožila své ´Nagano´. V konkurenci dvanácti týmů dokázala zvítězit a dala tak zapomenout na sžírající loňskou finálovou porážku v penaltovém rozstřelu. „Do Ludslavic jsme se všichni těšili a naším cílem bylo prvenství. Motivaci jsme měli obrovskou, minulý rok nám to uteklo o doslova o fous,“ s úlevou informoval Evžen Kučera, hrající kouč Beximu.

Na šestém ročníku vyhlášeného ludslavického klání, se tentokrát sešla solidní konkurence. Nabité startovní pole se mohlo pyšnit hned kvartetem zahraničních týmů z nedalekého Slovenska.

Prostějovský Bexim Paletten patřil k největším favoritům a svou mnohdy ošidnou roli zvládnul. V šestičlenné základní skupině nasbírali Hanáci bilanci čtyř výher a jediné porážky, kterou měli na svědomí borci ze slovenské Opatové. „Skupinu jsme pojali volněji, chtěli jsme si hlavně dobře zahrát. Náš jediný přemožitel se ukázal jako velmi kvalitní protivník,“ popisoval Evžen Kučera. Bexim šel tedy do play off z druhé příčky.    

Ve vyřazovacím pavouku už plejeři Beximu neponechali nic náhodě a po bezstarostné hře ze skupiny, přitáhli šrouby hlavně v defenzívě.

Čtvrtfinálovou překážku v podobě Příluk odklidili poměrem 5:0! V boji o postup do finále pak došlo k odvetě s Opatovou. Bexim nažhaveného soupeře zchladil vynikajícím nástupem, když po pěti minutách vedl - 3:0! Soupeř to nezabalil, zdramatizoval (5:3), ale v pohodě hrající Prostějované dotáhli utkání do vítězného konce - 7:3! „Ten zápas nám vyšel se vším všudy. Nejen podle mě se jednalo předčasné finále,“ hodnotil Evžen Kučera.

V samotném titulovém boji pak Bexim nastoupil proti největšímu překvapení turnaje - Letišti Holešov. V pohodovém tempu zvítězil Bexim nad defenzívně laděným soupeřem 5:3, když už v průběhu vedl 4:1 a téměř metrová putovní trofej byla doma! „Ve finále jsme byli kvalitativně lepším týmem, ale nevyhnuli jsme se zmatkům pramenícím z nekoncentrovanosti. Nenápadně hrající protivník se tak dotáhl na rozdíl jediného gólu, ale Pavel Navrátil pátým gólem pečetil náš triumf,“ popsal finále Evža Kučera a na závěr dodal: „Celý turnaj jsme si užili v mimořádné pohodě. Loni jsme ztratili prvenství až v poslední minutě finále, kdy jsme inkasovali vyrovnávací branku a následně nezvládli penalty. Letos jsme tak moc chtěli vyhrát…“.  


 

Bexim absolvoval turnaj v následující sestavě: J. Bureš - V. Kučera, M. Martinák, M. Začal, P. Gréza, P. Ohlídal, M. Dohnal, E. Kučera, P. Hodulák, P. Navrátil a Z. Vysloužil.

Výsledky Beximu - základní skupina: - Racková 7:0,- Ostrov 2:0,- Kospol Holešov 3:2,- Opatová 1:2,- Letiště Holešov 3:2.

Play off - čtvrtfinále: Bexim – Příluky 5:0, semifinále: Bexim - Opatová 7:3, finále: Bexim -  Letiště Holešov 5:3.

26 bexim palleten veterani226 bexim palleten veterani3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...