Příjemnou noc, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

korfbal ilustracni1Sen dorostenců SK RG Prostějov o vítězství v dorostenecké extralize se naplnil. Tým koučovaný Martinem Uherkou a Davidem Konečným naplno využil domácího prostředí a v zaplněné hale ve Studentské ulici zvládl napínavé finálové utkání se Znojmem ve svůj prospěch a mohl slavit. Již předtím v duelu o bronz deklasovali hráči Náchoda svého soupeře ze Šenova.

Prostějovský tým toužil po odvetě za loňskou porážku 5:13, ale proti vítězi základní části musel po většinu utkání dotahovat lehkou ztrátu. To se po celé utkání dařilo a ve druhé půli se dokonce dostal do jednokošového vedení, o vítězi nakonec ale za stavu 15:15 muselo rozhodnout až prodloužení.

Zatímco znojemští Modří Sloni svůj útok nevyužili, Prostějov si připravil dobrou pozici a Gabriela Francová vstřelila zlatý koš. Z nastaveného času stihlo uběhnout pouhých třiačtyřicet sekund a mohla vypuknout obrovská prostějovská euforie.

„Je to úplná paráda, emoce jsou nepopsatelné. Nejprve nastala obrovská úleva, potom velká radost. Letos jsme tomu věnovali velké úsilí i tréninky navíc a podařilo se. Byla by velká škoda, kdybychom opět obsadili druhé místo,“ radoval se šťastný Martin Uherka.

Průběh utkání si příliš neužil, protože šlo o velice napínavou bitvu, po zápase už ale mohl hodnotit v radostném rozpoložení. „Bylo to hodně dramatické, jen pár minut jsme vedli, jinak bylo vždy Znojmo o krok vepředu. Naše tradiční slabina v zakončení se projevila v nejnevhodnější chvíli a soupeř se dostal až do čtyřkošového vedení. Zatímco loni jsme za podobného stavu nedokázali náskok stáhnout, letos jsme i díky taktickým střídáním stáhli až na poločasových 8:9,“ poukázal na podstatný moment, jenž se stal základem pro výsledné vítězství.

Pod zlaté medaile se podepsali i dva aktéři, kteří se v pátek dočkali ocenění v anketě Sportovec města Prostějova 2013. Asistentem byl pro letošní rok David Konečný, přímo ze hřiště k titulu dopomohla Renata Havlová. „Společně s Davidem se o její sportovní výchovu dělíme a doufáme, že dál sportovně poroste. Za poslední dva tři týdny je opět někde jinde a ještě se může zlepšovat,“ domnívá se Uherka.

Polovinu týmu nyní čeká vyvrcholení soutěže starších žáků, v níž se pokusí navázat na předešlá dvě vítězství, druhá polovina odjede s reprezentací na turnaj do Nizozemska, kde je cílem alespoň semifinále. „Pak už nastane konec sezony. Doufám, že nám v létě opět vyjde soustředění v Nizozemsku, to nám vždy hodně dá,“ odtajnil následující program trenér úspěšného týmu Martin Uherka.


SK RG Prostějov16:15 v prodl.  TJ Znojmo MS YMCA  (15:15, 8:9)

Sestava a koše Prostějova:
Alexandr Vyroubal 6, Gabriela Francová 4, Tomáš Marek 3, Renata Havlová 2, Kateřina Lorencová 1, Nikola Ambrosová, Petr Galíček, Adéla Jenešová, Pavla Křížková, Michal Marek, David Rieger, Petr Šnajdr, Daniel Štafák, Valerie Vyroubalová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...