Dobrý večer, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

21 korfbal_deckaNa počátku května se v Českých Budějovicích uskutečnil finálový den mladších žáků. Ti prostějovští nejprve v semifinále zdolali soupeře z Nového Lískovce 8:1, následně po vyrovnaném finálovém souboji zdolali rovněž Šenov, a stali se tak mistry České republiky ve své věkové kategorii. Za celou sezonu neprohráli ani jednou a úspěšné vystoupení ještě umocnilo vyhlášení Jakuba Podhorného z SK RG Prostějov nejlepším hráčem finálového dne.

Bitva o finále měla jednoznačný průběh. Již po poločase vedl tým Martina Šnévajse a Anety Lešanské 4:1, po konci zápasu byl rozdíl hned sedmikošový. „Na soupeře jsme vlétli ve velkém stylu. Obrana pracovala na sto procent a bylo jen otázkou času, kdy se našim hráčům podaří vstřelit koš. Nebýt nervozity při zakončení, mohlo jich na naší straně být mnohem víc,“ popisovala výsledkově hladké střetnutí Lešanská.
Zejména díky výborné otevřené obraně se soupeři podařilo skórovat jen jednou, a sice z penalty. „Zhruba osm minut před koncem již nebylo pochyb o našem postupu do finále a atmosféru zápasu na finálovém dnu si tak mohli vyzkoušet i ostatní hráči z lavičky,“ dodala prostějovská trenérka.
V dalším semifinálovém zápase zdolal Šenov domácí České Budějovice a stal se tak finálovým soupeřem SK RG. „Před posledním duelem dne by se dala nervozita krájet. Tíha okamžiku bohužel nepadla jen na prostějovské trenéry, ale i na hráče, což se projevilo v celém finálovém duelu. Soupeř na tom byl naštěstí podobně a naše výborná obrana nás opět podržela,“ líčila Lešanská.
Chválila zejména Barboru Krčovou, která výborně ubránila nejlepší hráčku turnaje. To byl jeden z důležitých faktorů vítězství. Do vedení se dostal díky penaltě Šenov, to Prostějov stejnou možnost nevyužil a na vyrovnání si ještě chvíli musel počkat. Poločas tak skončil nerozhodně.
Ve druhé půli se prostějovští žáci dostali do vedení 3:1, druhý finalista se však nehodlal vzdát a ihned po oddechovém čase snížil. „Asi šest minut před koncem po krásném úniku a zakončení Kubíka jsme opět vedli o dva koše, soupeř však hned odpověděl přesnou střelou na 4:3. Zbývalo pět minut do konce a nervozita vzrůstala.
V útoku se nám nedařilo vůbec nic, naštěstí jsme velice dobře bránili,“ vtahovala do děje. Závěr byl velice napínavý, neboť šest sekund před koncem odpískal rozhodčí zdržování hry a Šenov měl poslední šanci na skórování. Tu ale díky pečlivé obraně nevyužil a mladší žáci SK RG Prostějov se stali mistry.
„Sláva vítězům, čest poraženým. Je nutné dodat, že Šenov se na nás výborně připravil a hrál opravdu dobře. Na nás to však naštěstí nestačilo a v sezoně 2013/2014 jsme zůstali neporaženi. Děti si po několikaleté práci konečně vychutnaly, jaké to je vyhrát zlato ve finále. Moc jim to přejeme,“ shodli se trenéři vítězného souboru, pro něž je to splnění snu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...